reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ah, mnie tez juz wszyscy denerwuja, wrrrr...
Dzis bylo ok z goscmi, wszystko ogarniete.

A co do rozrabiajacych cudzych dzieciakow we wlasnym domu, to jaka macie strategie? Zwracacie im uwage czy rodzicom?

Juz ok minuty mają, jedne były nawet dłuższe.. Miałam regularnie co 4 ale się poprzestawialo nawet do 8..

Mam dzwonić jak będę miała 3 w ciągu 10 minut

Ja zwracam im uwagę. Jak przychodzi sąsiadka, to zastrzegam na wejściu ogólnie- pamiętajcie, pokój ma blyszcsec jak skończycie sie bawić i wszyscy razem sprzątają. Urodzin w domu nie wyprawiamy, bo tu kontroli nie mam żadnej na to co sie gdzie znajdzie, ale play Dates owszem.

Anney - aaaaaa bo ja miałam słabszy dzień i znalazłam rozstęp. i w ogóle do dupy. ale dziś już lepiej... a jak Ty się czujesz??

Ojej ładny dzieciaczek :( ale tak jak anney pisała wiele winy ponoszą rodzice. Pamiętam jak moja kiedyś do mnie powiedziała "ty jesteś głupia" (niby nic wielkiego) tutaj zareagował mój m i od razu wytłumaczył jej że jak się kogoś kocha to nie wolno tak mówić, że komuś może być przykro i bla bla. Moja oczywiście w ryk, bo nie sądziła że powiedziała coś źle, ale od tej pory nie pamiętam żeby powiedziała do jakiejś osoby "głupia". Ewentualnie na bajkę, to tak.

No to długie. Jesteś o krok od zaawansowanego stadium love. Jeszcze troszkę. Ściskam cię cholernie mocno [emoji8][emoji8]

Blerku, olać rozstep. Mamy przynajmniej skąd po naszych maluchach.
Dziś masz juz lepszy humor?
Możemy mieć i 10gorszych dni i maja je nasi panowie dzielnie znosić!
Moja rozwala mi brzuch i sprawia mi tym ból.
Mam jakiś różowy śluz, teraz leze w wannie i jestem straaaasznie śpiąca.

reklama
Lunera my zazwyczaj jak się zbliża pora kiedy goście mają wychodzić to idę do pokoju dzieciaków i mówię "zaraz idziecie do domu więc zacznijcie sprzątać" wiadomo że wszystkiego nie sprzątną, ale tak z grubsza już tak. Mojej też tak zawsze mówię jak jesteśmy w gościach że zaraz się zbieramy więc ma pomóc w sprzątaniu. Czasem goście wychodzą bardziej nagle to wtedy nie staję w drzwiach i nie mówię że nie wyjdą jak nie posprzątają, wtedy robimy to same :)

Do góry