reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

No bardzo rzadko... Dlatego zła jestem ze nie chcą mi dać żelaza żeby chociaż utrzymać na tym poziomie.. W pierwszej ciąży tez miałam ledwo co w normie a po porodzie była masakra...

reklama
Też nie mam co miesiąc, od poczatku ciąży miałam2 razy, teraz mam skierowanie na kolejny raz.

Ja mam mocz na kazdej wizycie co dwa tyg albo co trzy a krew co 4-6 tygodni tak było na początku a teraz tak co 6-7 mniej wiecej bo mówią ze nie ma potrzeby cześciej

Akuku wyjasnij to koniecznie bo szkoda zeby pieniadze przepadly - ja bym chyba zawalu dostala jakbym taki list otworzyla :crazy:

strasznie rzadko macie badania krwi :eek: mi jakby nie napisala to bym sie nawet specjalnie nie klocila bo morfologia pelna kosztuje 14 zl wiec zrobilabym na wlasna reke. na poczatku ciazy mialam anemie ale na szczescie po braniu Femibionu Prenatal 1 a teraz Femibionu Prenatal 2 PLUS jest super :-D

Akuku, no wlasnie nadawalismy te duze foteliki zamiast sztuki bagazu. Czyli tym razem jechalismy 2 walizki i 2 foteliki.
Do ich wieku wozka nie potrzebuje, wydaje mi sie ze do 2 lat to musza przyjac, ale nie wiem czy wtedy mozna i fotelik i wozek. To przetestujemy juz nastepnym razem.
My tez pierwszy raz wynajmowalismy w ES i chcieli prawie 20 EUR / za 2 foteliki za dobe !!! Twoja cena jest dobra :-)

Love, ja rozumiem, ze ty w UK masz takie wytyczne, prawda?

Mi gin mowil w PL, ze mocz co mc a morfologie co 2 mce - taka jest wytyczna. Tylko tym razem mialam bez moczu wiec jakby troche nie pasuje, ale moge go o to dopytac.

Ja mam morfologie ok bez dodatkowych witamin, wiec co organizm to inna historia i potrzeba. Rozumiem love, ze diete juz masz nastawiona na uzupelnianie tego zelaza?

U mnie też krew i mocz na każdej wizycie co miesiąc i lekarz zawsze podkreśla że widełki norm na wynikach nie odnoszą się do ciężarnych więc to on mi je konsultuje. Też byłam pewna że jestem bliska anemii ale stwierdził że jak na kobietę w ciąży jest dobrze więc mu wierzę :-)

reklama
Moj gin tez mowil, ze dla kobiety w ciazy wyniki moga troche odbiegac od normy i to ze przy wynikach pojawi sie jakas stzralka w gore lub w dol nie powinno mnie martwic.

Do góry