reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Co do witaminy A to też słyszałam, że w nadmiarze jest niezdrowa, ale tak, jak Toska myślę, że maść z wit. A użyta w niewielkiej ilości raczej nie zaszkodzi dziecku ;-) Ja w pierwszej ciąży używałam kremu na rozstępy (specjalnego dla kobiet w ciąży, żeby nie było :-p) i w składzie była witamina A - Jasiek jest zdrowy i wielki :-D

reklama
Cwietka - całkowicie nie pomyślałam o tym, że mogę zamrozić pieczywko, jutro jak będę piekła bułeczki maślane to je zamrożę. Ale szczerze, to dawno tak pysznego pieczywka nie jadłam!!!!!

Aż się boję spytać o przepis, na te bułeczki, bo jak mi zasmakują to nie dam rady się powstrzymać przed codziennym spożyciem. A staram się pieczywa uunikać :sorry:
Dzisiaj się zdziwiłam jak zobaczyłam na wadze +5 kg, jeszcze na wizycie dwa tygodnie temu było +2, a wydawało mi się, że ja taka jeszcze szczuplutka;-):-D To na pewno mięśnie na pupie mi urosły od spacerów z kijkami:tak::-D

Co do witaminy A, to rzeczywiscie w ciazy nadmiar nie jest wskazany, ale bardziej chodzi o witaminy w tabletkach badz kapsulkach gdzie jest wieksza dawka niz w masciach i kremach

Toska - koniecznie, spróbuj bułeczek Cwietki są wyśmienite. Właśnie zjadłam jedną i tak się zastanawiam na drugą ciągnie do nich strasznie!!!! A fakt jest faktem, że strasznie uzależniają :) Pupką absolutnie się nie przejmuj to na bank mięśnie :)

cwietka - współczuję bólu plecków.
ja dziś chodzę okrakiem, bo młody ma główkę bardzo nisko i chce mi tam na dole wszystko rozpychać ;/ więc dziś w pozycji półleżącej jestem i czekam aż młody zmieni pozycję ;/ właśnie zajadam czekoladę z bakaliami, to może się rozrusza i przemieści :)

a bułeczki chyba tez muszę zrobić :) bo już mi ślinka cieknie :-)

Cwietka- "Ograniczenia mobilności i zdolności samoopieki w różnych stadiach otępienia u chorych leczonych na oddziale psychiatrycznym ":)
ja to wszystko wiem, ze lepiej teraz, ze potem będzie ciężej, ale jak zwykle u mnie pewnie sprawdzi się "mądry Polak po szkodzie" :p

reklama
Chrobek tak szczepienie na zoltaczke typu B jest wykonywane jest przed operacjami, ale badanie na HBS jest wymagane w okresie ciazy, nawet przy przyjeciu do szpitala na porod trzeba okazac badanie albo ksiazeczke szczepien jak ktoras z kobietek byla szczepiona

Do góry