reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Aleksandra Loleczka
ja mam wiecznie zatkany nos. I minie mi to dopiero po porodzie niestety. Gin mi pozwoliła brać krople. Położna też. Inaczej bym umarła z tą ścianą w nosie :nerd:
Agata a co to za sprzęt ? Też bym chciała sama sobie robić hybrydy

reklama
Witam się po całonocnej walce z zatkanym nosem, katarem i gardłem, wszystkiego próbowałam, ale się nie poddaję i zaraz robię kolejną 'parówkę' z majerankiem, echinaceą i olejkiem eukaliptusowym, także Loleczka doskonale Cię rozumiem.... po wczorajszej kuracji (obrzydliwe dawki czosnku, pietruszki, miodu i imbiru :baffled:) nawet lepiej się czuję tylko ten nos.... dzisiaj ostatecznie mam zamiar rozprawić się z tym przeziębieniem moim turbo-azjatyckim rosołkiem :-D kasia super, że wyniki ok! ktr ja byłam w tamtym roku na wakacjach w gospodarstwie agroturystycznym 3 km od Lądka Zdroju, z moją siostra i dzieciaczkami i było super, dużo fajnych tras spacerowych, w ramach wycieczki można się wybrać do Jaskinii Niedźwiedzia (bardzo łatwa trasa nawet w ciąży), no i co najważniejsze można się udać do uzdrowiska na kąpiel, masaż wodny i zwykły albo różne zabiegi kosmetyczne, ceny nawet bardziej niż przystępne :tak: Jak widać u mnie 'enter' dalej nie działa!:crazy: Miłego dnia!

Ktr widzisz już trzecia osoba poleca Ci te okolice:) nic tylko szukać noclegu i się pakować:D
Tak w ogóle to ja mam tak samo jak ty istne szaleństwo w brzuchu:)
Ewcik powodzenia z zębami. Trzeba szybko wyleczyć w takim razie:/

Aaa i zapomniałam Wam napisać, ze żeby się nie nudzić dziś córeczce wyszła podwyższona amylaza w krwi więc jedziemy jeszcze na usg brzucha i ślinianek przy okazji żeby zobaczyć czy na pewno tam się nic nie dzieje. Podobno te trzustkowe sprawy mogą być podwyższone przy tych śliniankach. Potem śmigam z synem na kontrolne echo serca więc do usłyszenia po południu:)

Ja się urodziłam 1go maja, czyli w środku wiosny i się zastanawiam, czy w tym roku na urodziny nie będę orzełka na śniegu robić...;-)
heh to będziemy razem, bo ja z 4 maja :-p

Franek zdrówka dla córci!!!

a w ogóle to wita się słomiana wdowa.. wysłałam męża na to szkolenie ponad 600 km od domu ehhh i wraca dopiero w piątek późnym wieczorem :/ mam nadzieje, że mój brzuch nie wywinie nic w tym czasie..
mąż odebral mi dzisiaj wypis ze szpitala i mam inne dawkowanie leków, dzwoniłam do swojego gin a on mi mówi, że on by utrzymał to co on mi przepisałmi sama nie wiem kogo słuchać. Wg szpitala mam brać fenoterol 3x1 (wg ginka 4x 1/2 tabl), asmag forte 3x1 (wg ginka 3x2), staveran 3x1 (wg ginka go nie brać), nospa forte 2x1 (wg nie brać) i nie wiem kogo słuchaaaaać. Ale chyba spróbuję brać asmag 3x2, fenoterol 3x1, a tego staveranu i nospy nie bede brac i zobacz ekilka dni jak bedzie sie brzuch zachowywal..
a żeby było mało to jeszcze anemia się przyplątała :-p

Dzien dobry z lekko zachmurzonego Torunia:-)

Pospalam dzis do 11:szok:

Franek najlepszego dla corci:-)

Izka ja na bol brzucha bralam magnezin 2x1 i nospe 3x1 i po ponad tygodniu bole ustapily i juz nie biore ale u mnie te bole tez z pecherzem byly zwiazane, a pecherz ma sie juz ok, ale mam urofuragine do knca opakowania brac

Laski zaczynam sie martwic troche bo jeszcze ruchow malej nie czuje, a juz tak na to czekam

Ostatnia edycja:
Jejku, Kasiarj, no to cierpliwości, siły i powodzenia na kolejnych badaniach!
Franek, happy birthday dla córci!
Izka, nie wiem co Ci poradzić z lekami, bo się na nich nie znam i nie brałam nigdy. Magnez biorę tak, żeby dawka dzienna była ponad 100mg, tyle mogę Ci powiedzieć...
Chrobek, a może czujesz, tylko nie wiesz, że to ruchy? Można je pomylić z pracą jelit :) ja ostatnio mam różne dni albo cały dzień kopniaki klasyczne, albo cały dzień spokój (2-3 kopniaczki) i poza tym ciągle tylko takie jakby łaskotanie, a bardziej drapanie, jakby mnie rybka ogonem i płetwami smyrała od wewnątrz. Niezbyt to miłe, bo tak jakby drapie właśnie. Ale ból to też nie jest, więc myślę, że to inaczej ułożone Bejbi macha tam kończynkami ;)

Chrobek tylko, że u mnie nie przez nerki tylko zagrażający poród przedwczesny i magnez i nospa to mi nic nie dają :)
spróbuję brać mix tego co mi zalecił szpital i mój gin, zobacze co z tego wyjdzie :)

reklama
Maghdalena no cos mi czasem bulgcze w brzuchu, ale myslisz, ze to wlasnie dzidzia.
To moja pierwsza ciaza, dlatego czasami lekko panikuje

Izka no-spe na Twoim miejscu moze tez bym nie brala, ale magnez owszem. Wiem, ze te bole brzucha z roznych przyczyn mialysmy.

Ostatnia edycja:
Do góry