• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

dali tak zaczełas 5 m-c :-)
A tak sie ciązowe tygodnie przekladaja na miesiace :( w przyblizeniu)
1 m-c = od 1 - 4 tydzien
2 m-c = od 5 - 8 tydzien
3 m-c = od 9 - 13 tydzien
4 m-c = od 14 - 17 tydzien
5 m-c = 18 - 22 tydzien
6 m-c = od 23 - 27 tydzien
7 m-c = od 28 - 31 tydzien
8 m-c = od 32 - 35 tydzien
9 m-c = od 36 - 40 tydzien
Powyzsze dane pochodza z ksiazki " w oczekiwaniu na dziecko"

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja :-)

Gdzie Wy dziewczyny mieszkacie, że śnieg u Was pada????!!!!!:szok:
Wczoraj lało u mnie cały dzień, ale dziś koło południa słońce przegnało chmury deszczowe i już byłam z mężusiem na spacerku długim...a nad naszymi głowami bociek krążył ;-) Przesyłam słoneczko wszystkim, którym brakuje :-)

A mój Malec od paru dni tak dokazuje, że aż miło, czuję go już w ciągu dnia, a kopniaki są bardzo wyraźne, super sprawa :-):-):-)

Zdrówka życzę wszystkim choruszkom! Nie dajcie się dziewczyny!!!

Kubusiowa witaj ponownie wśród nas :-)

Zaraz się wybieramy do znajomych, gdzie koleżanka też jest w ciąży,ale ma termin na wrzesień, będzie o czym rozmawiać...;-)

Witam!

Ja też posprzątałam już mieszkanko i czekam na pizzę,bo nie chciało mi się gotować :-)
Ewa - trzymaj się ciepło. Mam nadzieję,że długo nie będziesz musiała siedzieć w szpitalu.
Tonya - ale fajnie masz :-) u mnie nie ma nikogo 'zaciążonego' w towarzystwie,więc nie mam bratniej duszy w tematach ciążowych :-)
Petunia - a Ty byłaś już na tej wizycie? bo miałaś iść chyba wczoraj !!!!!! taka jestem ciekawa kto u Ciebie mieszka,że szok :-)

A mi dzidzia wczoraj w ogóle nie dawała oznak życia i póki co dzisiaj też cicho siedzi :-(:-( mam nadzieję,że niedługo mnie szturnie,bo do wizyty jeszcze 3 tygodnie :baffled:

Miłego weekendu !

czesc
dzieki wszystkim czuje sie bardzo dobrze
troszke sie przestraszylam na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo

a teraz uciekam bo szykuje sie na koncert - idziemy z moim kochanym mezem na lady pank( taki prezent urodzinowy - bo 23.03 swietuje hehe)

milego popoludnia papap

Cześć dziewczyny!

Zazdroszczę słoneczka, bo u mnie też śnieg i chlapa.

Ja dopiero ze szkoły wróciłam i też dziś wybieram się na pizzę, mam taką ochotę mniam:tak:

taycia u mnie też wczoraj maluch cicho siedział i dziś niby go czuję, ale jakoś tak niepewna jestem...Spokojna byłabym mając wizytę co 2 tygodnie, a tak jeszcze tydzień muszę czekać, ale mam nadzieję, że poprostu odpoczywa sobie;)
Ja też idę się położyć, bo padam!

Chorującym zdrówka życzę:tak:

mlodam-zerknelam na kalendarz i patrze 19ty a 19ego mialam ostatni okres...hmmm nie chce mi sie tego sprawdzac wstecz ,kiedy mi sie zaczynaly poprzednie miesiace ale moze cos jest w tym co mowisz.
Bishopka-dzieki wielkie ,bo juz mi sie myli z tymi tygodniami skonczonymi i nie skończonymi.ze np.będac w 18tym tygodniu dla ginekologa jestem w 17tym ...wiec nie wiedzialam jak to jest z miesiacami.tak samo kolezanka będąc w polowie 5-ego miesiąca mowi do mnie ze 4,5.niby logiczne 4 miesiace skonczone plus dwa tygodnie z kolejnego miesiaca...ale ogolnie jakos dziwnie.Była już tu dyskusja na ten temat ale wlasnie tylko odnosnie tygodni.
karolap5-gratuluje powrotu do zrowia i super prezentu urodzinowego.

Dzis u nas piekne slonce...siedzielismy w ogrodku z męzem i psem jak emeryci i sie nasłonecznialiśmy...i wszyscy teraz pachniemy pieknie słoneczkiem.oby tak dalej.
a chyba mi się wydaje ze mi sie dzidzia rusza bo taki babelki mi pękają delikatnie bardzo i niezbyt czesto a dzis własnie wcale ..więc watpie ale może???zobaczymy.ale myslalam ze jak dziecko zacznie sie ruszc to to bedzie takie emocjonujące,wzniosła chwila, ze nagle mnie kopnie..poplacze sie ,krzyk i radość itp...haha a ja nawet nie jestem pewna czy to to !!

hej babeczki!

EWA bardzo mi przykro ze musisz isc do szpitala, zycze aby cisnienie sie szybko unormowalo !!!!

MLODAMAMA jak widzisz bardzo duzo tu piszemy, ja zagladam codziennie a i tak nie zawsze moge sie odniesc do wszystkich postow, wiem, raz mi tez bylo przykro ze nikt mi nie odpowiedzial (teraz juz nawet nie wiem o co chodzilo) ale sama wiem z jakiego powodu, wlasnie z tego ze ciezko na wszystkie pytania odpowiedziec...

KUBUSIOWAQ pamietam Cie z nicka, witaj po raz drugi he he

co do odpowiedzi SZUSZU, wiec zapytam Was kochane: macie ochote na watek zamkniety z naszymi fotkami i delikatnymi sprawami o ktorych nie chcemy pisac publicznie? prosiem o odpowiedzi ...

co wy? jaki snieg? nie, no fakt, wczoraj cos padalo a ala snieg z deszvzem, a dzis na szczescie u mnie sloneczko i nastroj od razu lepszy...tylko corcia mi kaszle ale mam nadzieje ze to nic powaznego..

no DALI jestes juz w 5 tygodniu, zreszta wiekszosc z nas...szok, jak ten czas leci...mysle ze teraz czas bedzie jeszcze szybciej pedzil.......

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry