reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W duzych dawkach jest niebezpieczny dla dziecka, ale dawka 75mg na dobę jest niegroźna.Moj lekarz przepisuje wszystkim ciezarnym po 35 roku życia.
No ja biore zapobiegawczo ponieważ raz poroniłam i podejrzewają u mnie zespuł antyfosfolipidowy plus coś tam z sercem ale dzieki bo sie zmartwiłam wiec nie ma co sie na zapas martwić.

reklama
O jezu dziewczyny mieszkanie cudowne, alarm ogródek który sie sam podlewa, rzutnik, pełno szafek pod wymiar, garaż, komórka lokatorkska, gość sprzedaje bo przypomina mu była żonę i nie chce je oglądać, nawet naczynia zostawia...sam już ma inne mieszkanie, na kasie mu nie zależy... pewnie nam je sprzątną sprzed nosa :(
Trzymam kciuki zeby sie udalo z mieszkankiem :)

Dołączam do grona przeprowadzających się. My w przyszłym tygodniu otrzymamy klucze do naszego nowego mieszkanka. Teraz tylko sprzedać obecne i zabrać się za remont.

Powodzenia dziewczyny, niech się wam dobrze mieszka [emoji173]️ [emoji256]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Widze, ze wiele z nas czeka w niedlugim czasie przeprowadzka do nowego/innego mieszkanka ;)

Dokładnie, chodzi o takie kłucie, sama tego nie potrafiłam określić. Myślisz, że to jest normalne? Wizytę mam dopiero 8.03, żeby zapytać
Staram sie nie denerwowac i myslec, ze takie odczucia sa normalne w ciazy. Lekarz na wczesniejszych wizytach powiedzial mi ze moga wystepowac roznego rodzaju bole brzucha i ze w ciazy jest to normalne. Wizyte mam 2 marca wiec zobacze za 2 tygodnie czy dobrze mysle.. Krwawienia nie mam wiec jakos bardzo sie nie stresuje ale troszeczke niepokoju w sobie mam w zwiazku z tymi bolami.

Staram sie nie denerwowac i myslec, ze takie odczucia sa normalne w ciazy. Lekarz na wczesniejszych wizytach powiedzial mi ze moga wystepowac roznego rodzaju bole brzucha i ze w ciazy jest to normalne. Wizyte mam 2 marca wiec zobacze za 2 tygodnie czy dobrze mysle.. Krwawienia nie mam wiec jakos bardzo sie nie stresuje ale troszeczke niepokoju w sobie mam w zwiazku z tymi bolami.
Może faktycznie nie ma się co spinać dopóki to było jednorazowe ;)

Ja tu się cieszę, że mdłości powoli odchodzą, że zmęczeniu powiedziałam papa, że nie czuję się jak anemiczka. Za to rwie mnie w pachwinach jakbym przez całą noc miała intensywny seks... że nie wspomnę o bezsenności w nocy. Co mi po tym, że odpływam ok 23 kiedy budzę o 4 nad ranem, na siku i potem spać do szóstej nie mogę, a potem wstaje dziecko i nie ma że boli, mama włącz mi bajki!

Za to brzuch mam, bo jestem gruba, troszkę tam ciążowego doszło, bo spodnie przyciasne, a co to będzie za kilka miesięcy, jak ja będę wyglądać :D takie połączenie świnki Piggy ze słonicą, mamą Dumbo.

Mam to samo. Słabo śpię a w pachwinach rozrywa. Chodzę tempem żółwia :)

reklama
Ja w pierwszej ciąży jak i nie teraz nie korzystałam i nie mam zamiaru korzystać z jakiś przywilejów. Nie jestem przecież inwalidką czy coś, wiadomo jesli bym się źle czuła to może i bym skorzystała, ale póki jest dobrze to wolę postać chwilę niż użerać się z chamskimi komentarzami. A ludzie potrafią być naprawdę chamscy. W pierwszej ciąży jeździłam codziennie tramwajem do pracy ok 1godz dziennie przez 8 miesięcy ciąży!! Nigdy ale to nigdy nikt mi nie ustąpił miejsca. Nie oczekiwałam tego ale zrobiłam coś na kształt eksperymentu społecznego. Ludzie naprawdę są totalnie znieczuleni. Czasami naprawdę było mi ciężko, zwłaszcza w ostatnich miesiacach... Ja jak jadę gdzieś mpk to zawsze ustępuje miejsce kobiecie w ciąży albo matce z dzieckiem. Starym babiszonom, zwłaszcza takim co głośno domagają się swoich "praw" nie ustępuję dla zasady. U lekarza nigdy nie czekam bo jestem umówiona na godzinę, w laboratorium tez do przeżycia.

P.S. oki, raz kobieta ustąpiła mi miejsca w tramwaju, powiedziała "prosze usiąść, jest pani w ciąży" HAHAHA tylko akurat wtedy to ja już nie byłam w ciązy hihih. No ale udałam głupa żeby się nie ośmieszyć i usiadłam :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry