reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2014 :)

Ciąg dalszy wszelkich zasiłków w ciąży po ustaniu zatrudnienia:

Prawo jest prawem - a jak sie je zna to sie wie jak je omijac (ja jeszcze w praktyce troche kuleje ale jakos sobie radze)

Do 14 dni poustaniu zatrudnienia jesli zajda przeslanki niezdolnosci do pracy - za pomoca l4 mozna otrzymac zasilek chorobowy - zasilek jest juz po ustaniu zatrudnienia - zasilek taki moze trwac 182 dni ( w przypadku kobiet w ciazy 270 dni)
Gdy wyczerpie sie zasilek chorobowy mozna starac sie o rehabilitacyjny... wszystko z ZUSU ale zasilek macierzynski nie przysluguje...

Gdy umowa zlecenie - również ale jeśli odprowadzane składki...

Jeśli się w czymś mylę i ktoś wie lepiej poproszę o poprawę:) ale z teorii mi tak wynika:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mój mąż właśnie jakiś czas temu korzystał z zasiłku chorobowego i rehabilitacyjnego po ustaniu zatrudnienia...
Ubezpieczenie ustaje z mocy prawa wtedy ale ze względu na zasiłek chorobowy (który jest nam wypłacany) możemy jak najbardziej bezpłatnie korzystać ze świadczeń opieki zdrowotnej - tak jakby mamy quasi-ubezpieczenie

AnnaMaria wszystko dobrze napisalas :)

Mglikocka co sie udalo ? masz II ? jesli tak to super gratuluje :) dawaj foty i mow jak sie czujesz ?

Słuchajcie a w ogole to kiedy najlepiej brac ten inofolik? od poczatku cyklu czy juz od polowy? I jak 1 czy 2 saszetki dziennie?

Bo sie zastanawiam czy brac go jak sie nie uda teraz i od @ czy brac go po 11 sierpnia (wtedy mam wyplate) ale wtedy mam teoretyczna owulacje ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry