reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2013

Hej dziewczyny!!

Podczytuję Was nadal i bardzo Wam kibicuję, mam nadzieję, że w najbliższym czasie zobaczycie II kreseczki na teście:tak:

Dośka prponuję wizytę u lekarza, ja po kontakcie z kleszczem przez trzy tygodnie brałam antybiotyk i na szczęscie obyło się bez boleriozy.

Lamorela- buciki śliczne, chyba masz małe stópki, co? Gratulacje dla Męża!!!!

Emalia, Benfica - Najszczersze kondolencje.

Leemonca - bardzo lubię Murakamiego, jak skończysz czytać to podziel się opinią, bo tej jeszcze nie czytałam.

Mikaa - kiedy testujesz?

Karola - szkoda, że tak wyszło, ale nie ma tego złego. Dołączam do usg trochę fluidków ~~~~~~~~ co byś bez HSG zaskoczyła. Mocno trzymam &&&&&&

Julko i Malusiolko - mój M z racji chorej tarczycy ma libido bliskie zeru, więc serduszkujemy zadko. W szczęśliwym cyklu były to tylko trzy razy, z czego raz w dniach płodnych - i się udało. Tak więc uszy do góry i myśleć pozytywnie :tak:

Zostawiam Wam tu fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i mocno zaciskam &&&&&

reklama
Dzieki za info:)
Nie znam sie na normach dot hormonów tarczycy ale spadło znacznie:)
a masz jakies efekty ubocznego przy braniu leków na tarczycę? Bo ja własnie tego najbardziej sie boje. Słyszałam ze nieodpowiednio dobrane moga powodowac tycie. a przez ile czasu masz brac? :)

brrr, gochson ja od 3 miesięcy biorę Letrox, tsh miałam ostatnio 3.05, bodajże w maju badane, mój cel to zbić TSH do ok 1. Teraz będę powtarzać wyniki i mam jeszcze dorobić antyTPO, i antyIg. Po Letroxie nie zauważyłam, żadnych widocznych zmian, nadal mam suchą skórę i zimne dłonie i stopy, nie przytyłam a nawet schudłam 1-2 kg, ale nigdy nie miałam problemów z wagą. Jednyną zmianą jest to, że odkąd biorę leki nie mam cykli bezowulacyjnych :tak: :tak: :tak: bo przed lekami, różnie z tą moją owulacją bywało :baffled:

Pietrucha
nawet nie wiedzialam ze tyle jest tu dziewczyn z podobnymi przezyciami... Masz zdjecia swojego Stasia, to piekna pamiatka, ja niestety nie zdarzylam nawet malego zobaczyc :( tylko moj m widzial go po smierci do ubrania w becik ... Ehh przykre to. Gratulacje z zafasolkowania ;-)

missii kope lat :-) witaj kochana, wpadaj na listopadówki przywitać się, wszystkie listopadówki nam zaciążyły, no oprócz nas, emalii i smerfika ale my to chyba w bonusie dostaniemy bliźniaki albo trojaczki za taki długo czas oczekiwań :-p jak to mawiają, ostatni będą pierwszymi :-D

co tam słychać ? w Polsce jesteś czy w UK?

dzięki dziewczyny za pocieszenie, centka patrzyłam barrrdzo intensywnie, śliczny maluszek i w dodatku chłopczyk, super gdyby też mi się chłopczyk trafił, pomarzyć dobra rzecz.

lamorela że też akurat teraz to mi się przyplatało, nie mam żadnych objawów, skąd to dziadostwo... wrrr, a poprzednie badanie czystości pochwy z czerwca było idealne :baffled:

malusiolka jestem trochę rozczarowana bo myślałam, że będę już miałą to za sobą a tu zonk, no ale trudno, widocznie tak musiało być, no ale zbieram się od czerwca na to badanie i ciągle coś :wściekła/y:

abezela nie nastawiam się, że uda się bez HSG bo do tej pory pomimo 4-5 owulacji przez rok nie udało mi się zajść (jest szał, miałam aż 5 owulacji w ciągu roku), może gdyby owu była wreszcie z prawego jajnika to szansa by była... pożyjemy zobaczymy, zresztą jeden czy dwa miesiące czekania więcej wte czy wewte nie robią mi już różnicy.

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam od dentystki. Taka fajna babka, że latam do niej co chwilkę, na NFZ robi, więc tym bardziej nie trzepie po kieszeniach. Jakby któraś z łodzi szukała dobrej dentystki, to chętnie ją polecę :-)
Ale kazała mi prześwietlenie zrobić, więc na razie się wstrzymam, na wszelki wypadek i po @ pójdę.

hej dziewczynki, byłam u lekarza, dostałam antybiotyk na tego wrednego kleszcza. Tak więc jestem już spokojna. Nawet nie macie pojęcia jak bardzo się cieszę że moja @ w końcu nadeszła i będe mogła się wziąć za staranka :):) Dzisiaj troszke poszalałam na zaupach! a, co :-D kupiłam już kurtkę na zimę, bo potem to zawsze są poprzebierane albo nie mogę dostać swojego rozmiaru, a Cycka to ja wielkiego mam i ciężko mi cokolwiek potem dostać. Tak więc wrócilam obładowana, teraz biorę się za obiadek, na szczęście wystarczy go odgrzać :) a potem na basen. Ostatnio mimo nawału pracy, postanowiłam sobie że zrobię coś dla siebie i zaczęłam chodzić na basen. Kiedyś Wam pisałam że u mnie atmosferka kiepska w pracy, ale odkąd chodzę na basen, śpię spokojniej i troszkę schudłam :rofl2: dobra już się nie chwale :)
Oczywiście jak wpadam od czasu do czasu ciężko Was nadrobić dlatego wszystkim zafasolkowanym gratuluję i tulę was mocno :):)

no to klops l4 do końca tygodnia :baffled: mąż tak samo :-( ten cykl w takim razie odpuszczamy, więc biorę zaległe leki od ortopedy, które odstawiłam jak zaczęliśmy się starać....

missiiss1301 bardzo mi przykro z powodu Waszej straty
[*] To na prawdę musiały być dla Was ciężki chwilę...

Strasznie się dzisiaj nałaziłam ale załatwiłam wszystko co chciałam :)
No @ przyszła, co prawda na razie jest tylko plamienie ale na pewno jutro się rozkręci na dobre
:tak: Możecie mnie napisać na 6 listopada , zaczynam 2 cykl i nawet się ciesze :-) Zakupiłam jednak te testy owulacyjne, a co tam będę miała większą pewność :-)

Tak jak myślę o tym wszystkim, bo przyznam szczerze, że byłam prawie pewna, że nam się udało to na prawdę jestem zaskoczona jak nasz organizm działa i jaką mózg ma siłę...od samego początku rozpoczęcia starań czułam się inaczej : miałam mdłości, zgagę chociaż to mogło być związane z jakimiś problemami z żołądkiem ale te kłucia gdzieś tam w środku w podbrzuszu?, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło i pierwszy raz tak bardzo bolały mnie piersi i miałam je pełniejsze przez cały cykl,a zazwyczaj troszkę są pełniejsze kilka dni przed @ i po kilku dniach po wracają do normalności :szok: więc co to mogło wszystko znaczyć?a może mój organizm przygotowywał się na ciąże ? Cholera wie :-)

Wypije kawkę, posiedzę chwilkę z Wami i muszę ogarnąć troszkę dom :-)

Karola
no wlasnie sie zastanawialam czy to ta karola czy nie ta;-) na listopadowki tylko wpadam poczytac ale nie bede sie tam udzielac. Tam juz bardziej ciazowo niz staraczkowo ;-) Obecnie w Pl jestesmy, bo maz dostal prace na wysokim stanowisku wiec wrocilismy, ale fajnie bylo, przygoda niezla bomraz jechala, autem w dwie str :) mam nadzieje ze nam sie trafia blizniaki :p bo trojki to ja nie chće dziekuje ;) nie wiem czy moja szyjka dwojke udzwignie na szwie. Juz niedlugo nasz dzien bedzie zobaczusz :) i wszystkich condlugo czekaja, w koncu niedlugo swieta! Ii ten magiczny czas :)

Kontra
ja sie laczevz Toba w piciu kawki ;) Dobrze ze humor masz dobry, tak trzymaj ;) ja marze o dwoch kreskach pod choinke :p moze moj Aniolek mi zesle z nieba, kto wie :) narazie sie boje wizyty u gina bbrrr. Trzymam kciuki za Twoj nowy cykl :)

Ostatnia edycja:
reklama
mychunia No to &&& za następny cykl!:)
doska Super zakupy. Ja też muszę sobie kupić jakiś płaszczyk/kurtkę. Ale nie mam kiedy jechać :/ Z Zuzą mi się nie uśmiecha na takie zakupy jechać :/
Piaska Mnie się kłania wizyta u dentysty ale tak się panicznie boję, że wiecznie odkładam wizytę na później, ale u mnie spowodowane jest to "bruksizmem" przez który mam mega wrażliwe zęby i bez znieczulenia ani rusz :/
karola Nie ma tego złego. Jak sama napisalaś, miesiąc w tą czy w tą to już nie ma takiej dużej różnicy. Ściskam mocno kciukasy żeby w listopadzie się wszystko powiodło!
Abezela Kusi mnie już testowanie ale pewnie zacznę już ok 8dpo (czyli we czwartek). Wiem, że to za wczas i nastawiam się że zobaczę I kreskę, ale będę testować dopóki nie dostanę @ lub nie ujrzę II :p Coś z dwojga na pewno będzie ;)
pietrucha Gratuluję!
kontra Kciukasy za ten cykl!
missis Za Ciebie również &&&&&&

Jakieś objawy u mnie są, ale czy ciążowe to zielonego pojęcia nie mam. (Opisałam we wcześniejszym poście). Wolę sobie nie wkręcać... Pożyjemy zobaczymy...

Do góry