reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

Ewelinka, staraliśmy się brać mieszkanie umeblowanie, bo wygodniej jest. Nasze meble zostały u teściów. Wiem, że teściowa ich nie wywali jak tam są, a tak jakbyśmy je tu wzięli i udałoby nam się z wyjazdem, to lipa. Nie moglibyśmy u nich już przechować mebli.

Kasia, witaj :* Z fasolą czerwoną są te naleśniki prawda? Ale będzie bombardowania :p :-D

Monarti, tam są fajne kobitki, tak jak tu :D Wszystkie były na wątku Staraczki 2013 :D Mi do wody cytryna nie pomagała:no:. Specjalnie kupiłam nawet lejącą :p Tylko ja nie przepadam za cytryną

Ostatnia edycja:
reklama
Ja uwielbiam czerwona fasole :-)

Asiu będzie dobrze ;** pewnie nie latwo ale to krok do przodu. Takie sprawy trzrba możliwie szybko załatwić i mieć z głowy żeby nie ciagnelo sie jak taki ogon za nami.

Malus dobrze zrobiliście :-) potem bylby tylko problem co zrobić z meblami.

mligocka - wykres obiecująco ;-) czy jak @ nie będzie do poniedziałku to przewidujesz test?

Anula1988
- czyli jednak skrzat na Boże Narodzenie będzie !!

KasikP - ja mam przepis na naleśniki po mexykańsku pyszne, ale wersja z marchewka ;-) rewelacja

Malusiolka
- może się uda wyjechać w świat i wtedy już meble co mieszkają u teściowej do niczego Ci nie będą potrzebne,

AsiaSzw
- wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;-), my często jeździmy do Białki Tatrzańskiej ale blisko mamy, natomiast morze to już dla nas wyzwanie ;-) - no i Asiu wiosna idzie więc weź się za porządki te papierowe też ;-)

Ja już po euforii, ciążowo się nie czuje, nawet senność odeszła dla odmiany chodzę spać później od M., teraz odliczanie do wizyty 27.03 no i do końca I trymestru, zleci...27.04 ...ale wtedy to Wy już wszystkie będziecie się mdlić, spać lub kto co wybierze :crazy:

lalka co tam u Ciebie, odezwij się cos do nas

Ostatnia edycja:
Naleśniki po Mexykańsku

Składniki:

• 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze),
  • puszka kukurydzy,
  • 2 fixy Knorr do potraw mexykańskich,
  • 3 marchewki,
  • kawałek selera,
  • 1 pietruszka,
  • 2 duże cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • Kawałek żółtego sera,

Piersi z kurczaka pokroić drobno, posypać przyprawami ( Gyros, sól, pieprz, papryka) i podsmażyć na oleju.
Marchewkę, selera, pietruszkę zetrzeć na tarełku na grubym oczku, cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę wszystko razem podsmażyć na oleju, aż warzywa będą miękkie.
Fix rozpuścić w wodzie, zgodnie z instrukcją; do warzyw dodajemy mięso i zalewamy fixem. Całość gotujemy przez 5 minut.
Ciasto takie jak na naleśniki, tylko, że bez cukru. Do naleśnika nakładamy porcję farszu,. Zwijamy i układamy na blaszce, po górze posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Smacznego:angry:to taka porcja duża, dla 3-4 osób z połowy, robię tez z tortillami z biedronki zamiast naleśników.

cześć :)

Monarti, ja też dzisiaj rano byłam na tych wszystkich badaniach krwi, zostawiłam tam ok 230 zł, masakra jakaś, tak sobie myślę po jaką cholerę płacimy te wszystkie składki jak za wszystko i tak same musimy płacić :(

Maluś, dziękuję, że pytasz, czuję się dzisiaj już trochę lepiej, katar jeszcze strasznie męczy ale gardło mnie już mniej boli

Motylku, gratuluję pięknej bety :) suuuper

agniecha83 - ja wykupiłam prywatnie luxmed w InterRisk i płace 52zł miesięcznie w tym prowadzenie ciąży bez karencji wszystkie badania i konsultacje koniecznie dla ciąży, bo 200zł za badania to już trochę z butów wyrywa.

Hej dziewczyny,
Ja dopiero do domu wróciłam po pracy pojechaliśmy na zakupy na cały tydzień masaaakra...a teraz mój G pomógł mi wtachać to na górę i dostał telefon, że musi jechać na firmę ;/
Tak na szybko, zanim rozpakuję te siaty musiałam zobaczyć wyniki badań.
Nie znam się kompletnie, ale w tych normach co są podane się mieszczą...

TSH 2,647 (norma 0,55-4)
Testosteron 52,01 (norma 14-76)
FSH 8,16 (norma 2,5-10,2 w fazie folikularnej)
LH 4,35 (norma 1,9-12,5 w fazie folikularnej)
Estradiol 56,58 (norma 19,5-144,5)

Jak według Was wyniki są ok? Bo tu przeczytałam coś takiego
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

A ten stosunek u mnie to 0,53. Co sądzicie?

Pomóżcie dziewczynki plissss. Ja zaraz będę czytać co u Was...

reklama
Zapomnialam dodac zalacznika ;-)

Jussastar masz wyniki zblizone do moich, a moj gin mowil ze mam oki.

Załączniki

• 1394817597699.jpg
    1394817597699.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Do góry