reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

I ja ostatnio warczę na swojego męża, jeszcze od tygodnia siedzi w domu więc nieźle gra mi nerwach... Ale na szczęście już jutro do pracy idzie więc moje życie wróci do normy :)
Ja upolowałam ostatnio kilka ciuszków w lumpeksach. Cena za sztukę po kilka zł więc nie szkoda, przy okazji zawsze dla dzieciaków coś wygrzebię :) Wczoraj np grzechotkę materiałową, dwa pajace nexta, sobie spódnicę, bluzkę, trzy koszulki dla męża do pracy a całość kosztowało zawrotne 20 zł:)
Paper każdy kiedyś zaczynał przygodę z macierzyństwem :)

reklama
papercut - no właśnie ja mam wrażenie że on nie czuje potrzeby douczyć się w tej kwestii bo jego zdaniem to wszystko takie proste. Pyta mnie po co ja to forum czytam to mu odpowiadam że ktoś musi sie poedukować skoro on nie chce :D to mi odpowiada że ja przecież wszystko już wiem. Nie wiem i nigdy nie będę wiedziała 100% dlatego czytam wszystko co mi wpadnie w ręce. Tak samo pytam go czy usiądziemy razem zrobimy listę wyprawki to on do mnie a po co przecież weźmiemy to co trzeba. No i ja już się gotuje :D więc sama zrobiłam listę by niczego nie zapomnieć.
jak wam noc minęła? Mi cudnie bo spaliśmy z otwartym oknem :D a o 9 obudziła mnie czkawka i kopniaki wewnątrz brzucha :D w nocy sie nie budzę, więc ciekawe czy mały śpi razem ze mną, czy ja mam tak mocny sen że go nie czuje.

ps. aniołkowa mamo daj znać co u was :)

mi tez lepiej bo wiatrak cala noc chodzil przy otwartym oknie ;) ja jak zasne to spie ok 5-6h az mnie pecherz nie obudzi, a jak nie spie w nocy to mala caly czas sie rusza wiec stawiam na mocny sen :D

takie delikatne wstrząsy w brzuchu to czkawka nie? Bo tak mi się wydaje ale pewna nie jestem :/ trwają te drgania na ogół kilka sekund.

no właśnie trampolina to to nie jest tylko takie dość delikatne drgania, w miedzy czasie zawsze jakiś kopniak sie trafia :p muszę chyba lekarke spytac bo ciężko mi to rozszyfrować :D

Mam wrażenie jakbyście pisały o moim mężu.
On twierdził zawsze że wejdziemy do sklepu i za jednym zamachem kupimy co trzeba. A jak pytam czy wie co trzeba to mówi no wózek, fotelik i łóżeczko, trochę ubrań :-)
Kompletny brak wiedzy podstawowej!
U mnie czkawka objawia się takim regularnym pukaniem. Ciekawe jest to ze podczas ktg jeśli mały ma czkawke to zakłóca to odczyt serduszka. Wtedy wpisują że mały czkał i dlatego jest dziura w zapisie :-)
U nas noc bez skurczy. Mamy kolejny dzień do przodu 26t4d :-)

Co do tego twardnienia brzucha to kilka na dzień jest ok ale nie za dużo. Ja całą ciążę brałam sporą dawkę magnezu w tabletkach plus kąpiele w magnezie+oliwka z magnezu. Nospa za każdym razem jak coś niepokoiło a i tak niewiele pomogło.
Uważajcie na siebie kochane!

reklama
aniołkowa mamo, mój mąż te same rzeczy wymienia jak go pytam to co trzeba kupić :D :D oni wszyscy chyba mają tak samo :p
super że nadal jesteś w dwupaku :) :) :) oby tak dalej! Lekarze mówili może ile czasu musi minąć by uznać sytuacje za stabilną? Wypuszczą Cie jeszcze do domu?

Do góry