reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

hej.
Napiszę i tutaj.
Jestem po wizycie. Szyjka wciąż się zmniejsza. Mam brać mnóstwo leków jak w zegarku. Mam leżeć bo grozi mi już poród. Mam mieć już nawet spakowana torbę do szpitalia masakra! A ja wyprawki jeszcze nie mam ani nic. Dzidzia jest drobna waży tylko 900g. Ktg wyszło dobrze bez skurczy. Nic nie przytylam odostatniej wizyty ..
Za tydzień kolejna wizyta i jeśli nadal szyjka będzie w takim stanie to znów do szpitala :-(

reklama
Agata_K ta mikstura jest pyszna, mniam. Czuje się od razu jej działanie, które jest mocno rozgrzewające.

Aleksandral witaj :-) gratuluje córeczki, Zuzia przepiękne imię, wiem coś o tym:-)

Maciejkaa kochana odpoczywaj i leż, teraz kruszynka w brzuszku jest najważniejsza. Poproś męża, żeby przejął wszystkie obowiązki. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

Maciejkaa niech maleństwo siedzi jak najdłużej i przybiera na wadze,a ty odpoczywaj,w razie jakby było coś nie tak to napiszAleksandral oczywiście że pamiętamy,jak tam ciąża przebiega??

Cześć wszystkim.
Ja dziś wkroczyłam w 26 tydz. Po wizycie u położnej jestem bardzo zadowolona, bo przytyłam tylko 1 kg od ostatniej wizyty. Porównując to z moją wagą, gdzie ważąc się 2 dni temu po odpoczynku, miałam 2kg mniej niż dzisiaj (też na mojej wadze) wychodzi, że wcale tak dużo nie przytyłam, a moja teoria o dużej ilości wody, która mi się gromadzi, potwierdza się. Dziwne byłoby, że chudnę i tyję w ciąży na zmianę. Jak pracuje mam ok 3kg więcej, niż jak odpoczywam.
Chciałam jeszcze zapytać co sądzicie o monitorze bezdechów i o macie rejestrującej ruchy i oddechy dziecka. Mam możliwość wypożyczyć z ubezpieczalni i nie wiem czy warto.

maciejkaa bierz leki i odpoczywaj duuzo

aleksandral witamy ponownie:-):-)

doriq, jak masz mozliwość wypozyczenia takiego sprzetu to zrob to, zawsze bedziesz miec pewnosc ze jest wszystko ok:-)

a mnie cos brzuch boli dzisiaj i nawet nospa nie pomaga, twardy jak kamien:-:)-(

Maciejka trzymam mocne kciuki :-D musi byc dobrze!!!

Doriq tak jak napisala Jagoda jesli masz mozliwosc to skorzystaj ;-)

Jagoda nawet lezenie na brzuszek nie pomaga?

wlasnie odpoczywam lezac na boczku, obok kot wtula sie w brzuszek, jakiez bylo jego zdziwienie jak dostal kopniaka haha

magnezu nie bralam, ale czas najwyzszy chyba zaczac bo nie podobaja mi sie te twardnienia, oby do piatkowiej wizyty.... a kapiel pomogla, mała szaleje teraz w brzuchu

reklama
Ojciec mojego TZ, ktory jest ginekologiem, zawsze kaze mi zaczac brac magnez na jakies 2 dni przed podroza, zeby uniknac skurczy z przemeczenia, choc ja nie mam problemow z twardniejacym brzuchem. Mozesz sprobowc, ale generalnie duzo odpoczywaj. Dobrze, ze kapiel pomogla, ja tez zaraz ide do wanny:-):-):-)

Do góry