reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witaj Daria i nic się nie martw:) Brak objawów to też dobry objaw:) Ja cały czas czekam na gorsze dni, ale chyba należę do tych procent kobiet, które po prostu dobrze znoszą ciąże:)

I tak jak któraś napisała, póki nie ma plamień (tfu tfu!) każdy dzidziuś rozwija się dobrze:)

Widzicie a ja przesypiam całe noce bez przerw na siusianie... w ciągu dnia dosyć często, ale tak samo jak przed ciąża, zawsze dużo piłam i może dlatego nie czuję różnicy:)

reklama
Mnie na poczatku pobolewało podbrzusze,od ostatniej wizyty u lekarza pobolewa rzadko. Mam macicę tyłozgiętą, a więc lekarz poinformował mnie,że mogę odzczuwać pobolewania jak dziecko będzie rosło, narazie jest spokój.

Cześć dziewczyny,

Mnie brzuch nie pobolewa, czasem czuję tylko lekkie kłucie najcześciej w okolicy lewego jajnika. A od wczoraj, chyba przez te wiatry, głowa mnie strasznie ćmi... A mdłości to już tylko czasem wieczorem miewam. Ale mięsa, takiego w kawałku, do tej pory nie lubię :)

Ja ani razu nie musialam brać żadnych przeciw bólowych.. Jedynie czasami czuje delikatne pobolewanie ale żeby brać aż nospe

Loveboiled ja wczoraj godzine zasnac nie moglam z bolu, myslalam, ze ronie... non stop do kibelka latalam i papier sprawdzalam bo mialam wrazenie, ze zaraz krew zobacze.... rwacy bol jak na okres... no ale zyje ! :-)

Z tymi mdłościami to każda ma inaczej. Ja prawie nie miałam, może parę razy jak głodna byłam. Bólu brzucha też raczej nie, tzn. od czasu do czasu trochę takie uczucie, jak przed miesiączką, ale nawet słabsze, niż czasem miewałam podczas miesiączki. Nospy ani razu nie potrzebowałam.

Co do zakupów, to ja też na pewno nie będę się spieszyć, pewnie jakoś pod koniec wiosny zacznę, ale najpierw zobaczę ile i czego dostanę od mojej siostry. Wiem, że na pewno łóżeczko zwykłe, małe łóżeczko podróżne, a na urodziny od taty zażyczę sobie najdroższe marzenie - przyczepkę rowerową ze specjalnym miejscem dla niemowlaka.

Wczoraj wieczorem obejrzeliśmy sobie z mężem ten film: https://www.youtube.com/watch?v=J5TJfZUAETA
Znacie go? Bardzo fajnie i kompetentnie jest wszystko pokazane - włącznie z porodem.

reklama
Do góry