reklama

Staraczki 2014 :)

mój jak mnie informował o ciąży to powiedział "nooo to mama się ucieszy [Mama jest też Jego pacjentką], będziemy mieli dziecko" i uśmiech
a po drugiej stracie gdy zapytałam Go co jest ze mną nie tak, czy ud mi się kiedyś urodzić to powiedział, żebym o to się nie martwiła bo on obiecuje że zrobi wszystko żebym miała dziecko.

Gdy moja Koleżanka miała ciążę pozamaciczną, to mówi że On jako jedyny podszedł do Niej i porozmawiał ze zrozumieniem, jak człowiek, dał Jej wsparcie.

Nie dziwne ze nie może się od pacjentek opędzić :P z Polski i z zagranicy, trochę posłuchałam opowieści w poczekalni :)

reklama
mi lekarz powiedział wczoraj tylko : w takim razie niema ciąży :crazy: a do tego dodał że moja nadwaga niema żadnego związku z tym że organizm odrzuca ciąże hmm ja myślałam inaczej , powiedział że z mojej strony jest bardzo dobrze gdyby to było przez otyłość to nie stymulowałabym się prawidłowo i nie byłoby tyle jajeczek . :rofl2::rofl2: i dodał że nie zaleca żebym się odchudzała ale jeśli potrzebuje tego i żle się z tym czuje jak najbardziej , ale żeby w żadnym wypadku nie winiła siebie że organizm sobie nie poradził przez tą nadwage ehh.. dziwne jak dla mnie bo i tak nie dowiedziałam się dlaczego nie jestem ....

Ostatnia edycja:
dla mnie określenie "strata ciąży" czy "brak ciąży" nie jest obraźliwym sformułowaniem, ale nienawidzę mówienia "płód"

Ania Beata trzeba pytać o polecenia a później testować...

oho cycuchy zaczynają dawać o sobie znać, znowu będę miła ochotę je odczepić

Blair to super lekarz mało teraz takich... wiecie co dzis moja mama szla do gina i da l am jej moje wyniki by je pokazala. .. gin powiedzial zebym za jakis czas zbadala tsh raz jeszcze bo tamten wynik mogl byc wyzszy po ciazy... a progesteron powiedzisl ze jezeli 2 dni pozniej dostalam okres to tez jest ok bo przed okresem poziom spada ale tez proponuje wykonac badanie raz jeszcze... ogladajac zdjecia jajnikow powiedzial ze patrzac na zdjecia wykluczył by policystyczne jajniki. .. a okres po poronieniu mogl wrocic tak pozno bo hormony musialy wrocic do siebie tak jak po porodzie... mam bacznie sie obserwowac i nie martwic na zapas bo to nie sprzyja kolejnej ciazy... troche mnie to podnioslo na duchu...

Aschlee - ja bym ta lekarke obsmarowala na wszystkich forach lekarskich. Powinni jej zabrać prawo wykonywania zawodu. Jak można być tak nastawionym do płodu jeśli się jest poloznikiem...?!

Blair - dziękuje jest w miarę tzn. do 12.00 walczę z nudnościami a potem energia wraca :)

Powiem Wam dziewczyny jak byłam w szpitalu to masę dziewczyn miało zabiegi - normalnie strasznie to wyglądało, tak taśmowo, jedna wyjeżdża kolejna wjeżdża. Dla lekarzy to po prostu zabieg, bez emocji to robili, a każda dziewczyna która w tym uczestniczyła strasznie to przeżywała. Ja po zabiegu jak najszybciej chciałam stamtąd uciec, żeby już więcej na to nie patrzeć.

Straszne to jest naprawdę, takie podejście lekarzy :(
Jak byłam w szpitalu to leżałam na oddziale ginekologia operacyjna, masakra po prostu, wszystkie dziewczyny czekały na zabieg łyżeczkowania, tylko jedna czekała na usuniecie polipa, i tak jak piszesz Gochson, taśmowo, po kolei :(

reklama
Aschlee - ja bym ta lekarke obsmarowala na wszystkich forach lekarskich. Powinni jej zabrać prawo wykonywania zawodu. Jak można być tak nastawionym do płodu jeśli się jest poloznikiem...?!/QUOTE]

No dokładnie, ja bym podała jej nazwisko tutaj też - forum jest dobrze wypozycjonowane, więc jest spora szansa, że jak ktoś wpisze jej nazwisko w Google, to wyskoczy jej to forum i to, co ci zrobiła. Dodatkowo opinia na znanylekarz.pl

Ja kiedyś trafiłam na taka gin, która na infekcję wypisała mi antybiotyk, po którym miałam drgawki, nie byłam w stanie z łóżka wstać i mąż wzywał wizytę domową. Też nie pomogło. Znalazłam pierwszego lepszego lekarza w necie, który miał wolny termin - tak mnie bolało wszystko - i tak trafiłam na mojego lekarza, do którego chodzę już 3 rok. I jestem bardzo zadowolona. Zawsze wizyty u niego trwają ok. 45 min - 1h - wszystko mi powie, wyjaśni. Lubię to.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry