reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lunerko co do szwow to mi sie nie chcialy rozpuscic i polozna kazala mi sprobowac je wyciagnac - bo podobno nie wszystkim sie rozpuszczaja- ja przecielam koniec szwu nozyczkami i sam wypadl

reklama
Ja espumisan dawałam ale nie przed każdym kamieniem tylko tak co drugie.

Dzięki za rady, nie będę sie kąpać... Chociaż odchodów już prawie nie mam. I szczerze mam już dość chodzenia w podpaskach cały czas... Poczekam jeszcze tydzień ze szwami, zawsze mi długo siedziały. Jak nic sie nie zadzieje to skorzystam z rady Amawell.

Anney, super ze katarek już mija.
Akuku, czyli poprawa po kropelkach, swietnie.

Współczuje słabszych nocy, u nas tez dużo prezenia było. Za to od 11 dalej spi, jednak spacer dobrze na niego działa. Oby pogoda sie utrzymała w miarę, bo w deszczu nie poszalejemy...
Ja od kilku dni przeglądam sieć w poszukiwaniu cieplejszych ubranek. Zastanawiam sie czy kombinezon na zimę 74 wystarczy czy większy kupić.

Anciikowa,
zmartwilo mnie to co napisałaś bo właśnie moja krew ma taki okropny zapach. Kurczę o czym to może świadczyć??

Krew pologowa chyba sana w sobie ma specyficzny zapach, ale czy u Ciebie ona cały czas tak pachnie czy właśnie zapach się zmienił na gorszy? Może długo zalega w środku? Sama nie wiem...

Lunera - też szukam kombinezonu... chciałabym taki, żeby normalnie ubranego Vinciego tylko wsunąć w kombinezon i już... Mój już wyrasta z rozmiaru 62. Na szerokość niby ok ale gorzej z długością. Też się zastanawiam czy 74 wystarczy.

Ja mam na razie jeden na 68 cm. Jak wyrośnie przed końcem zimy to najwyżej dokupie większy.
Ale u nas nie ma mrozów takich jak w PL

Mój bączek mimo że urodził się 57cm to nadal bez problemu wchodzi w rozmiar 50-56 także póki co planuję zakup kombinezonu na jesień r 62, a jak się zacznie robić zimniej to na podstawie jesiennego kupię taki sam rozmiar lub 68 ;) no i myślę intensywnie nad Wallaboo - jest wersja na letnie wieczory/wczesną jesień lub ocieplane na zimę i na spokojnie do 12 msc życia dziecka się nadaje. Drogie to to, ale za tyle miesięcy to trzebaby i tak kupić przynajmniej 2-4 kombinezony więc może warto? Używki stoją już po 80 zł także nie ma tragedii!
No i wtedy nie trzeba już kombinować jaki rozmiar kupić, żeby nie był za mały albo za duży :)

Ja po kolejnym ktg jestem i zapis jest ok. Zero skurczy, jutro na 9 idę do szpitala i nie wiem jak długo będę czekać na działania lekarzy. Miałam nadzieję że jutro już będą wywoływali ale teraz już straciłam nadzieję :-(

reklama
Anciikowa - aż sobie wyguglalam co to jest to wallaboo - chodzi o ten śpiworek do fotelika samochodowego? Wygląda świetnie :-)

Dziewczyny, macie jakieś książki na Kindla? Bo nie mam co czytać podczas karmienia :-D

Do góry