reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Czy macie jakies przepisy na ciasto bez pieczenia?
sernik na zimno z galaretek, rafaello z herbatników i budyniu no i znalazlam takie kuleczki co mam w planach na dniach zrobic Ciąża - Poród - objawy ciąży, badania ciąży, etapy ciąży - Kulki Rafaello

przepis na szybki serniczek na zimno pycha :)
5 rożnych galaretek
2 serki waniliowe po 400g (Danio ma takie większe opakowania i taniej wychodzi wczoraj przejrzałam i przeliczyłam wszystkie serki w sklepie hehe :)
biszkopty

galaretki rozrabiamy z 375ml wody (półtorej szklanki) a nie jak na opakowaniu 500 ml do dwóch gdy rozrobimy dodajemy po jednym serku i mieszamy galaretki mogą być ciepłe nic się nie zważy ale trzeba intensywnie mieszając polecam takie mieszadełko do sosów bardzo szybko konsystencja będzie miała kolorek mleczny ... ja robiłam w tortownicy ale można również jakimś naczyniu jak węższe to wyższe ale tortownica standardowa jest na styk hehe... na dno biszkopty można bez ale zawsze to coś innego :) i zalewamy jedna galaretka trochę i czekamy aż stężeje trzeba patrzeć bo często tortownice przepuszczają i wycieka galaretka gdy "zaklei" dno tortownicy jedna warstwa galaretki wlewamy jedna warstwę z serkiem i czekamy aż stężeje następnie sama galaretkę później znów z serkiem i na gore galaretkę... ja osobiście zrobiłam odrazu wszystkie galaretki i lezaly na wierzchu pozniej wlewalam juz zimne i maz do zamrazarki wsadzal i szybko sie zrobiło ale naprawde polecam co do kolorkow mozna sobie poukladac i pokombinowac


http://images.google.pl/imgres?imgu...ello+ciasto+przepis&gbv=2&hl=pl&lr=&sa=N&um=1
 
Ostatnia edycja:
To wybiorę sobie jutro coś i zrobię... piekarnik nam odmówił posłuszeństwa i do czasu zakupu nowego trzeba radzić sobie inaczej :)
 
ja robię krakersy lub herbatniki (zależy co mi w ręce wpadnie) z kremem do karpatki , pychota

Potwierdzam, na krakersach - rewelacja:tak:. Ja jeszcze na wierzch robie posypke kokosowa mmm, mniam, mniam.

A posypkę robie: na sucha patelnie sypie poł szklanki cukru i karmelizuje do tego lądują wióry (ok. 100-150g), 1/4 kostki margaryny i poł szklanki mleka, wszystko prażę, az wiórki wpiją plynne skladniki i lekko sie przyrumienią. Gotowa posypuje po wierzchu przekladanca krakersy-krem-krakersy-krem-krakersy-krem(cienka warstwa).

Łoj ale sobie narobiłam smaka, a tu niestety dieta bezmleczna, buuuuuuuu :baffled:
 
i jeszcze powiedz,ze jedzac takie pysznosci nie tyjesz, a moze nawet tracisz ciazowe kilogramy a wtedy cie bardzo znielubie :))))
 
reklama
Do góry