reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

U nas z zasypianiem jest tak. Jak jestem sama w domu to Patryk zasypia ze mna na lozku i go przekladam do lozeczka, potrafi sie przy tym z najglebszego snu wyrwac i domagac lezenia na duzym lozku (nigdy nie spal razem ze mna). Jakby go lozeczko parzylo, mysle ze poprostu potrzebuje mojego towarzystwa;)

Jak jest maz w domu co akurat zdarza sie dosc rzadko to go bierze, wklada do lozeczka i Patryk zasypia sam.

W dzien nie mamy zadnych problemow z zasypianiem obojetnie kto wklada go do lozeczka, Patryk robi papa i zasypia.

Wczoraj wieczorem zmontowalisy juz lezeczko dla Julki, dzis Patryk je zobaczyl i zaczal sie pakowac do lozeczka siostry, najgorzej ze nie chcial z niego wyjsc.

Magdusia, myslalam o kupnie lozeczka bez szczebelkow dla Patrynia bo amerykanskie lozeczka nie majaj tak jak polskie opcji wyciagniecia kilku szczebelkow no i sa duzo wyzzsze niz polskie, ale wlasnie ze wzgledu na to ze by uciekal i maszerowal w nocy postanowilam jeszcze zaczekac. Kupilam teraz drugie lozeczko dla dzidzi ktore ma opcje przerobienie na lozeczko dla starszego dziecka, odkreca sie przedni ten dluzszy bok i zaklada takie zabezpieczenie zeby nie dziecko nie wypadlo i jak mi Patryk za np pol roku zacznie wychodzic z lozeczka gora to zamienie lozeczka tzn Patryk pojdzie do tego nowego przerabianego a Julka do patrykowego.

reklama
moja Agata też nauczyła się zasypiać sama, tj. układa sobie najpierw poduszki na wersalce, usypia misia, a potem sama się kotłuje po wersalce 10-15 minut aż uśnie
warunek: ktoś musi koło niej leżeć i udawać, że śpi :-p

Kinia- ja też jestem za czekaniem chwilkę. Parę razy było tak, że mała po dwóch okrzykach uciszała się i samodzielnie zasypiała... :-)

Kati- fajnie to sobie wymyśliłaś.... Widać, że jesteś dobrze zorganizowana....:tak:

tak czytam i czytam i powiem ze bardzo wam wszystkim zazdroszcze .......:tak::tak:
bo mi to az wstyd sie przyznawac ale patryk ciągle śpi z nami :zawstydzona/y::zawstydzona/y:......w swoim łózeczku spi tylko w ciagu dnia ...natomiast w nocy na duzym łózku ......coś muszę z tym zrobić;-)

u nas ze spaniem w swoim lozeczku nie ma problemow-natomiast z zasypianiem-mus na naszym wyrku-i to jeszcze jakie wymyslanie jakie warjactwa:wściekła/y:z przelozeniem nie ma problemow

u mnie czytani bajek nie wchodzi w gre-kacper nie lubi jak mu sie czyta-zlosci sie i bajke zamyka-bajki tylko do ogladania i darcia(co dziwne-tekturowe,te sztywne podarte a taka zwykla w calosci:tak::szok:)a ja tak uwielbiam czytac-ale znam na pmiec sporo wierszy brzechwy wiec zawsze mu opowiadam-u nas kroluje ,,zaba''.

kinga jest taka metoda ze trzeba chwilke odczekac-zwiekszajac po troszku czas naszego wyjscia np.kladziesz karole do lozeczka wychodzisz po minucie placzu wracasz-uspokajasz i wychodzisz wracasz po 2 minutach uspokajasz i znow wychodzisz
ja probowalam tej metody ale u mnie z takim wychodzeniem nie bardzo-bo kacper probuje wychodzic gora:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jak ma wyciagniete szczebelki to wiadomo:wściekła/y:
wyczytalam ze najlepszy moment samodzielnego zasypiania jest do 6 m-ca-ja niestety przegapilam ten moment

tereska oj bedzie ciezko-patryk spi z wami calutka noc?nie da sie go przelozyc?przeciez ma takie bajer lozeczko
maggusia ja myslalam(kiedys) ze na swieta kupimy malemu nowe lozeczko takie LITTLE TIKES ŁÓŻKO LOKOMOTYWA 7426 NOWOŚĆ !!! (223186090) - Aukcje internetowe Allegro
lub takie Cherry Red Sports Car Twin Bed from Little Tikes
tutaj jest tansze niz w pl kosztuje 300 euro(czyli tygodniowka-zostanie jeszcze na posciel;-)) to wyrko jest od 15 m-ca do ok.5 lat

U nas zasypianie samemu juz od urodzenia, z kilkoma nockami jak zabkowal czy mial katar, choc ostatnio zdaza sie Karolowi wymusic abym zostala w pokoju az on zasnie, robie to niechetnie, bo nie chce aby sie przyzwyczail, ale jak mial moment "buntu" to metoda odczekiwania i wracania zdala rezultat, mialam gdzies ksiazke (nie wiem przypadkiem czy w Jezyku niemowlat o tym nie pisalo) w ktorej bylo opisane jak dokaldnie to robic i ile minut odczekac, za kazdym razem dluzej, ale niestety po przeprowadzce jeszcze nie wszystko ma swoje miejscie;-)

Sylwia to lozeczko jest sliczne w katalogu tez mam to samo:tak:jeszcze chyba sa do tego szafy:-)

KatinJ ja mam lozeczko od 0 do 5 lat mozna te szczebelki z jednej i drugiej strony odpiac zostaje lozko bez szczebelkow ale ze mebelki kupuje niebieskie to chce wymienic i kupic caly komplet malemu niebieski razem z lozeczkiem:-) tylko tak sie zastanawiam czy jak juz kupie czy go rozkladac:-pa pewnie tamto sprzedam.

Sylwia - fajne to łóżeczko ...serio takie ciekawe rozwiązanie:-D:-D

Maggusia - fajne to łóżeczko o którym mówisz ...potem można taki tapczanik zrobić z niego..moja kolezanka ma tez cos takiego jak Ty ..ono jest troszku większe od standardowego łózeczka ..ale starcza na dłużej i to jest zaleta:tak::tak::-D:-D:-D

reklama
Sylwia jak kupisz zamiast tego czerwonego autka (ktore jest wieksze) to lozeczko Roadster Toddler Bed from Little Tikes to zaoszczedzisz na materacu bo pasuje do niego materacyk z lozeczka. Ja mysle o zakupie wlasnie takiego, ale za jakis rok.Tereska tez ma to mniejsze. Ten czerwony samochodzik jest naprawde duzy, widzialam na zywo.

Co do lozeczka lokomotywy to na allegro chyba przesadzili z cena u mnie kosztuje ono $250 czyli ok 700zl a w PL na allegro prawie 1700zl+100zl za przesylke. Fakt ze to z allegro ma materac ale do tego lozka pasuje zwykly materacyk z lozeczka.
Toys "R" Us - Thomas and Friends Train Toddler Bed

Chyba zaczne handlowac tymi lozeczkami;)

Do góry