reklama

spotkanie marcówek :)))

Pojadę na spotkanie do...

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Rany, chyba i ja musze sie odezwac :-D

Hmm, w sumie to jestem tez pedagogiem (bo mam uprawnienia pedagogiczne, glownie zas jestem jezykoznawca), ale nie wiem po co mi psychologia rozwojowa dziecka ??? Nie zakladalam, ze bede pracowac z maluchami...

Po drugie - u mnie na osiedlu codziennie mamy z 2 blokow wychodza ze swoimi pociechami po to zeby wspolnie pogadac i odsapnac, jednoczesnie zajmujac sie przy tym dziecmi.Wszystkie dzieci sa w przedziale wiekowym 8-16 miesiecy.Dzieci jest 10. Wiem, ze to brzmi odrobine karkolomnie, ale jest to wykonalne:-) Oczywiscie, dzieciaki biegaja po osiedlu (spokojniej jest jak idziemy na plac zabaw, bo teren ogrodzony i dzieci maja ograniczone miejsce do biegania i psocenia), ale po prostu chodzimy za nimi i rozmawiamy. Czasem da sie dzieci czyms zajac w miejscu, a w ogole ruch to zdrowie i bieganie za dziecmi jest calkiem pozyteczne:-p

Ja hcetnie pojade, ale nie za daleko, wiec sie zdeklaruje jak okreslicie miejsce :)

Okolice Czestochowy mi odpowiadaja

ja się zgadzam z Anią M :happy::happy: - spotkanie z dziećmi to samo życie

w ogóle nie wyobrażam sobe wyjazdu bez Maksa, a z noclegiem bez męża!!!! - ja naprawdę lubię spędzać czas z mężem i świetnie się razem bawimy

bez Maksa nigdzie się nie wybieram - to dla niego też ma być frajda, zresztą on uwielbia dzieci, z naciskiem na dziewczynki;-) - więc marcowe panienki strzeżcie się!

nie po to cały tydzień go nie widzę będąc w pracy, żeby jeszcze w weekend go zostawiać

popieram też pomysł z agroturystyką i - o ile nie będą to loty kosmiczne - dostosuję się do wyboru;-)

proponuję też żeby mamy, które będą miały największy problem finansowo - dojazdowy zadecydowały o wyborze miejsca - ja się dostosuję, a co do warunków - nie należę do marudnych (w czasach panieńskich zdarzyło mi się nawet spać na dworcu centralnym w NY:cool2:)

termin - ciepłe miesiące, też się dostosuję

a poza tym - po waszych wymianach zdań - bardziej lub mniej ostrych - mam coraz większą ochotę żeby Was poznać na żywo dzieczynki:-D nawet ivkę - która ostatnio forum traktuje jak worek treningowy;-)
(oj pewnie mi się za to ostatnie oberwie!)

buźka

no to i ja cos napisze ;-)

po pierwsze: agroturystyka mi sie podoba bo- w centrum miasta nie znajdziemy miescja taniegi i tak wygodnego zeby wybrac sie tam z taka iloscia dziecie (no chyba ze sie baardzo myle), wiec pomysl z agroturystyka pod tym wzgledem jest ok.
jesli bysmy ustalily jakies konkretne miejsce (czyt. konkretna nazwa pensjonatu i miasteczko/wies) to mysle ze z dogadaniem sie co do dojazdu nie byloby problemu. zwazajac na pomysly o busach czy tez podwiezieniu przez mamy te zmotoryzowane :tak:

po drugie: jak dla mnie najlepiej wroclaw, bo widze ze wiekszego problemu z polaczeniem nie ma, za to z lodzia, spala czy innymi miejscami to widze ze troche krucho. zreszta 70km od duzego miasta to dosyc duzo, ale jesli rzeczywiscie udaloby sie zalatwic jakas dobra cene (nie 100 zl. bo to faktycznie duzo) to mozna brac to miejsce pod uwage.

po trzecie: my wybralibysmy sie we troje (chyb aze zdam na prawko do tego czasu ;-) ) wiec ew. tez kogos do auta zmiescic bysmy mogli, jedynym klopotem byloby to ze troche ciasnawo bedzie, ale w kupie razniej wiec jak dla mnie problemu brak!

azik: do karpacza zapraszam! moje ukochane miasteczko w tej czesci polski, na rowni ze swieradowem zdroj :tak:

ja pogrzebie troche w ofertach i moze tez cos z okolic wrocka rzuci mi sie w oczy ;-) bo z lodzi to kilka mam tu jest, a z wroclawia to chyba tylko ivka prawda :confused: jak dobrze pamietam

jak tak czytam to czasem ma ochote tylko czytac i nic nie pisac
najgorzej jak same kobitki chca cos sobie zroganizowac , tej nie pasuje termin , innej znow miejsce , a jeszcze komus to ze zupa za slona bedzie:-D jak znajac zycie na takie spotkanie stawi sie nie wiecej niz 5-gora 10 mam to naprawde bedzie raczej sukces po ty m co czytam :-) ale mam nadzieje ze spotkamy sie i w koncu staniemy face to face

i bedzie ciekawie oj bedzie sie dzialo:tak:

a jesli chodzi o Ivke to raczej nie szuka zaczepki tylko pisze to co mysli choc niektorym to sie nie podoba, ma swoje zdanie i je wyraza na formum wiec nie wydaje mi sie ze robi źle raczej trzyma sie swojego

Koga to Twoje "nawet" odnośnie mnie baaaardzo mi się podoba :-) poważnie!

A odnośnie "worka treningowego" to chyba daleko mi do niego w odniesieniu do całego forum, bo raptem wypowiedziałam się w tym wątku, a wcześniej w wątku dotyczącym karteczek roczkowych.

Ja mam swoje "ale" wyłącznie do jednej osoby, której najzwyczajniej postów mam dosyć (i to nie tylko na tym wątku), a że mam odwagę to powiedzieć... no cóż chyba lepiej powiedzieć wprost niż obgadywać się na gg czy też na priv.

Pomysł spotkania uważam za rewelacyjny, ale kombinowanie wokół niego za zupełnie niepotrzebne, niepoważne itd. Wg mnie wystarczy wybrać dwie rzeczy, tj. termin i miejsce, a noclegi naprawdę powinno się zostawić każdemu do wyboru.

No i na koniec - ciekawe ile z nas ostatecznie dotrze na to spotkanie... wszystkie, które tu zabierają głos... fajnie by było, ale szczerze mówiąc wątpię (obym się pomyliła)

My dojedziemy wszedzie byleby tylko nie w sierpniu, bo nie mozemy!!! Mysle, ze spotkanie to rewelacyjny pomysl ale tylko z dziecmi, bo to chyba cala radosc w koncu zobaczyc nasze pociechy na zywo!!!:tak::tak: Ja mam ograniczona mozliwosc zabrania meza, bo jego nie bedzie w Polsce w lipcu, ale we wrzesniu z pewnoscia z przyjemnoscia z nami przyleci i na pewno narzekal nie bedzie, ze zostanie niania. Dobry ci on czlowiek ten moj maz:-D:-D:-D
Mam ogromna nadzieje, ze nie zdecydujecie sie na date w sierpniu:-p:-p:tak:
Mysle, ze co do noclegow to mozna zrobic tak, ze te mamy co chca razem, to razem, a te ktore wola szukac na wlasna reke, niech szukaja. W ten sposob i wilk syty i owca cala, bo mozna po prostu dojechac tam gdzie bedzie wiekszosc mam nocowala i sobie razem pobyc a na noc wrocic do swojej kwatery gdzies w okolicy. Co wy na to?

reklama
bardzo to rozsądne Emcia co napisałaś:tak:
jeśli Kraków nie wchodzi w grę to ewentualnie Wrocław i okolice dla nas ok. jeszcze Roztocze jest fajne i tanie , ale to pewnie dla większości koniec świata:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry