reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej Mamuśki.

Akuku, szkoda mi Twojego małego i te antybiotyki...Zdrówka!!

Byłam dziś u dentystki na NFZ -pierwszy raz od 10 lat. Obejrzała zabki, oświadczyła,że mam 4 do naprawy, ale tylko jeden jest mocniej zepsuty, pozostałe leciutko. OK. Naprawiła mi od razu 2. Nie dała znieczulenia, lekko bolało jakmi "szlifowała" - nazywam tak prace jaką wykonuje dentysta tym urządzeniem które tak buczy jak szlifierka - Ok, jakos to zniosłam. Umówiła mnie na kolejną wizytę i stwierdziła,że zebierze sie za ten "poważniejszy" ząb. Zapytałam czy da mi znieczulenie, bo pewnie bedzie bolała, a ona że kobieta w ciąży raczej nie bierze znieczulenia , ale jak chce może mi jakies dać. Wywnioskowałam,że nie ma jakiś specjalnych znieczuleń dla kobiet w ciąży...nie wiem jak to zniosę, mam nadzieje,żę nie bedzie mocno bolało.

Byłam też w LIDLU i dzis sa tam ubranka dla dzieci, maty, pościele, i inne bajerki. Było juz tak pzrebrane że ho ho, a ciuszki całkiem ładne. Mimo,że nie znam płci kupiłam małe conieco w uniwersalnym brącowym kolorze. :
IMG_20150205_141757_BURST005.jpgIMG_20150205_143726.jpg

I moje pytanko : jakie ciuszki najlepiej kupować? Zupełnie malutkie mam od kuzynki, postanowiłam nie inwestować w nie, bo dziecko szybko z nich wyrośnie. A więc jakie kupić aby dziecko troszke w nich pochodziło? Na zdjęciu są rozmiary 62-68 , a skarpetki 15-18 .

Załączniki

• IMG_20150205_141757_BURST005.jpg
    IMG_20150205_141757_BURST005.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_20150205_143726.jpg
    IMG_20150205_143726.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama
kendxiorku, nie denerwuj sie.
taka pepowina moze ale najczesciej nie towarzyszy niczemu zlemu.

sprawd
zal dr nerki i serduszko?
co mowil?
kiedy ma
z wizyte nastepna?
zrobia jakis scislejszy monitoring? (w u nei orbia, bo dwunaczyniowka nei jest wskazaniem do tego)

ja mam dobre wiesci.
usg szyjki wykazuje,ze szyja sie wyciaga, juz ma 27mm, wiec idziemy w dobrym kierunku. i lozysko si eprzesuwa do gory! tylko kilka dni i takie zmiany. lezenie, czy sama natura, kto wie?
polski gin ka
zal brac magnez na te skurcze i naciskac szpital na szew mimo wszystko, bo ona sobie tak tanczyc bedzie.

olka, ja dobr
ze kojarze ze ci tez sie wydluzyla szyjka?

:-):-):-):-)

podejrzal moja lole, rosnie maluszek i mowi,ze piekne imie ;-) (a ja sobie tylko lola ja nazywam :-D a moze zostanie juz nia hahah )

lilija - nie ma reguły, bo może sie okazać, że dziecko będzie szybciej wyrastało z ciuszków. ale mniej więcej wygląda to tak:
56 - pierwszy miesiąc
62- do 3 miesiąca
68 - do 6 miesiąca
72 -do 9 miesiąca
80 - do roku

Także oprócz tych najmniejszych ciuchów reszta w tych rozmiarach powinna wystarczyć na 3 miesiące. Potem to się wydłuża, bo dziecko rośnie wolniej. Chociaż powiem Ci, ze te z lidla są fantastyczne. Tosiek niektóre rzeczy do 12 miesiąca nosił mając prawie półtora roku :)

Nic więcej nie napiszę bo hormony odebrały mi chęć życia.

Anney super!! Ciało kobiety jednak potrafi szybko zadziałac jak trzeba :)
Co do imienia, to moja kolezanka jak była w ciązy chciała bardzo mieć MAJE, a jej facet nie. Ona jednak non stop mówiła Maja to Maja tamto i została Maja, bo i tatuś sie przyzwyczaił :D

A więc teoretycznie dobrze kupić 62-68 (takie oznakowanie mam na ciuszkach), bo można je nosić 5 miesiecy :D

Gnidka hormony żyją swoim zyciem nie patrząc na nasze często mieszając jak mikser, głowa jednak do góry i z hormonami życie ucieka ;))

lilija - ja miałam od groma ubranek, bliźniaki jak nic bym ubrała... tyle że jocha rzygał dalej niż widział wiec czasem i po każdym jedzeniu się go przebierało wiec nie musiałam prać co dzień :)

Zależy jak finansowo stoisz. Ja miałam prawie wszystko używane. Na car boot kupione więc nie było takiego skoku po kieszeni i ja zaczęłam kompletować wszystko dość wcześnie. Zrobiłam listę co i ile czego mam.

oj gndka :* biedaku.

PS lilija - kupując, zwróć uwagę na porę roku, żeby dostosować ubranka do pory roku :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam mega doła głownie dlatego, ze tak do beznadziejnie sie czuje, chociaz już serio powoli wraca mi możliwośc jedzenia, ale za to zachcianki sie włączają (wczoraj wpierdzieliłam arbuza z kanapkami z szynką), tyle, że jestem mega senna, nie mam na nic siły i tak jeszcze przecież tylko kilka miesięcy mój mały żuczek będzie jedynakiem i chciałabym mu dac siebie na wyłączność puki tylko mogę, a nie daję rady. Przed chwilą oglądaliśmy bajkę i był kotek (Antoś uwielbia kotki) i ten kotek był uwięziony na deseczce pośrodku rzeki i patrze na tego mojego Tośka a on siedzi smutny co chwile pod nosem mówiąc "miauuu" i nagle kotek tylnymi łapkami wpadl do wody, ja patrze na Tośka, a jemu oczy się zeszkliły ale nic nie mówi tylko patrzy co będzie dalej i lecą mu taaaakie grochy po policzkach. Tak mnie to wzruszyło, że sama się popłakałam, mój wrażliwiec kochany, a ja tylko krzyczę ostatnio na niego bo chce sie bawić ze mną a ja nie mam siły.

Lilija 62-68 to będzie jako 68 czyli też 3 miesiące ;) ale... tak jak mówie, może sie okazać, ze 8 miesięczniak jeszcze je załozy, zwłaszcza, ze oni dość duże rozmiarówki robią.

Do góry