reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej z rana:-) u mnie ma byc dzisiaj 14°:-D

Ola no kurcze niech już się pokażą te dzieci:-) kciuki za wizyte

Akuku ja tez najbardziej odczulam zęby. Jak dla mnie najgorszy okres. . Ale pocieszajace jest to że wyjdą i będzie spokój:-) a twojemu juz 5 idą pewnie?

reklama
Hej Mamuski :)

Olka trzymam mocno kciuki za dojrzenie płci :))), wiem co czujesz, sama co wizyte na to liczę a tu dupa, bo lekarz czeka i czeka i czeka :D - Terrorysta jeden!

Dziewczyny a jak to jest z tym ząbkowaniem, oprócz niedogodności dla dziecka - my jako mamy co musimy wtedy zrobić? Co ile smarować?

O matko akuku! Mojej wychodzilo pięć ząbków na raz to cala noc byla nie przespana i cala noc na rekach placzem się mi zanosila. Pamiętam to do dzisiaj.

Lili niektóre mamy nic nie podają. Ja byłam wyposażona w żelik na zabkowanie, paracetamol w czopkach i gryzak taki co się w lodówce chlodzi i dziecku daje.. i jakoś przetrwalysmy..ni ale te 5 zebow na raz to juz bylo przegięcie i nic nie pomoglo

Ola powodzenia na podgladaniu :)

Lilija róznie dzieci ząbkują, mój akurat cięzko i jedyne co mu pomaga to dentinox i tantum verde psikany. Teraz czekamy jeszcze na 5x4 . Ostatnie, nie wiem kiedy zamierzaja wyjśc, bo pierwszy zabek miał w wieku 10 miesięcy.

Dziewczyny załozyłam nowy temat dla aktywnych mam i nie tylko. Zapraszam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry :-)

Kciuki sa zacisniete za dzis wizytujace.

Ja dzis juz po badaniach. Niestety w tej przychodni nie ma przywileju dla kobiet w ciazy ze moga bez kolejki i trzba swoje odczekac.

Kasietta spoko odnosnie szkoly. Przeliczylismy ze wiecej bysmy zaplacili za dojazdy i ta loteria z miejscami takze spoko naprawde.
Ja tez sie zapisalam jeszcze na te drugie w kwietniu Bezpieczny maluch. Mam nadzieje ze bedzie fajnie.

Akuku ciesze sie nocka lepsza moze juz dzis bedzie zupelnie dobrze, zycze bardzo.

Kruszka moja zaczęła zabkowanie w 4 mc już i nie wspominam tego dobrze. Z kolei moja kuzynka nawet nie wiedziala kiedy jej dzieciom zeby powychodzily także nie ma reguły.
Może być ciężko ale nie musi. Ja jeszcze o tym nie myślę

reklama
Dalam troche info o kp jak jest ktos zainteresowany ;)
Pozniej dam wiecej :) troche sie na pewno powtarza...

Idziemy z miskiem do lekarza bo tak biedny kaszle ... spac nie moze..tzn spi i kaszle i placze i tak w kolko :(

A i dalam te kocyki na drupie wyprawkowej ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry