Witajcie dziewczynki
Asia, jestem jeszcze nowicjuszka jeżeli chodzi o mierzenie temperatury, dlatego szukałam odpowiedzi na necie i znalazłam wypowiedzi kilka dziewczyn, które wysnuly taka teorie. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy
Ashlee, tule mocno i bardzo mi przykro z powodu co Cię spotkało. Kiedyś wynajmowalam mieszkanie z para, która była w ok drugim miesiącu ciąży i w dzień po ich ślubie spotkała ich podobna tragedia do Twojej,angielska sluzba zdrowia nawalila

.Zaniedbanie ze strony lekarzy. Dlatego jak zaszła ponownie w ciążę, natychmiast wrócili do Polski, by ciąża była od początku do końca prowadzona przez polskiego lekarza.Trzymam mocno kciuki za Ciebie, a tego babsztyla napietnuj na necie tak jak dziewczyny radzą, może pomoże to innym parom uniknąć kolejnej tragedii.
Lekarze tutaj to jeden wielki żart. Aby dostać sie do jakiegokolwiek specjalisty: ginekologa, laryngologa, dermatologa musisz mieć ekstremalny przypadek choroby. W innych przypadkach idziesz do lekarza ogólnego. Osobiście miałam taka historie. W Polsce, zanim przyjecham do UK,przez ok roku miałam problemy ze sprawami kobiecymi. Przez cały czas czepialy sie mnie jakieś infekcje. Badali mnie chyba wszyscy ginekolodzy w mojej przychodni i miałam przepisywane tabletki doustnie i dowcipie. Przez okrągły rok. Po roku zmieniłem lekarza z rekomendacji, który natychmiast kazał odstawić mi wszystkie leki, i powiedział ze powodem nawracajacych sie infekcji jest przedawnienie leków i w związku z tym osłabienie naturalnej flory bakteryjnej w pochwie.I miał racje, bo wszystko ustalo. Natychmiast. Po ok 2 latach znowu dostałam infekcji, ale wyglądała, ze tak powiem inaczej niż ta która miałam w Polsce. Idąc do lekarza przygotowałem listę slowek opisujacych moja infekcje i przetlumaczylam z ang na polski słówko "uplawy". Wyobraźnię sobie, ze lekarz nie miał pojęcia o czym mówię. Mało tego, sprawdzał ang słowo "uplawy"na internecie (w słowniku polsko ang), bo myślał, ze podaje mu nazwę choroby po polsku. Przepisał mi te same tabletki jak ta cała rzesza ginekologiczno z Polski, i mówię mu, ze te tabletki brałam w Polsca przez rok czasu i na mnie nie działają, a on na to, za rozumie, ale żebym je wzięła profilaktyczie na wszelki wypadek! Oczywiście nie wykupilam tych tabletek. Całe szczęście przez ostatnie 4 kata nic sie nie dzieje... Mój D tydzień temu obudził sie w nocy z bólem żołądka, ale normalnie zwijal sie z bólu, mieliśmy dzwonić po pogowie, ale on stwierdził ze poczeka do rana i rano pojechał do lekarza. I co, oprócz zmierzenia ciśnienia, nie robili mu ŻADNYCH badań, i po zadaniu kilku pytań puścili do domu. Przyznam sie szczerze, ze wk....iona byłam na maxa, bo mOja pierwsza myśl.. Przepuklina pepkowa (moj tata miał zabieg na to więc sie nasłuchalam), więc jak można wysłać człowieka do domu bez nawet podstawowych badań! Szkoda gadać.
...a jak jesteś w ciąży pierwszy raz masz robione badania w ok 2-2.5 miesiącu ciąży (czekasz ok miesiąca na potwierdzenie w którym szpitalu radzisz), i cała ciążę prowadzi położna, nie lekarz...
O choroba, ale sie rozpisakam