reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kotomiś nie sądzę że to jest kwestia bezstresowego wychowania.Jak się ma dzieci w tym wieku to się nie chodzi na pogawędki z nimi zwłaszcza do znajomych którzy nie mają dzieci ani zabawek w swoim domu.
Zobaczymy za 2 lata czy jak Wasze dzieci Wam pobazgrają Wasze białe kanapy czy białe ściany.Ciekawe czy będziecie łoić im skórę za to czy szybko zmienicie białą kanapę na czarną na której nic nie widać lub ściany przemalujecie farbą z której wszystko się zmywa.
Łatwo się wychowuje dzieci póki sięich nie ma.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No tak nie mam dziecka nie mam prawa wypowiedzi ;) w moim najbliższym otoczeniu jest bardzo dużo dzieci, i to nie tak że widze je okazyjnie raz na jakiś czas, ale czesto kilka razy w tygodniu a niektóre prawie codziennie. Oczywiście że jest inaczej mieć dziecko w domu 24h ale widzę jak się zachowują, jak ich rodzice się zachowują, jak z nimi rozmawiają i jakie metody stosują. Dużo z tego można wynieść dla siebie. Często znajomi czy rodzina z dziećmi są u nas i nie wyobrażam sobie żeby mieli nie przychodzić tylko dlatego że mają dzieci a my nie. I uwaga ;) są u nas zabawki mimo że nie mamy własnych dzieci ;) i jakoś moje białe kanapy i białe ściany żyją nie naruszone i nie będę ich zmieniać na czarne i przemalowywać domu tylko dlatego że pojawi się kolejny członek rodziny. Oczywiście że dzieci są różne i różne mają etapy w życiu i skoki ale nie powiecie mi że ogromna część tego jak się zachowują nie jest zasługą rodziców...

A farbę mam na szczęście taką z której wszystko się zmywa ;)
p19uflw1jarcljhd.png

20170206_140918.jpg
20170206_140903.jpg
20170206_140847.jpg
20170206_140826(0).jpg

Urzadzana 8 lat temu. Inna moda byla troche

Załączniki

• 20170206_140918.jpg
    20170206_140918.jpg
    255 KB · Wyświetleń: 90
  • 20170206_140903.jpg
    20170206_140903.jpg
    206,4 KB · Wyświetleń: 87
  • 20170206_140847.jpg
    20170206_140847.jpg
    184,2 KB · Wyświetleń: 89
  • 20170206_140826(0).jpg
    20170206_140826(0).jpg
    260,5 KB · Wyświetleń: 83
@dzag bardzo fajnie ta łazienka wyszła! Nawet nie wiedziałam o takiej możliwości w leroy :)

@Machoniowa super! Piccolo już się chłodzi? :D

Dzięki dziewczyny to było ciężkie 10mc ale warto było się pomeczyć dla własnego kąta i kawałka ogródka [emoji4]

p19uflw1jarcljhd.png

Mahoniowa pisze:
Szczerze! To nie warto, ale takie tu są ceny i nie mamy wyjścia a póki co wiążemy się z Wrocławiem ze względu na moją pracę...
Żołądek ściska. Widzę że masz projekty mieszkania- drogie takie cudo?
Nie miałam na myśli tego, że jest tyle warte rynkowo, tylko że Wam odpowiada, układ jest dobry, ogródeczek, położenie - no że po prostu stworzone dla Was, że warto tyle zapłacić.
Co do projektu to skorzystaliśmy z opcji darmowej aranżacji i wizualizacji przy kupowaniu płytek do łazienki w Leroy Merlin. Resztę mieszkania sami wymyślaliśmy. Z resztą widać :-p Bo nie ma żadnych ochów i achów. Ale my bardzo budżetowo musieliśmy do tego podejść, nie było kasy na architektów.

Klusek pisze:
Dzag ale mamy te same kolory w lazience. Super ta Twoja :)
Zaraz mojej ciut pokaze.
A dziękuję, też mi się podoba :laugh2:

Dzag ekstra lazienka!
Marii my tez mielismy mieszkanie w zlym stanie. Nie bylo remontowane od lat 50, sufit spadal na glowe...
Ja sobie kilka lat temu sama wymyslilam. Mam kilka fotek, tylko w rzeczywistosci brazowe mocno kafelki nie takie rudr jak na zdjeciach. Maz sie zajmuje glownie remontem lazienek i teraz w modzie drewno, beton i wszystko co mozliwr w wersji podtynkowej ;) nasza lazienka dluga i waska, ale udalo sie w tej bialej szafir po prawej schowac piecyk, pralke i kosz na pranie- dobre rozwiazanie ;)
1486387305-aaaaaa.jpeg
1486387310-aaaaaa.jpeg
1486387316-aaaaaa.jpeg
1486387322-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek, hahaha :blink: Rzeczywiście te same kolory mamy w łazience :blink:.

Marii19, nie chodzi o to, że jak się dzieci nie ma to się nie można wypowiadać :-p Tylko że widzę po sobie, że podobne oburzenie we mnie rosło jak teraz u Was, a życie mnie nauczyło pokory.
A poza tym chciałam zauważyć, że wychowanie bezstresowe jest najczęściej mylone z brakiem wychowania. To coś całkiem innego. I to nieporozumienie obraża rodziców, którzy dają radę wychowywać dobrze swoje dzieci właśnie bezstresowo.

reklama
No, to kolejna kremowo-brązowa łazienka :laugh2:. Myycha, piękna łazienka. Chociaż do mnie jakoś nie przemawiają te typy umywalek :-p. Ale na szczęście właśnie dlatego na rynku są różne różniste do wyboru do koloru, dla każdego według gustu :blink:.

Do góry