Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Powtórz badanie u innego specjalisty. Może to jakiś błąd pomiaru... musi być dobrze !Dobrze Dziewczyny, że poszłam z tym moim mężem.. wyniki niestety nieprawidłowe i mamy skierowanie na aminopunkcje :-(
Troszkę się załamałam, bo nie spodziewałam się takich wieści..
Ale przynajmniej bedziemy wiedzieć na 100%...
Na powtórkę badań już za późno niestety, wynik byłby mało wiarygodny... z resztą wcale by mnie nie uspokoił...Powtórz badanie u innego specjalisty. Może to jakiś błąd pomiaru... musi być dobrze !
Teraz doczytałam w czym problem.
Pamiętaj to tylko jakieś statystki ! To że wyniki wyszły takie A nie inne to nie znaczy od razu że jest coś nie tak. Z resztą to ryzyko co napisałaś jeszcze nie jest aż takie wielkie... bywają gorsze A dzieci rodzą się zdrowe!
Nastaw myślenie że dzięki kolejnym badaniom przynajmniej poznasz płeć dziecka... zdrowego slicznego dziecka ! Nie może być inaczej !trzymam kciuki
Na powtórkę badań już za późno niestety, wynik byłby mało wiarygodny... z resztą wcale by mnie nie uspokoił...
Za tydzień mamy konsultacje z Panem Profesorem, wtedy będzie wyznaczony termin amniopunkcji.
Wiem, że to tylko statystyka i że znacznie większą szanse mamy na zdrowe dzieciątko, jednak z pewnością każdej z Was świat by się na chwile zawalił bo przecież "jak to jestem w grupie wysokiego ryzyka? Przecież jestem młoda, zdrowa, nie miałam problemów z miesiączką i zaszłam w ciążę za pierwszym razem"... no nie tak miało być...
Ale właśnie przynajmniej dzięki amniopunkcji będziemy wiedzieć wszystko na pewno, na 100% czy coś jest nie tak, jaka płeć... więc mamy nadzieję, że ta pewność nam to wszystko wynagrodzi i resztę ciąży będę spokojna.
Dziękuję za wsparcie,
I życzę Wam, żebyście nie musiały przechodzić przez podobny stres.
Już doczytałam. Wyobraź sobie kostkę, która ma 113 boków. Ile razy musisz rzucić, żeby wyrzucić 1? Ja wiem, że ZD brzmi strasznie i każda matka chce mieć zdrowe dziecko. Ja akurat pracuje z dziećmi z ZD i to aniołki w ludzkiej skórze. Każde będziesz kochać, pamiętaj. A i tak szanse są mini mini!Ryzyko zespolu downa 1:113, czyli duże...
Wiadomo, nie musi to oznaczać wyroku, jednak nie zniosę niewiedzy..