reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

mal-gosia właśnie ta lista śni mi się po nocach i jak na nią patrze to myślę że ciąża powinna trwać kilka miesięcy dłużej żeby zdążyć to wszystko kupić.

Mój portfel po zrealizowaniu tej listy będzie wyglądał jak anorektyk !!!!!!!!!

Mój portfel wyglądał całkiem nieźle gdy pracowałam :-) dopiero teraz zdaje sobie sprawę ile ich miałam :-D:-D no,ale niestety... trzeba wyżyć za to,co dają :-)

My ustaliliśmy z Mężem tak,że wózek będziemy kupowali używany ( u Nas w Irl. taki fajny wózek to cenowo 400-500 e) i może takie duperele jak wanienka czy nosidełko... Natomiast mój Ukochany resztę rzeczy dla dziecka chce mieć nowe.. żadnych używanych ubranek, łóżeczek, materacy, zabawek itp. więc szykuje się kupa pieniędzy do wydania !

reklama
Ja też już po dwóch pączkach i kawusi, może jeszcze zjem po obiedzie na deser:-)

Na L4 jestem od początku ciąży, u mnie w pracy dla nikogo nie było to zaskoczeniem bo wszyscy wiedzieli, że rok temu poroniłam i się staram o dziecko. Pracę po macierzyńskim raczej mam pewną, osoba która została przyjęta na zastępstwo też ją powinna mieć po moim powrocie, więc jestem spokojna.
cokies lista Oli jest na wątku "Dobre rady zakupowe czyli co każda mama powinna wiedzieć o wyprawce dla maluszka"

taycia - my też myśleliśmy o używanym wózku, ale jeszcze wstrzymujemy się z konkretnymi decyzjami czy zakupami do 10 marca czyli mojej wizyty jak wszystko będzie ok to będę już na tyle spokojna że będę mogła rozpocząć zakupowe szaleństwo co by sie do końca ciąży ze wszystkim wyrobić :-D

My narazie myślimy o zakupie komody lub szafeczki na rzeczy maleństwa, bo juz cos dostałam od siostry, a i kolezanki planuja coś mi na wyprawke podrzucić, więc juz zaczynam nie miec miejsca na te wszystie rzeczy.
Wózek tez może bedzie urzywany, ważne by byl funkcjonalny, ale to pewnie kupimy póżniej.

taycia - my też myśleliśmy o używanym wózku, ale jeszcze wstrzymujemy się z konkretnymi decyzjami czy zakupami do 10 marca czyli mojej wizyty jak wszystko będzie ok to będę już na tyle spokojna że będę mogła rozpocząć zakupowe szaleństwo co by sie do końca ciąży ze wszystkim wyrobić :-D

Oj tak..ja też jeszcze poczekam.. ja mam wizytę dzień po Tobie :-)

reklama
U mnie dodatkowa szafka została już dokupiona na rzeczy dzidziusia. Wózek będziemy mieć od szwagra (jego syna), większość ubranek też dostaniemy, łóżeczko po Wiki, wanienke, ręcznik itp. się dokupi

Do góry