Ja też sie witam z rana z poranna kawką
Wczoraj strasznie się wystraszyłam bo nie mogłam dobudzić naszej kruszynki w brzuchu..przez dzień zazwyczaj jest spokojna,ale wieczorem zawsze dawała pokazy gimnastyczne,wczoraj nic a nic. Byliśmy na zakupach,wróciliśmy a ona nadal nic. M wpakował we mnie kilka kostek czekolady..nadal nic. Dopiero gdzieś po godzinie poczułam lekkiego kopniaczka...Jak kładłam się spać nadal była spokojna. Dziś rano delikatnie się przywitała,więc jestem spokojniejsza.
Chociaż patrząc na przykład Ewci już chyba cały czas będę się martwić takimi cichymi dniami.
Któraś z Was pisała że dzidzia kopie ją u góry brzucha,czyli jakby główkę miała na dole. A ja mam wrażenie że mnie cały czas smyra i podkopuje na dole,po pęcherzu.
Ewaelinka ja też mam wiecznie zatkany nos,głównie na wieczór i rano jak wstaje. Niestety mam tak od kilku miesiecy,ratuję się tylko woda morską i częstym opróżnianiem nosa. Myślałam,że przyczyną jest suchość powietrza,ale codziennie wietrzę sypialnię i wentylacja idzie nam cały czas, więc to chyba taki urok ciąży.
Izis jak ja uwielbiam te "złote rady".. oj czasami to miałam ich serdecznie dosyć. Niestety mój M miał mniej oporów w trzymaniu języka za zębami i często odpowiadał że to my tutaj będziemy mieszkać i nam ma się podobać.
"no bo ja to bez firanek w salonie?co to za pomysł z roletami rzymskimi??"
"szara kuchnia?taka zimna"
"taka wąska brama?a jak przyjdzie kiedyś wjechać jakiejś wywrotce?" a po co nam do wykończonego domu wywrotka??? nawiasem mówiąc nie jeden dostawczy się już zmieścił..
mogłabym tak w nieskończoność wymieniać..
Ewaelinka zazdroszczę urządzania ogrodu. Ja miałam się tym zająć w tym roku,ale z racji ciąży odpuszczam,a M zajęty teraz robieniem ogrodzenia. Ile sobie mogę posadzić, popodcinać itp to tyle moje. Trawa chociaż posiana,chociaż powinnam tam stanąć jako strach na wróble,żeby ptaki przestały nam nasiona wyżerać.
ok..rozpisałam się,zbieram młodego i jedziemy do przedszkola. Potem zabieram się za robienie bigosiku

Miłego dnia