reklama

Staraczki 2014 :)

Olusia no ja to zawsze niemiecki lubialam...nie wiem dlaczego...niektorzy sie smieja ze chamski jezyk. Spotkalam sie z okresleniem ze brzmi jakby sie mowilo drutem kolczastym i faktycznie tak jest ale mnie to nie przeszkadza.Na poprawe humorku dla Ciebie filmik niemiecki kontra inne jezyki:-D
Troche sie usmialam jak to ogladalam;-)

Niemiecki kontra inne języki - filmiki Jeja.pl

Język niemiecki kontra inne języki - Hity Internetu w INTERIA.TV

i ostatni mowi o tym ze niemiecki jest prosty;-)

Waldemar Malicki - Jezyk niemiecki jest prosty - YouTube

reklama
Dziewczyny u nas pochmurno i 5 stponi. Przejazdem bylam i nie umialam sobie odmowic. To moje ukachane miejsce w Gdyni. Specjalnie dla was ;-) z goracymi podziekowaniami ze jestescie :D

Załączniki

• 1394109064707.jpg
    1394109064707.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 48
  • 1394109111056.jpg
    1394109111056.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 45
  • 1394109149323.jpg
    1394109149323.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 40
Witam Was serdecznie w moj pierwszy dzien urlpou:). My wlasnie wrocilismy z zakupow, i ja prowadzilam samochod! Siodme poty ze mnie wyszly, bo zatrzymalismy sie w trzech supermarketach i musialam zaparkowac na parkingach publicznym. Komedia w trzech aktach...dobrze, ze moj D ma duzo cierpliwosci...

Malusiolka, gratuluje odebrania prawka, teraz mozemy obydwie oficjalnie smigac po drogach:tak:. Jak Ci wychodzi ruszanie pod gorke? Jak na zlosc kilka glownych rond tutaj jest pod katem (pod gorke) i jak musze sie zatrzymac przed podwojna linia, jest naprawde trudno potem ruszyc, szczegolnie jak masz sznurek samochodow za soba... no coz, zapewne kwestia praktyki:). Pytalas mnie wczesniej, jak sie zyje w innym kraju...powiedzialabym, ze podobnie jak w Polsce, tylko mowisz w innym jezyku. Tak jak Jussastar wspomniala wczesniej, w UK jest teraz mala Polska, sklepy, fryzjer, lekarze, kosciol, puby... Nie jestem pewna co do szkol, ale znalazlam info na necie, ze rodzice wysylaja dzieci do angileskich szkol na tygodniu, a w sobote wysylaja do prywatnej polskiej szkoly, przedszkola, zlobka. Jesli nam sie uda wkoncu splodzic dziewczyke (baaaardzo chcielibysmy dziewczynke:zawstydzona/y:), taki jest nasz plan: moj D bedzie mowil do dziecka oczewiscie w jezyku ang, ja po polsku. Po maierzynskim chcialabym znalezc prywatny polski zlobek, aby dzieko mialo kontakt z jezykiem polskim jak najdluzej. Tak jak Ashlee powiedziala wczesniej, ze dzieci lapia drugi jezyk bardzo szybko, nawet gubia polski akcent jak mowia po angielsku. Problem jest pozniej taki, ze mowisz do dziecka po polsku a ono odpowiada po angielsku. Jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania, co do zycia w UK, to wal smialo, postaram sie odpowiedziec.Aha, nie jestesmy jeszce malzenstwem, ale jest w naszych planach:-).

Asiu, odwazny i sliczny kolor:) i fajna fryzurka. zawsze mi sie podobaly dziewczyny z krotkimi wlosami, bo nadaje im to charakter:)

Aschlee, rozumniem, ze siedzisz w Niemczech, tak? Zjechaliscie tam cala rodzinka, czy tylko ty? planujesz zostac na stale?

Iwo uśmiałam się z Twojego "plan wykonany" :D
czemu smutasz? raz, raz ładny uśmiech poproszę

Gochson ładny wynik :)

Maluś dziękuję Kochana :* niesamowite wsparcie w Was mam :*
a czemu nie masz prawka bezterminowego? jeśli mogę zapytać?
Nasz kontakt po porodzie widzę tak jak teraz, nigdzie się od Was nie mam zamiaru wybierać :)

Aschlee ja też jestem z tych co nie lubią niemieckiego :P dla mnie nawet "kocham cię" brzmi jak rozkaz ;P

Przyjaciółki Brat mieszka od lat na wyspach i ma córeczką dwujęzyczną, to kiedyś jak przyjechali do Pl w odwiedziny to Przyjaciółka miała niezły ubaw bo Mała gadała w dwóch językach na raz :) typu "look ciociu jaki ładny flower"

Asiu, kolor rewelacja idealny na wiosnę:tak:
Bielizna gadżeciki ojjj będzie się działo w Zakopanym Hej !!:-D hihih
Dziękujemy za piękne zdjątka morza :tak:
Aschlee- do szpitala?co się dzieje?
Blair &&&&&&&&& za Ciebie:tak:
Anula będzie dziewczynka junior Ania jeszcze wspomnisz moje słowa;-)

Aschlee co sie dzieje ? Trzymam &&&&&&

Dziewczyny macie doświadczenie z rowerkami biegowymi dla maluchów ? Siedzę i czytam, bo chciałam młodemu kupić, ale już nic nie wiem.
Czy koła pompowane czy piankowe, czy koło 10' czy 12'. Niedługo ma urodzinki, więc prezent będzie jak znalazł no i ma tyle energii, że w końcu się wylata.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry