reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć!

Na początku: Anney - piszę rychło w czas, ale uważaj na siebie:) Ewelinka - witam :) Mój wymarzony skład, 2 chłopców i dziewczynka :) Sama z takiego jestem (nie z trojaczków! Mam starszych braci)

Za tydzień kolejne usg. Już 26 tydzień.

Słuchajcie, myślałyście już o tym jak takie małe ubrać w szpitalu i na wyjście? Była ostatnio u nas moja chrzestna, której córka ma córkę urodzoną w lipcu. I obie z moją mamą twierdzą, że nawet jak będzie 30 stopni na dworze, to takie małe musi mieć na sobie pajac z długim rękawem i zakrytymi stópkami... Ja osobiście planuję ubrać młodą na wyjście ze szpitala (o ile będzie gorąco) w rampers z krótkim rękawkiem i nogawkami, i ewentualnie przykryć flanelową pieluszką. Czapkę tylko wtedy, jeśli będzie wiać. Jak będzie trochę chłodniej (ponad 20 st) to body z długim rękawkiem skarpetki i pieluszkę jw.
Zastanawiam się jeszcze nad pierwszym ubrankiem po urodzeniu. tu myślę, że najlepszy będzie ten pajac... Wiem, że w szpitalu jest strasznie gorąco, więc czapeczki nie planuję prać, bo i tak młoda jeszcze w rożek będzie zawinięta (swoją drogą widziałam cudne na allegro, oczywiście najdroższe prawie, ale na jeden się szarpnę :) DWUSTRONNY ROŻEK BECIK WIELOFUNKCYJNY MINKY (5245196821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i Rożek Minky Dwustronny Becik Otulacz 75x75cm Mata (5005841396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) Myślicie, że tak będzie dobrze? Nie chcę dziecka przegrzewać, a mówi się o zasadzie jedna warstwa więcej niż my, więc ta flanelowa pieluszka to akurat jedna warstwa więcej...

reklama
A co do staników, to na razie biust mam taki jaki był :p Ostatnio kupiłam zwykły stanik w rozmiarze sprzed ciąży. Takie do karmienia to chyba kupię jak już na ostatnich nogach będę:) i to chyba na początek jeden, a potem, jak mam nadzieję, będę pełnomleczna to będę lecieć kolejne dokupować. A jeden dostałam od szwagierki, co prawda rozmiar kosmiczny z h&m (jakies 85C, absolutnie takiego nie mam:p) Ale myślę, że na noc do spania się nada:p

Kasietta w szpitalu jest gorąco czy to letni czy zima. Oni już tak mają. Mówi Ci to pracownik.
Mi Franka po porodzie ubrali ciepło: body, pajac, czapeczka i skarpetki, do tego zawineli w koc. Później ubieralam Go w pajace i leżał w kocyku, ale już nie tak mocno zawiazany. Moim zdaniem dzieciątko musi złapać klimat. Lista ciuszków do szpitala jest taka sama bez względu na porę roku.
Kupiłam już Julowi pajaca na pierwsze ubranko. Pokazałam w wyprawkowym, ale chyba nie widać.

Lunera co do endo.. Mi teraz wyszły lekko wyższe wyniki niz poprzednio i pytałam czy zmieniamy dawkę.. To sie okazało ze to dalej jest w normie takiej jakiej oni chcą mnie utrzymywac i dalej mam brać te same leki.. A ja biore letrox..
A np moja koleżanka jak juz planowała ciąże to lekarz jej zmienił dawkę znaczy zwiększył i wogole.. A moj mówił ze to nie potrzebne bo badania i tak sie w ciazy robi na bieżąco i od razu widać zmiany i sie reaguje a nie na "zapas".. Wiec co endo to inna opinia chyba..

Zalezy od pogody. Ja standardowo ubieralam body I pajac na poczatku. Zawsze mozna przykryc czyms grubszym lub cienszym.
Moja mama jest ze szkoly babci tj noworodka trzeba wygrzac. Starszy urodzil sie w czerwcu I dopiero w lipcu byly takie upaly na body z krotkim I tetre do spania. A w sierpniu popoludnia juz byly chlodniejsze.
A mlodszy lubil spac w pelnym ekwipunku w wersji plus tj body, pajac, rozek I na to koc. W maju, cieplo bylo. Takze jak kto lubi.

Kurcze, bo ja mam jakis wewn opor przed tymi hormonami. W ogole pierwszy raz trafilam do endo w pazdzierniku, bo niby tsh za wysokie na zajscie w ciaze mialam (3,8). Ale powtorzylam i wyszlo ponizej 2, a zaraz potem zaszlam. Wiec nic nigdy nie bralam, wszystko bylo w normie, tylko w 12 tyg wyszlo mi za niskie ft4 (o 0,01 do dolnej normy). I jak z nim rozmawiam to nawet sam mowil ze przy tych wynikach nic nie moze sie zadziac, ale lepiej brac bo nie ma skutkow ubocznych... Zeby ciaza byla 'idealna'. W poprzednich nikt mi nie badal poza pierwszymi wynikami i nie bylo zle. A teraz latam do 2 lekarzy i 2 razy na badanie krwi, co chwila cos.

Evelinkua ładne imiona [emoji4]

Anney dobrze, że od razu działasz jak Cię coś niepokoi.
A taki mąż to skarb[emoji12]

Lunera polecam moją aplikację do liczenia i tygodni i dni do porodu
ImageUploadedByForum BabyBoom1429557567.486242.jpg

Dostałam trochę kasy na urodziny i dzis kupiłam sobie dwie sukienki na lato. Jak będziecie chciały to wrzucę [emoji4]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1429557567.486242.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429557567.486242.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 53
A mnie dzisiaj od popoludnia boli w prawym boki, dziwne takie troche bol, troche klocie ale dosyc mocno[emoji19] Dobrze ze akurat jutro mam wizyte to powiem o tym ginowi.

reklama
Do góry