reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

jj-a jaki falvit sobie zakupiłaś? ,bo ja biorę falvit mama:-)

Kupiłam zwykły, bo akurat MAMA nie było. Ale w pierwszej łykałam zwykły i było ok. Po tych dużych np. Materne, Prenatal starsznie bolał mnie żołądek.....mam chyba specyficznie wrażliwy albo coś mnie uczula :) bo i witaminy i żelazo mi go drażniły.....

reklama
JJ ja biorę Biofer, bardzo dobrze się po nim czuję, nie mam żadnych dolegliwości. Łykam 2 tablety dziennie. Co prawda hemoglobina się nie podnosi, ale gin mówi, że najważniejsze żeby utrzymać już na tym poziomie 11,3

Falvit mało pomoże bo ma małą zawartość żelaza, prędzej Ascofer zawiera 200 mg w jednej tabl. i trzeba łykać 3x2 tabl.

Bleee....właśnie ten ascofer łykałam ale 1 x dziennie i była masakra. Oszukiwałam i łykałam co 2 dni. Ale hemoglobina po porodzie 11,8 była więc "oszustwem" sobie nie zaszkodziłam ;/.

mal-gosia dokladnie nie pamietam ale okolo 20 tygodnia, tylko ze wtedy jeszcze nie wiedziala ze te motylki wczesniej to juz dzidzia:-) wiec licze od kopniakow konkretnych gdy juz nie mialam watpliwosci:tak:

ewa - waśnie brakiem doświadczenia sobie tłumaczę fakt ze jeszcze nic nie czuję i nie mogę się już doczekać tego uczucia :)

JJ ja mam hemoglobinę 10.4 (norma od 10). Zazywam Sorbifer i w sumie nic mi się nie dzieje. Nie wiem czy to cos daje bo następne badanie mam za jakieś 10 dni.

JJ ja mam hemoglobinę 10.4 (norma od 10). Zazywam Sorbifer i w sumie nic mi się nie dzieje. Nie wiem czy to cos daje bo następne badanie mam za jakieś 10 dni.

Jak widać normy są różne, bo u mnie norma to do 11,5.

A łykacie to żelazo na czczo? Bo ja łykałam na czczo i może w tym był problem :confused:

reklama
Do góry