reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej dziewczynki :-) o matko wczoraj przez moją głowę nie miałam siły na forum a dziś od rana nadrabiam wszystkie wątki,, no zastrzelę was!!:-D

Ola ale pojechałaś i jesteś spokojniejsza chociaż. A myślałam że szyjka się nie wydłuża :sorry2:

natka24 tak chrapiesz że tylko stopery cię ratują??:-D

Co do smoków to ja zastosowałam terapię wstrząsową. Mówiłam Nadii pamiętaj tylko do roczku masz smoczka i w dzień urodzin już nie dostała. Ale ona i tak tylko do spania na noc dostawała to może dlatego szybciej poszło

Akuku jej ale fajnie!!! ja swojego nie słyszałam jeszcze to chociaż twoje posłucham :-)

reklama
Witam nowe mamusie,

Cupcake - jestem z łodzi, ale mieszkam w UK:)

Jestem w autobusie i jadę oglądać auta, może uda mi i kupić. Będzie to mój pierwszy zakup samochodu :) ale jeździłam bardzo dużo, pracowałam jako dostawca pizzy. Bez auta dłużej juz nie wytrzymam :D
Trzymajcie kciuki!

Miłego dnia!

Lucalew dzięki,

Beata88 - tez uwielbiam samochody, interesuje mnie dziś mazda 3. A najbardziej marzy mi audi s3 ( a3 ale sportowy) niestety kasa na to nie pozwalaja wr...

Akuku loveboiled, cinamona - a myślałam że tylko u nas takie nocne cyrki.. Doskonale was rozumiem. Ja się z córką bardzo nie wysypialam jak spala z nami w łóżku. Właśnie ciągle byłam czujna i skopana. Teraz jak jesteśmy w es ma swój pokój - w pl mamy malutkie mieszkanie i nie było takiej opcji. No i jak jestem w ciąży mąż wstaje do niej choć teraz przez półtora tyg go nie ma i ja się mecze... Dziś wzięłam ją o 6 do siebie.
Tez mam nadzieje że drugie będzie lepiej spało :-)

Cinamona - to się masz z tym smokiem. Moja mała tez używa smoka ale bardzo walczę żeby był tylko do usypiania. W dzień nie dostaje chybaze rzeczywiście musze ja zamknąć bo sytuacja tego wymaga. Ale też bym chciała pewnego dnia ją oduczyć, najlepiej zanim młode się urodzi.
A ja bym chciała drugiego chłopca :-)

Olka - super że wszystko dobrze!

Natka - może i smok to kiedy tragedia ale ja nie mogę patrzeć na 3,4 latki zatkane smokiem. Po prostu razi mnie ten widok.

Natka, nie wiem czy ciężko mi było czy nie bez stoperów. Po prostu jak urodziło się dziecko, to siłą rzeczy trzeba było co chwilę wstawać, karmić, przewijać, noc z dniem się pomieszała i każdą wolną chwilkę jak dzidzia usypiała, to wykorzystywałam na przymrużenie oka, więc wtedy nie potrzebowałam stoperów. Myślę, że i u Ciebie będzie podobnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy, jak się odzwyczaisz, a na razie korzystaj :)

Anney super tętno ! ja w tej ciąży jeszcze nie słyszałam…
Ja też się z tych Waszych smoczkowych historii uśmiałam – ale i przeraziłam, co mnie czeka. Moim marzeniem jest odzwyczaić Łukaszka smoczka dopóki drugi maluch się nie urodzi. Do tego czasu chciałabym go również przenieść do swojego pokoju i „dorosłego” łóżka, które już kupiliśmy (nadal śpi z nami w sypialni w szczebelkowym łóżeczku). Ale co z tych planów wyjdzie…

Łukaszek niby śpi całą noc, ale w nocy się nieraz obudzi, aby smoczka mu podać (czasem sam znajdzie, czasem nie), odkryje się, albo chce u nas wylądować glut jeden – jak tylko go do nas przełożę, płacz cichnie a on taaaaki nagle spokojny się robi, czasem ma takie fazy, kilka nocy z rzędu nad ranem rodziców mu się zachciewa, potem spokój na jakiś czas.
I też się zastanawiam, jak to będzie przy drugim, nocne karmienia, w dzień starszym trzeba się zająć, pa pa drzemki w międzyczasie.

Akuku ja Wasze zdrówko?

A co się dzieje z Zanetaanną???

reklama
Do góry