reklama

staraczki 2013 !

• Starter tematu Starter tematu kamii150
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hejka

U nas mega cieplo wiec bedziemy sie spacerowac :-)

My planujemy zaczac staranka w 2012 ale dokladnie nie wiem kiedy, bo tak jak pisalam musze najpierw pozbyc sie plamien miedzymiesiaczkowych,narazie jestem w trakcie ustalania przyczyny,a ile to wszystko jeszcze potrwa??? hmmm mam nadzieje ze niedlugo...Wole zaczac wczesniej bo o Natanka staralismy sie az 2 lata :sorry:

reklama
Edyta- a badałaś poziom progesteronu?on też może wywoływać plamienia międzymiesiączkowe.
Paulinko- ja muszę brać leki do maja 2013 ,a potem się zobaczy nie wiem co mi lekarz powie będę musiała pewnie trochę po lekach odczekać zrobię jeszcze kilka badań tarczycy i się wezmiemy do roboty dokładnie nie umiem określić kiedy to nastąpi.
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie porodu ,ja próg bólu mam wysoki tak mi sie wydaje przynajmniej co miesiąc mam silne bóle owulacyjne ,ale to pewnie pikuś w porównaniu z porodem , przeżyję da się rade, najważniejsze dla mnie to żeby Bozia dała mi chociaż jedno dziecko.
Elffetus- witaj jeszcze się nie znamy
:-).

Kto wie czy jak będę czytać jak już zaczynacie staranka UDANE przede mną to czy mi się nie zachce wczesniej :-D

kobietko a nie masz szans zeby np odstawić te leki wcześniej jeśli wszystko będzie ok...? I zobaczysz będziesz miała nie jedno a całą gromadę!! Tak Ci się ciąża spodoba i wszystko co po niej ze będziesz chciała jeszcze :-D Jak juz pisałam mnie marzy sie kochana trojeczka pociech :) Ale to tylko wtedy jeśli uda nam się wybudować ten nasz nieszczęsny domek a na chwilę obecną do tego jeszcze trochę daleko...

edytko rozumiem Cię, jeśli staraliscie się o pierwszą dzidzię aż 2 lata to lepiej zaczać wcześniej, a nóż moze się uda :) U nas odwrotnie było. Zaczelismy się starać tydzień przed walentynkami 2010 i udalo się do razu bo kolejnego planowanego okresu juz nie dostałam, test był pozytywny a jak poszlam do ginki to juz bylam w 4 tygodniu :-) Już się cieszę na to wspólne kibicowanie :-D

KOBIETKA narazie mialam zrobiona tylko cytologie,w poniedzialek ide na pobranie wymazu aby sprawdzic czy nie mam jakiejs infekcjii,a pozniej zobaczymy...ja mieszkam w takim kraju gdzie nie zajmuje sie mna ginekolog tylko tzw GP lekarz pierwszego kontaktu :sorry:wiec dojscie do przyczyny plamien moze byc dlugi i zlozony,chociaz moj GP jest dosc obrotny wiec wyjasnienie moze sie nieco skrocic :tak:

Witam, od kilku dnia czytam to forum, aż wkońcu postanowiłam sie zarejestrowac, poniewaz licze na opinie...
Ostatnią miesiaczke miałam 16.10.2011r., okres zwykle dostaje w 28-29dc., tak wiec powinnam @ dostac w niedziele 13.11 lub 14.11 w poniedzialek... nie przyszedł... Dziś jest 34dc, a @ wciąz brak.
Zauważyłam, że boli mnie cały czas podbrzusze, śluz jest albo gesto biały, albo biało-wodnisty...
Do tego raz mi zimno, raz ciepło. Czuje sie jakbym miała ciezki brzuch, piersi nie bolą, ale mam widoczne żyłki na dolnych czesciach piersi, ogolnie dziwnie sie czuje, ale moze sobie tylko wkrecam?
Wczoraj poszłam na grzane piwko z koleżanka... i gdy poszłam do toalety po wypiciu grzanca, tak jakby mi sie dzwigło :/
Postanowiłam, ze kupie test...(Test "maluszek" płytkowy) Zrobiłam go dziś rano - wynik negatywny.
Także moje pytanie brzmi, czy jest możliwosc, by test jeszcze nie wykrył ciazy? Czy moze jednak sie nie mylil? Nie wiem juz co mam myślec, wkońcu 5dni po spodziewanym okresie powinien wykryc, prawda? Co myślicie?
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.

A i chyba napisalam to w zlym miejscu - w takim razie przepraszam, jeszcze nie umiem sie tu odnalezc..
ewentualnie prosze o przeniesienie wiadomosci tam gdzie powinna byc :)

Paulinko- niestety nie mogę ich wcześniej odstawić takie są normy przy tej chorobie muszę brać bite 2 lata ,a i później nie wiadomo czy nie będe musiała brać jakichś innych leków, widziałam u psychiatry mojego kobiety w ciąży więc na pewno można tylko pewnie musi być odpowiednia dawka dostosowana, ja miałam na pierwszej wizycie powiedziane ,że brać muszę dwa lata , a jak zapytałam o ciążę ewentualną to usłyszałam ,że przez te dwa lata lepiej w ciąże nie zachodzić bo to jednak psychotropy.

Edytko- rozumiem bo Ty nie z PL , no to musisz się uzbroić w cierpliwość, kurczę trochę to dziwne no nie?,że nie możesz być pod opieką ginekologa w tych sprawach bo to typowo kobiecy i ginekologiczny problem.

Zraniona- no faktycznie chyba nie ten wątek wybrałaś , jeśli nie pojawi Ci się miesiączka to powtórz test po paru dniach ,a jeśli nadal będzie wynik negatywny to idź do ginekologa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj ZRANIONA

Zawsze jest mozliwosc ze test nie wykryje ciazy...na tym forum spotkalam sie z dziewczynami ze byly w ciazy a test byl negatywny :tak:ja dla odmiany mialam miesiaczke tzn tak myslalam ze to @ a bylam w ciazy,wiec ludzki organizm ma w sobie wiele tajemnic,takze albo odczekaj pare dni i zrob ponowyny test zrob bete,badanie z krwi ktory jest bardziej wiarygodny :tak:

KOBIETKA no niestety tak dziala tutejsza sluzba zdrowia...

edytka dokładnie to samo miałam napisać :)

zraniona dodatkowo badanie beta hcg pozwala mniej więcej określić tydzień ciąży i widać także czy prawidłowa czy pozamaciczna. Jeśli wynik jest powyzej zera to wiadomo, ze ciąża jest.

reklama
Edyta- jak ja bym chciała już mieć takiego okupanta kolan:-D, jak przyjeżdża siostra z trójeczką to jest fajnie , ostatnio jak nocowali to dwójeczka za mną chodziła od samego rana do lodówki mi zaglądają jak tylko wpadną do domu , mają apetyty ,że hej lubię szykować im jedzonko i tak sobie wtedy marzę ,że kiedyś w końcu swoje dziecko będę ubierała , karmiła , przewijała itd itp narazie to marzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry