reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaczki inne niż mleczko

hej dziewczyny co do smaczków mój Roch to nie chce jeść wcale obiadków które mu gotuję ja lub mąż lub babcie a słoiczki wsysa w całości:/ Teraz przyzwyczaił się do tych obiadków z większymi kawałeczkami bo wcześniej jak poczuł jakieś większe kawałki to odruch wymiotny i dawałam mu te o gładkiej konsystencji ale już się przyzwyczaja.. co do chrupek kukurydzianych zjada z prędkością błyskawicy i to wyrywa sobie ząbkami kawałki później je gryzie i połyka tak samo z biszkopcikami robi albo bułeczką.
co do mleka podaję mu Bebiko 2 z kleikem ryżowym więc buszi mi się w nocy o 11-12 a potem śpi do 5-6 i prosi o nastepną a w dzień to co mu tylko dam to zje, owoce uwielbia,kaszkę tylko bananową no i ewentualnie truskawkową, soczki każde jakie tylko dam to wypije.

reklama
dzięki Gosia, kiedyś próbowałam dodawać kleiku do mleka ale tylko mi się smoczek zatykał <nie kupiłam jeszcze takiego do kaszki> i myślałam, że może to nestle będzie miało taką konsystencję dobrą do smoczka zwykłego ;-/ czy któraś z was ma smoczek aventu do kaszek? Są tam podobno 3 dziurki, z każdej leci inaczej? Jedna na kaszkę rzadszą, druga na gęściejszą a trzecia na gęstą? To tak działa? Bo nie wiem, czy kupować..

Clauditka ja jeszcze surowych owoców nie podawałam oprócz tego kawałeczka banana po którym zwymiotował. A z nowości to też nie wiem, ale chętnie się dowiem :)

a właśnie - jakie biszkopciki można już podawać? Takie zwykłe, najzwyklejsze? Ostatnio kupiłam w rosmanie takie krążki kukurydziane hippa po 7 miesiącu ale Filip się nimi krztusi, takie są twarde ;-/

Ja ucierałam małemu jabłuszko i to nie kupne i nie pryskane ale dostał takiej chrypy że nie mógł wydać dźwięku ale okazało się że to z alergii i dałam mu jeszcze bananka i winogronka i to tyle a tak to zazwyczaj słoiczki....

ja raczej tez z owoców daje słoiczki ale chciałabym już troche normalnych dac jej. Daje czasem jabłko i gruszke ale nie lubi gruszki. Dzisiaj dałam jej kiwi zmiksowane ale pluła i sie niesamowicie krzywiła.
Banana bym chciała dac, a jak go przygotowywałyście? Blenderem czy widelcem?

anusiak-czychodzi Ci o smoczek trojprzepływowy z aventu? Bo do kaszek jest chyba taki z dziurka w kształcie krzyżyka, tylko nie wiem, czy jest w avencie, bo lovi na przykład ma (smoczki z lovi i aventu pasują do obu butelek). Ja miałam kiedys trójprzepływowy i polegało to na tym, że w zależności jak ustawiłaś butelkę (na smoczku są oznaczenia), to mleko wypływało mniejsza lub większą dziurką-myślę, że do kaszki będzie się nadawał ten smoczek. Ja podaję mleko z kleikiem smoczkiem z lovi (wolny 3m+lub średni 6m+)

moja Lenka nie przepada za owockami a juz kaszek to nie cierpi . Z owocków to mus jabłkowy z kleikiem zje ale to góra 3 łyżeczki . Ona lubi jeść obiadowe i z dodatkiem miecha do tego mleko i sama woda . Kaszki juz wszystkie spróbowałam ale nie chce buzi otworzyć ,warzy ponad normę więc nie będę się z nią siłować bo widocznie słodsze rzeczy jej nie smakuja . co do chrupek to lubi oczywiście ,i teraz zaczęłam jej dawać jednego biszkopcika na dzień i go tak śmiesznie cycka .

reklama
Do góry