reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

A dzis w sejmie będą obrady na temat podwyżki 40% odnośnie zasiłku rodzinnego na dzieci.
I tak, jeżeli ustawa przejdzie to na pierwsze dziecko podwyżka wzrośnie z 46zł na ok. 60 zł z groszami, na kolejne kwota ta bedzie wynosiła ok. 100zł. Becikowe nie zmienia się , bo dopiero zmiana była i jeszcze kwestia dostania tego becikowego... musi być świstek od lekarza , że badamy się , nie później niż do 10 tyg ciąży.
Jeżeli ustawa przejdzie już pod koniec roku ( listopad, grudzień) będą zmiany z zasiłkiem.

reklama
Z tym ze niestety zasilek mozna dostac jesli dochod na osobe nie przekracza 506zl :zawstydzona/y: u nas przekracza minimalnie ale niestety juz jest poza granica...

Co rok składa się nowe dokumenty do urzędu i dochody brane są za ubiegły rok. Biorąc pod uwagę ubiegłoroczne dochody i podwyżkę barierki ,zakwalifikowanych osób będzie o 600 tys. więcej. Chcą pomóc w ten sposób wielu rodzinom wielodzietnym, jak i tym , którzy zarabiaja mniej. Zwiększyć się też ma zasiłek na dzieci chore.

:-D:-D:-D:-D hihi.:tak:;-) Super program. Od 8 -11 leci a tyle się można dowiedzieć . Codziennie cos nowego.:tak:

-j- fajnie ,że napisałaś o tym .Ja mam odłączony telewizor bo malowałam pokój i nic nie wiem co się dzieje. Właśnie dostałam odmowną decyzję co do przyznania zasiłku bo mi przekroczyło kilka zł .Ja nie pracuję a 5 osobową rodzinę z jednej pensji ciężko utrzymać

reklama
a jak to jest jak chcielibysmy tez zasiłek 48 zł to mąz musi podac dochody z 2008 czy 2007?
bo chcielismy się starac o to dodatkowe becikowe 1000 zł ale trzeba było dochody za 2007 rok a wtedy nie bylismy małżenstwem cały rok nawet i ja miałam dobrą prace wiec było więcej niż 506zl teraz tylko mąż pracuje i jest trochę ciężko.:-(
a 48zł to mało powinni podnieść ale chociaż na 1 pampersy by było

Do góry