reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
Ja daje sobie tydz na poznanie nowego smaku. W przyszłą środe chce jej podać jabłko ale na razie samo, żeby poznała smak samego jabłka. Dopiero potem może wymieszam z marchewką. Tak samo planuje zrobić z ziemniaczkiem. Chociaż przez pierwsze dwa dni.

polis u nas też dzisiaj marchewka zasmakowała i piszczała jak się skonczyło. A sie nie skonczyło tylko mama zabrała. My tylko testujemy wiec za dużo nie dostaje. Chociaz może moge jej juz na 4 dzien podać pół słoika?
W niedziele mam zamiar juz ugotowac młodziutką marchewkę z ogrodka mojej mamy, podejrzewam, że różnica w smaku może troche byc. Ciekawe jak jej zasmakuje danie od mamusi

Kuba zjadł dziś kaszkę ryżową na bebilonie, potem mu dodałam jabłuszka - buzia aż mu się śmiała, zjadl mi w sumie z 50 ml mleka a to gęste. Od razu mu zasmakowało. Marchewka u nas po niedzieli.

Mi lekarka kazała już wprowadzić kaszkę, chociaż chciałam jeszcze na samej piersi trzymać małego. Tylko, że Jędrek to taki długi, chudy owsik :) Na szczęście jedzonko zasmakowało, bo aż się cieszy jak widzi i jest bardzo niezadowolony, jak się kończy. Wczoraj też dostał pierwsze jabłko na próbę. Jestem ciekawa czy coś mojemu dziecku nie podpasuje, bo mam wrażenie, że on zje wszystko :)

jak ja wam zazdroszczę że wasze dzieci takie chętne do jedzonka są :) moja kaszki nie chce nawet łyżeczki, natomiast deserki i zupki to tak ciężko jej idą

w ikei takie ubranko mozna kupic za 15,99 dwie sztuki :) Zamierzamy sie w nie zaopatrzyc. T

ligotko- tylko sprawdź koniecznie czy jest z miękkiego materiału- bo ja mam jedno takie tańsza bardziej "sztuczne " i zapomnij ,że Viki w nim usiedzi - strasznie nie wygodne - znajomej sie skarżyłam i okazało się ,że ona też ma takie coś leżące w szafie bo swojemu starszakowi też nigdy nie dało rady założyć:( - tak jak pisałam to z C&A jest w zasadzie tak miękkie jak zwykły materiał - coś ala silikon:tak:

a Viki ma cały karczek i okolice buzi w takich drobnych pryszczykach i raczej nie wygląda to na potówki :( - gluten albo marchewka bo tylko to próbujemy :) - i raczej gluten, bo marchewka była przeciez prędzej i nic takiego się nie działo...

Ostatnia edycja:
Dziś po jabłku była dosyć cuchnąca kupa. Nie wiem czy po takiej reakcji odstawić czy próbować dalej. No i jabłko ogólnie nie smakuje.

Moja dzis jak jadlam lody sledzila wzrokiem kazda lyzeczke wkladana przeze mnie do buzi a nawet wyciagala raczki zeby mi ja zabrac hehe ;) Ciekawe ze dziecko ktore jeszcze nie jadlo z lyzeczki jest tak zainteresowane jedzonkiem :)
vikingus moj brat mial takie i byl zadowolony, ale szczerze mowiac bardzo sie nie przygladalam, jutro pojade to zobacze jakie jest :)

reklama
Do góry