reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie Dziewczyny :)
Ja wróciłąm z pracy, własnie coś zjadłąm i moge pisać :) Eh... Głowa mi dzisiaj peka :( ...

Kahaka nie martw sie brakiem objawów - pocoesze Cie że ja ich tez nie mam (no może ból głowy od paru dni- ale nic poza tym)

Oli B. Mam pytanko bo pisałas ze ważysz 42kg ja podobnie bo 40, i jestem ciekawa ile przybrałaś w poprzednij ciąży :):) ??

agulalula Witam serdecznie :)) Bardzo miło !!!!!

Tonya Myśle że wiekszość z nas miewa schizy :/ Ja również mam dni ze strasznie sie boje i sie schizuje ale miewam rownież dni kiedy mówie ze musi być dobrze i koniec kropka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i starajmy sie miec włąsnie takich myśli jak najwiecej !!!!! :*

Anuszek trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& !!!! :)

reklama
Cześć Tonya :)

wydaje mi się że wszystko to jest sprawą subiektywną, ja od zawsze chciałam mieć nie 2 a 3 dzieci, na razie oby 2 było... nawet podczas mojego traumatycznego porodu chciałam 2 dziecka a zaraz po cesarce zadzwoniłam do mamy i powiedziałam że nie wiedziałam że można tak bardzo kochać ale że następne dziecko przyjdzie na świat tylko przez cesarkę ;-) co do wychowania maluszka to owszem jest ciężko, czasem mam ochotę chociaż na chwilkę uciec i... się wyspać, ale zaraz mój Michaś zrobi jakąś śmieszną minkę, wtuli się we mnie albo uroczo uśmiechnie i wszystkie smutki i rozterki mi przechodzą ;-) wiem że z drugim dzieckiem będzie jeszcze ciężej, ale mając takie doświadczenia a Michał jest z tych urwisków to z drugim dzieckiem na pewno o wiele lepiej dam sobie radę. Poza tym mam przykład mojej mamy która miała 3 maluchów w wieku 4, roczek i noworodek i sama dała radę, o tata za granicą to ja z jej pomocą i z męża oczywiście miałabym nie dać? tak więc jeśli się uda będę najbardziej spełnioną i najszczęśliwszą, czasem najbardziej wymęczoną kobietą we wszechświecie ;-)

Witajcie Dziewczyny :) Oli B. Mam pytanko bo pisałas ze ważysz 42kg ja podobnie bo 40, i jestem ciekawa ile przybrałaś w poprzednij ciąży :):) ??/
Nadzieja ja przytyłam jakieś 12 kg, przy czym Piter ważył 3570 jak się urodził. Ciężko było mimo, że to nie dużo, pod koniec bardzo bolał mnie kręgosłup, bo prawie wszystko w brzuch poszło. Miałam gigantyczną piłkę :-D

[B pisze:
Nadzieja[/B] ja przytyłam jakieś 12 kg, przy czym Piter ważył 3570 jak się urodził. Ciężko było mimo, że to nie dużo, pod koniec bardzo bolał mnie kręgosłup, bo prawie wszystko w brzuch poszło. Miałam gigantyczną piłkę :-D

Przytyłaś dosłownie ksiązkowo :):) Jestem niska i czasem zastanawiam sie czy pod koniec ciąży bede umiała sie wogole poruszac hehe :) Piotruś waga wzorowa :):)

Oli i anuszek dzieki za odpowiedź - wasz przykład mówi, że można, więc jak wszystko pójdzie dobrze to też będę szybko z drugim działać :-D
Oli mi się udało kurze pościerać i posegregować stertę papierów...ale teraz wracam na kanapę ;-)
Dziewczyny ale Wy szczupłe jesteście, 40 kg to jest dla mnie mały szok - filigranówki prawdziwe :-)

no Oleńko książkowo przybrałaś:) Chciałabym tez tyle... Ja całe życie nadwaga jak schudłam 23 kg czułam sie rewelacyjnie ale po rzuceniu papierochów przytyłam 5 po ślubie kolejne i nadwga powróciła ale jeszcze nie w tym stopniu jakim byłam....No trudno zniose wsyztsko byle Dzidzia zdrowa, mam tendencje do tycia i nic nie poradze na to heh nie bylam jeszcze w ciazy a juz mialam rozstępy....wic nie mam proeblemu poki co z ich pojawianiem sie i akceptowaniem bo mam je wszedzie ;-)
Poprawia mi sie humor dołek gdzieś odchodzi na szczęście ;-)
A co do dzieciaczków to Anuszka masz rację zalezy od indywidualnego podejścia, ja chce mieć 3 na pewno ale większych odstepach nie mam warunków póki co na dwójke a co dopiero trójeczkę i budowę domu w planach więc kasiura będzie potrzebna..

sagaa rozstępami sie nie przejmuj, tez je mam - nabawiłam się w liceum, chcociaż nigdy nie miałam nadwagi - po prostu w okresie dojrzewania za szybko mi waga skoczyła...ale nikt nie jest doskonały, najwazniejsze, że nas mężowie chcą takie jakie jesteśmy :-)

mam pytanie - od kiedy chcecie isc na L-4 ? jesli oczywiscie lekarz nie zaleci od samego poczatku tylko wszystko bedzie dobrze sie rozwijalo, bo ja bym musiala wczesniej kolezanke przygotowac, ze mnie tyle czasu nie bedzie:)
i od kiedy nalezy uzywac kremow, żeby sie rozstępy nie pojawiły i jakie kremy:)

reklama
Agulalula Jeżeli genetycznie masz predyspozycje to rozstępy moga sie pojawić, ja kremu używam już, mam z niemieckiego rossmana dostałam, nie wiem jakie są skuteczne, smaruje tak o ja dopiero zastanowie się co z L-4 po wizycie z 16 grudnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry