reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
hej babencje, witam tlkustoczwartkowo

jak na razie zaliczylam talko malutka oponke, potem bede robic z corcia faworki,a paczki bede jadla zgodnie z tutejsza tradycja czyli we wtorek
poki co ide z godzinke sie przespac

wszytkim chorowitkom i tym ktorym krew lwci z nosa zdrowka zycze!

hej babencje, witam tlkustoczwartkowo

jak na razie zaliczylam talko malutka oponke, potem bede robic z corcia faworki,a paczki bede jadla zgodnie z tutejsza tradycja czyli we wtorek
poki co ide z godzinke sie przespac

wszytkim chorowitkom i tym ktorym krew lwci z nosa zdrowka zycze!

Mi leciała... mi :-) u Nas jest Shrove Tuesday - Pancake day :-) czyli dzień obiadania się naleśnikami i to właśnie we wtorek :-) u Was też Susumali?? :-)
Malgosia - gdzie chcecie kupić mieszkanko ? w Polsce czy UK?

A widzisz :-) a ja myślałam,że wy nadal tam :-) my też szykujemy się powoli do zawijania gniazdka,ale na razie tutaj... póki co nie mamy odpowiednio odłożonych funduszy na mieszkanko,ale powoli dojdziemy do celu :-):-) no i na pewno kupimy je w Pl... :-)

To powodzenia z mieszkankami życzę :-) Fajnie się kupuje swoje pierwsze M :-)
Tymczasem uciekam do lasu...Taycia czekam na dole na Ciebie ;-)

hej
ja tylko na momencik, fatalnie sie czuje, jakies wredne chorobsko, zaraz spowrotem wskakuje do lozka
ja jak poszlam rano po paczki to w najblijszej cukierni kolejka 40osob sie ciagnela wiec poszlam na druga strone ulicy a tam spokojnie, kilka osob, ceny przystepne a paczki... smaczne

ja na szczescie z mezem jestesmy jednego zdania- kupujemy raczej uzywane rzeczy typu lozeczko( juz czeka u mojej mamy hehe) wozek itp, ciuszkow tez troche dostaniemy juz 4 osoby sie zaoferowaly :-), nie nalezymy do bogatych wiec skorzstamy z kazdej pomocy jaka nam znajomi zaoferuja, i mysle ze to nie wstyd tylko racjonalne podejscie do rzeczywistosci

uciekam do lozeczka bo zakicham klawiature papa

reklama
hej,

ja juz po 2 paczkach. A jeszcze 3 biore do domu także 1 mi w udziale przypadnie :-). Ale juz mi tak słodko po tych dwóch :baffled:.

Jesli chodzi o bankowanie krwi to myslałam o tym przy Franku ale kuzyna żona - lekarka z Gadńskiej AM mnie od tego odwiodła. Sporo pieniędzy a tak naprawdę nawet na dzień dzisiejszy medcdna tylko w nielicznych przypadkach może z komórek macierzystych skorzystać. Poczytajcie dobrze informacje o tym - nie slogany z ulotek zanim podejmiecie decyzję. Przekonała mnie, że jej wyżsi nawet tytułem koledzy nie bankują krwi, bo na dzień dzisiejszy medycyna jest "zbyt słaba" w kwestii komórek macierzystych i jest to żerowanie na emocjach rodziców.
Więc u nas temat jest jaby niebyły.

Ja po F. mam łóżeczko, krzesełko do karmienia i spacerówkę Inglesinę Zippy. Duzy wózek musimy kupić....może używany od koleżanki.....zobaczymy. Ciuszki na chłopca mam a jesli będzie dziewczynka to uniwersalne zostawię a resztę dokupię i pewnie dostanę część, bo już mnie koleżanki pytają czy wiem co będzie :tak:. Leżaczek, matę i takie tam chciałm odkupić od koleżanki ale ona się na 3 zapatruje i mi pożyczy tylko. Ona teraz korzysta z naszego łóżeczka i krzesełka więc taka wymiana pokoleniowa między dzieciakami :-).
Teraz mam luz i mogę od koleżanek odkupić uzywane akcesoria. W pierwszej ciązy miałam wszystko nowe i potem prawie nowe sprzedawałam.....wiadomo jak to przy pierwszym dziecku ;-)......z czasem człowiek wyluzowuje heheheeh. Jak w tym żarcie:

Kiedy pierwsze dziecko połknie 2 zł.....lecisz do szpitala,
Kiedy drugie dziecko połknie 2 zł..........czekasz aż zrobi kupkę,
Kiedy 3 dziecko połknie 2 zł.......potrącasz z kieszonkowego :))))))))

Ostatnia edycja:
Do góry