reklama

Środki lokomocji maluchów

• Starter tematu Starter tematu nataliak
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
obracane nie wychodzą najlepiej w testach. Tyłem do kierunku jazdy chcielismy ale u nas w samochodzie nie ma takiej mozliwosci :-(
bali - takie ustrojstwo tyłem to się insztaluje na amen;-) nie ma tak , ze sobie przekładasz i wieziesz kogoś z przodu

Smykulin nasz siedzi na srodku (ze zgledu na tfu, tfu potencjalne uderzenia boczne) i na swiatłach kierowca ma do niego swobodny dostęp. Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie...

reklama
Smykulin nasz siedzi na srodku (ze zgledu na tfu, tfu potencjalne uderzenia boczne) i na swiatłach kierowca ma do niego swobodny dostęp. Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie...

U nas tak sam, błogosławię, że mogę dać mu smoczek w kazdym momencie, a nie gimnastykowac się jak przy tym ustrojstwie montowanym tyłem....

no przecież nie dosięgnę z miejsca kierowcy do buzi...... jak?
no dobra, czyli podsumowując, bierzemy ten co ma Chrupcia - wygląda jak tron i nazywa się dla króla, no i testy
sadzamy na środku, bo mamy poduszki boczne

czy coś z tyłu wyłączamy w sensie poduszek?

Środkowe miejsce z tyłu jest najbezpieczniejsze według wszelkich testów :) Dla mnie obojętne czy fotelik przodem czy tyłem bo i tak nie sięgnę do dziecka siedząc za kierownicą.

Środkowe miejsce z tyłu jest najbezpieczniejsze według wszelkich testów :) Dla mnie obojętne czy fotelik przodem czy tyłem bo i tak nie sięgnę do dziecka siedząc za kierownicą.

ja przypiełam posrodku ale jak siadłam obok to tak jakoś ciasno ....kurtka zimowa i zero obrotu zrobić, a nasz fotelik ma zabudowane bardzo boczne zagłówki i musze sie wychylić zeby Mała zobaczyć.....no ale jak zrzuce zimowe ciuchy moze bedzie lepiej...

Ja prowadząc nie mam opcji sięgnięcia do dziecka siedzącego na tylnym siedzeniu w foteliku, aż tak długich rąk nie mam a nasz samochód to nie małe, kompaktowe autko także odległość jest spora ;P

reklama
ale żeby na środku zapiąć fotelik, to trzeba mieć 3-punktowe pasy, prawda? my mamy stare auto i niestety mamy tylko 2-punktowe pasy na środku. Są 3-punktowe, ale po bokach... więc mała będzie musiała siedzieć przy drzwiach... :/ A nowy samochód będzie dopiero w maju w przyszłym roku... :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry