reklama

Sierpniowe mamy 2026

„Image not found” 🫠 zdjęcie się nie ładuje.

Hej dziewczyny, u mnie już drugi dzień, gdzie mdłości praktycznie ustąpiły. A wcześniej leżałam jak śnięta z miską od rana do wieczora… dzisiaj 9+0, ogólnie raczej szczyt mdłości, czy się mylę? Chociaż w ciąży z córką też mniej więcej w tym czasie poczułam się lepiej i spanikowana poszłam na usg i było wszystko ok 🤷🏼‍♀️ trochę nadrabiam z jedzeniem, chociaż dalej nie mogę pić wody, jedynie soki i owoce 😬
Mam nadzieję , że to niedługo się skończy u mnie bo mnie mdłości i wymioty męczą i w dzień i w nocy 😣😣

reklama
Ja generalnie jestem fanką wody i zazwyczaj to moje główne źródło nawodnienia, ale odkąd jestem w ciąży średnio mi smakuje i zmuszam się do picia wody 🫣 od jakiegoś tygodnia bardzo mi smakuje fanta 🫣
Ja w poprzedniej ciazy mialam wielkiego smaka na gazowany napoj imbirowy, Ile Ja tego wypilam to glowa mala 😂 nie wiem czy w Polsce mozna dostac, w UK jest pod nazwa ginger beer, ale z alkoholem nie ma NIC wspolnego.

Cudowna różnica wieku, też taką chciałam, ale sprawy zawodowe jakoś tak się rozwinęły, że się trochę zagapiliśmy 😁😁

oooo wooo to aż takie wartości są później 😳🤩🤩🤩 cudowniee!

Dziewczyny jestem tak wyyyyykonczona dziś pracą i dniem, i marzę już o weekendzie 😣😣😣
Na ktoś też tak, że cały czas marznie w tej „ciąży”?

By the way - myślałam że nie, ale
Też się łapię na tym, że ciężko mi uwierzyć w te dwie kreski i z taką chłodną głową do tego podchodzę, bojąc się trochę cieszyć na wyrost
Tak. Ja marznę potwornie. W sypialni mam ustawioną temperature na 27st, śpię pod kołdrą i kocem, w ocieplanym dresie. I wcale nie jest mi ciepło. W poprzedniej ciąży miałam odwrotnie. Strasznie gorąco mi był.
Szału nie ma wiadomo ale jakoś da się wypić
Ja zwykła piłam baaaardzo dawno temu i w sumie nie pamiętam jak to było
Ale w ciąży polecali te cytrynową i dwa razy udało się przetrwać test
Tylko upewnijcie się czy możecie cytrynowa. Mi ostatnio nie pozwolili, bo nie miałam zaświadczenia od lekarza prowadzącego że może być smakowa.

Szczerze to nie wiem, czy w ogóle te kontrole kiedykolwiek się komuś przytrafiły - nie znam żadnej osoby i ja będąc dwa razy w ciąży na zwolnieniu praktycznie od początku nie miałam kontroli ani razu 🤞🏻
Ja nie miałam, ale przyjaciółka miała. Na szczęście była w domu.
Czyli chyba wszystkie jesteśmy 30/30+ 🫶🏻 ja w sierpniu skończę 31 lat, chociaż mam nadzieję, że urodzę jeszcze jako 30tka (chciałam mieć trójkę dzieci do 30tki 😂). Pierwsze dziecko urodziłam jako 26latka, drugie jako 28latka i teraz myślę, że te 26 lat na pierwsze dziecko to było trochę za mało, to był dla mnie zbyt wielki szok 😂
Marzyłam by przed 30tka skączyć produkcje🤣 ale życie zweryfikowalo inaczej. I jak zaczęłam dość wcześnie, bo w wieku 25 lat urodziłam po raz pierwszy. Tak przez 9 lat staraliśmy się o drugie dziecko. W związku z czym kolejny raz rodziłam w wieku 36 lat. W tym roku kończę 38.

Jak tam Wasze samopoczucie, trochę się poprawia? Mnie coś z rana ściskało w żołądku, ale bez mdłości póki co, za to wczoraj spałam 11h 🫠 takie mam zjazdy, masakra

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry