reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

mojemu Maksowi tez nocki się w miarę unormowały - budzi się co 3 godziny jak w zegarku - potem 20 min karmienia i powrót do kołyski

a wczoraj wieczorem sukces - poraz kolejny mój synek zasnął sam w kołysce!!!!! - zostawiłam go z otwartmi oczkami samego czekając aż za 5 min zacznie alarm - ale jak weszłam do pokoju za 5 min to spał ::) ;D - kochany - mógłby tak codziennie a nie raz na tydzień

reklama
moj w nocy przeszedl sam siebie kimal od 22 do 6.30 :o
musialam biedaka obudzic bo mi cycki by eksplodowaly.....................

nie uwierzycie przy czym moj zasypia-jak mu rowerek robie ;) tak mu girkami robie zeby brzusio byl mieciutki i moment spi ;D

ja to juz nie wiem co zrobic aby Zuzie uspic.... :-[
wszystkie metody tutaj opisane przez was odpadaja, nawet kapiel nie pomaga poniewaz po niej jest jakas rozbudzona :p zasypia nam dopiero ok 24-1 w nocy a my razem z nia z wyczerpania ;)

u nas kąpiel działa rewelacyjnie - Krzyś kapie Agatę codziennie o 21, potem ja ją karmię, zawijam w rożek, odkładam do łóżeczka, włączam karuzelkę i... nie mamy dziecka na kilka godzin ;)
w dzień bywa różnie ze snem...Agata uwielbia zasypiać na moich rękach albo Krzyśka, potem odłożona delikatnie do łóżeczka albo wózka śpi 2-3 godziny
spacer działa na nia usypiająco, odkłądam wrzeszcząca do wózka, wyjeżdżam na klatkę schodową, w windzie Agata już śpi :D

a ja musze sie dzisiaj pochwalic. po kapieli byl cyc potem odlozylam moja Zuze do lozeczka z otwartymi oczkami i po chwili juz zasnela :) :) :) :)
zobaczymy jak pojdzie nam jutro ;D ;D ;D

Od trzech dni Jaś skrócił sobie swoje spanko po kąpieli z sześciu do czterech, góra czterech i pół godziny. Hmmm, czyżby to przychodził okres zwiększonego zapotrzebowania na nocny pokarm.

Pytia a jak tam Twój synek z brzuszkiem??? unormowało się już?? bo moja Iga tak się pręży i napina że to ją potrafi z najgłębszsego snu wybudzić :( i czasem żeby zrobić kupkę, męczy się z przerwami kilka godzin..nie mam pojęcia jak jej pomóc..najczęściej zasypia na moim brzuchu i to ją trochę uspakaja, choć i tak się rzuca..nie wiem czy to normalne, lekarka twierdzi, że tak. A mi szkoda maleństwa..nie pisząc już o tym że dłuższe spacery też odpadają, bo co chwila ją muszę brać na ręce..

Kasianka, u nas jest dużo lepiej po Lefaxie. Ale też bywają dni, że Jaś pręży się i płacze, wtedy pomagam mu rureczką. Popuści go natychmiast i jest ok. No i dużo noszę go w pozycji brzuszkiem do ziemi. Uwielbia to.

reklama
pytia jaką rureczką pomagasz. Ja już myślałam że na pogotowie pojadę jak mały płakał bo kupki nie mógł zrobić. Suszarkawtedy pomogła.

Do góry