reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witam mamusie :) u nas słońca brak, ale i tak wybieramy się na spacer i do sklepu z wózkami. Oczywiście na chwil parę, a potem wracam na sofę :)
Na skurcze łydek bardzo pomógł mi sok pomidorowy, a na niedobory żelaza wołowina i jajka - z warzyw się podobno gorzej wchłania niż z produktów zwierzęcych.
dobrego dnia!

reklama
Cześć ;)
u mnie dziś chłodno i pochmurno :crazy:
Powiesiłam pranie i oby mi nie zmokło. Wysprzątałam dom i teraz bolą mnie plecy.
Coś ostatnio mam niespokojne noce :-( źle sny skurcze a dziś obudził mnie okropny piekacy ból w okolicy serca aż oddychać nie mogłam. Myślałam ze umieram na zawał serio ! Zaczyna się robić pod górkę w tej ciąży :confused2:

Dzien Dobry ;-)
u mnie zimno,szaro, buro i ponuro...
ogarnelam chatke, podzialam cos jeszcze na dworze i zaczekam na meza ktory wraca z Wawy :-D
na obiadzik dzisiaj placki ziemniaczane, znowu nabralam na nie ochoty ;-)

Marzycielka AleksandraMaria powodzenia na glukozie w poniedzialek,
trzymam kciuki !!!

Marzycielka pisalam na poczatku kwietnia ze mialam kilka razy mokre majtki i poszlam do gina, okazalo sie ze wszystko ok, ph pochwy w normie, bo myslalam ze to wody i strasznie sie balam, ale to tak duze uplawy poprostu ;-)

Milego dnia!

Witam się i ja :)

dziś zdecydowanie lepiej z samopoczuciem - to jednak była glukoza...
Mi tez pielęgniarka nie pozwoliła cyrtyny wcisnąć, miałąm próbę 75 i 2 kłócia w żyłę.

Dziś już ogarnęłam mieszkanko, podłogi oczywiście zostawiam dla Mężusia, wstawiłam królika w warzywach , się piecze właśnie i biorę się za prasowanie przy "Przyjaciółkach".

Maciejka - buraczki to mit. Jeśli musisz się wziąć za żelazo to zdecydowanie lepsza opcją sa mięsa - przyswajalnośc 20%, natomiast z warzyw tylko 5% . Ja od początku ciązy walczę ze zbyt niską hemogl. i w jadłospisie : kaszanka, wątróbka, wołowina, salceson, pietruszka zielona, jajka, sok z pokrzywy. Jedząc produkty bogate w żelazo KONIECZNIE trzeba jeść produkty bogate wit C -, która zwiększa przyswajalność żelaza. Powodzenia!!

Kamu to były upławy na szczęście, nie kontaktowałam się z lekarzem.

Chrobek zazdroszczę pogody, tutaj chłodno i wietrznie.

Maciejkaa może zadzwoń do lekarza odnośnie tego ser ducha.

Eweli dobrze, że piszesz, u burakowym micie, po ja też walczę z anemią a buraków nie cierpię.

Kolejna noc i kolejne bezsenne godziny, chyba organizm już się przestawia na przyjęcie malucha.

Maciejkaa u mnie tez niespokojne noce sie zaczynaja, dusznosci i uderzenia goraca heh
co do pieczenia w okolicy serca skontaktuj sie z lekarzem tak jak napisala Marzycielka
Eweli dzieki za podpowiedz co do produktow bogatych w zelazo i tych buraczkow ktorych wcinam tony haha

U nas dziś pochmurno ale w miarę ciepło, właśnie zjedliśmy obiadek- tortille z nadzieniem ala knysza i teraz czekamy na gości. Kuzyn z dzieciakami ma wpaść to Antek będzie miał z kim poszaleć:-D
U mnie dziś noc bez bólu kręgosłupa, za to powitało mnie plamienie:wściekła/y: Na szczęście tylko poranne i niewielkie- podejrzewam że odezwał się mój stan zapalny po użyciu globulek p/zapalnych właśnie:-(
marzycielko- oby ze snem się poprawiło, bo jeśli nie i nie trafi Ci się wyjątkowo spokojne dzieciątko to duuużo jeszcze tych nieprzespanych nocy przed Tobą:-(
maciejka- kciuki żeby to był pierwszy i ostatni raz:tak:

No to wrocilismy wlasnie niedawno ze "spaceru" - bylismy nad Wisla, zobaczyc stan wody ile poziom sie podniosl, polazilismy po Starowce, odwiedzilsmy Orbitrarium, a na koniec jedzonko :)

hej dziewczyny
Jakos malo wpisow dzisiaj, a ja w lublinie, tutaj jak zwykle duzo zimniej, dzidzius kopie juz caly dzien ale jakos w dole brzucha albo tak gleboko.
U mnie tez sa czesem takie uplawy i szczegolnie wtedy gdy brzuch pobolewa, musze zapytac jak bede na wizycie ale to napewno nic groznego. Oby jak najszybciej wrocic do domu, do niedzieli wieczorem

reklama
Heeeeej, dziewczyny żyje !!! I jestem w szoku bo jestem hiper activ :) wstaje (sama) o 8-9, wychodzimy z domu 10-11, i wracam o 19-22 lol oczywiście co 4h robię sobie jakaś 30min-1h prżerwe ale jestem ciagle w ruchu i czuje sie super (gdyby nie odbite stopy, byłoby idealnie ):))) mama dokarmia mnie tylko zdrowym żarełkiem :))) (a ja dalej tyje) haha już sobie odpuscilam- wszyscy myślą ze jestem w 8mym miesiącu :p
poza tym Warszawianki, polecam zakupy wyprawkowo-ciazowe na MARYWILSKIEJ ^^ wczoraj spędziłam tam 6h i przeszłam tylko 1/3, 1/2 stoisk, a kupiłam już 3/4 wyprawki (pampersy 1- 27szt za 10-15zl :szok:), pieluchy tetrowe 2,5zl , staniki ciazowe 30-50zl, jedna babeczka ma nawet alles mama!!! bluzki długie (ciazowe i nieciazowe ale nadające sie na mój wysoki i duży brzuch) 25-30zl, legginsy... kurna szał hahahahah ja jestem meeeega zadowolona, dziś mam dzień na odpoczynek wiec pewnie porobie foty i wrzuce w odpowiedni wątek :))) o dziwo zawsze kupowalam, granat czerwień raczej zdecydowane kolory a teraz.. Róż pastelowa, błękit, malina lol

w sumie tak dużo chodzę ze wczoraj wieczorem o mało nie pojechałam na ip bo właściwie od 2-3dni nie czułam małego :/ troche zaczęłam już panikowac.. Bo podróż etc w Nicei był bardzo aktywny a tu praktycznie zero kopniakow, jakieś małe smyrgniecia jak na samym początku ze nie wiadomo czy to dziecko czy jelita..mama miała słuchawki lekarskie, zaczęłam szukać tetna o północy..i chyba go wkurzylam, bo jak mnie skopal ze caaaaly brzuch mi latał :p

cos tu sie strasznie cicho zrobiło :))) czyżby wiosna was z domu wygania :))) mówiłam ze będzie ladnie jak przyjade:)))

Do góry