reklama

Staraczki 2013

susel patrze na Twój wykres i wychodzi na to, że ten cykl będzie dużo dłuższy od tych 27 dniowych ;-) ja @ spodziewam się 20.09 więc rozpoczęłam odliczanie :tak: więc jeszcze 11 dni muszę czekać :-( cała wieczność.
Malusiolka krechy są widoczne gołym okiem więc GRATULUJĘ :tak:

dziewczyny coś się w tym cyklu u mnie dzieje. Nie wiem jak to napisać kurczę :baffled: ostatnio dużo się przytulaliśmy z mężem i teraz czuję jakbym miała pełną macicę :baffled: pierwszy raz mi się to zdarzyło a wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałam :zawstydzona/y: czuję taką pełność i boli nie mocno, ale czuję i teraz się zastanawiam co to może być. Oczywiście pierwsze co przyszło do głowy to to że się udało, ale odsunęłam tą myśl bo nie chce się nakręcać.

Czy któraś z Was dziewczyny miała coś takiego?

reklama
Mąż zapakowany w maseczkę, co by mnie nie zaraził, Carex kupiony żeby było czym ręce zdezynfekować, a ja przed chwilą na śmietniku zwymiotowałam przez zapachy tam panujące (wywóz śmieci raz w tygodniu+nieczystości po bezdomnych).

Pielęgniarka doradziła mi wstrzymać się jeszcze z badaniem z krwi. Na moją historię o drugiej bladej kresce i dzisiejszym braku kreski z politowaniem odpowiedziała, że jeśli to w ogóle była kreska, to stężenie hormonu może być bardzo małe w moczu, a w krwi jeszcze mniejsze. Doradziła by poczekać parę dni i powtórzyć sikacza. Jak będzie kreska, mam podejść na pobranie krwi. Ja już zaczynam wierzyć, że ten wczorajszy test był trefny. Nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Mentalnie szykuję się na staranka - z tym, że w tej dziwnej sytuacji odpuściłam sobie wiesiołek.
Buziaki, Kochane!

Co do BMI to mi sie tez akurat podobala ta uwaga bo u mnie tez idealnie, 22 :)
a mam pytanie co do sluzu... czy rozciagliwy czyli najbardziej plodny musi byc przezroczysty? czy jak jest bialawy to nie jest plodny?

Cyntia nie chce Cie smucic bardziej, ale myslalas ze to mogla byc biochemiczna? na bete i tak bym poszla bo sytuacja przynajmniej Ci sie wyjasni. takie sytuacje jak malusiolki z falszywa beta to sa chyba strasznie rzadko.

Conti kurcze ten pierwszy monit to ok, ale ten drugi w 13 to troche srednio zeby sie przekonac czy niepekaja. pecherzyk jeszcze moze nie byc na tyle duzy. mysle ze jak jej ufasz to na tej pierwszej wizycie sie wszystkiego dowiesz.

ewka no tez mi sie tak wydaje, okaze sie za kilka dni czy mam racje z terminem owu i wtedy bede wiecej wiedziala, ale mysle ze jak @ nie przyjdzie wczesniej to moze zatestuje z Toba :happy2: a o tej pelnej macicy to nie mam pojecia. w poprzednim cyklu (tym z II) mialam takie uczucie jakbym byla nadmuchana, moze tez o tym mowisz i w sumie w polowie krwawienia (czyli jak juz bylo po sprawie) to przestalam to miec wiec moze to i jest objaw ciazowy :-) tylko nie wiem czy az tak szybko to mialam.

Kurde... to jak to w końcu jest z tą betą? Skoro jak w moczu stężenie jest małe, to w krwi jeszcze mniejsze... to dlaczego wszędzie są informacje że beta hcg z krwi to najczulsze badanie i zawsze jako pierwsze wykryje ciążę przed testem sikanym? ja już zgłupiałam totalnie.

Susel - no właśnie nie biorę pod uwagę poronienia, bo mój trzydniowy okres nie zawierał w ogóle skrzepów. Była to różowa krew przez cały czas o tej samej jednolitej konsystencji (jak żel pod prysznic :-p, że się tak wyrażę). Przeszłam poronienie i wtedy w krwi było mnóstwo skrzepów i grudek. Podczas okresu też mam normalnie skrzepy i krew od różowej po brązową - jeszcze mi się nie zdarzyło tak jak teraz, dlatego wykonałam test wczoraj, ale wydaje mi się w sumie, że to Castagnus na to wpłynął.

W sumie ta pielęgniarka, to chyba mnie po prostu zbyła. Dzwoni do niej baba i opowiada o znikającej kresce.. Ja do tej pory też słyszałam, że beta jest czulsza i zdecydowanie szybciej da wynik niż sikacze.. Tylko tu chodziło o sytuację cienia, w który babka chyba nie chciała mi uwierzyć ;) i którego na kolejnym teście tej samej firmy nie było.. (poza tym przed @ robiłam sikacz Ups Test i był jeszcze bledszy, ale był cień cienia od razu, pisałam parę dni temu). Dziewczyny, już teraz to poczekam do kolejnego testu, bo zaczynam mieć wrażenie, że dostaję w głowę :P

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że Pani pielęgniarka jest trochę nieogarnięta:) może tak sobie to powiedziała. Mi też gin powiedział, że z tego to najszybciej zobaczysz czy jesteś w ciąży bo testy to różnie bywa.

reklama
witam :tak:

zapracowana, tak mocno, mocno ;-)
bez bicia przyznaję się, że ogarnęłam zaległości ogólnie ... i to bardzo :zawstydzona/y: w domu przerzucę stronki, w telku, w pracy mam monitoring neta ;-)

do @ zostało niewiele, typowe objawy @ :dry:

gratki wszystkim z II kreseczkami, a za nas bez II kresek trzymam kciuki i życzę owocności :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry