reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@ONAONAONA
Ani geny ani tabletki [emoji12]

U nas sa bliznieta jednojajowe a to kompletny przypadek, niezwiazany z genami ani stymulaja (te dwie rzeczy zwiekszaja prawdopodobienstwo blizniat dwujajowych).
Jednojajowe moga zdarzyc sie kazdemu i akurat padlo na nas [emoji173]️[emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Hope to u klienki pokoj jej prawie 4-letniej corki [emoji16]

U nas poki co nic nie ruszamy :( przyszly podatki i i duze i szlag trafil cala kase co oszczedzilam na podloge :( musimy zaczynac skladac od nowa :(
Buuuuuu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Och, dałam się nabrać :laugh2: No nic to, jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze, czy jakoś tak. Wydatki przyjdą podwójne i dłuuuugo się nie skończą, podłoga to tylko rzecz. Najważniejsze już w drodze :rofl:

Hope ..testowałaś ?
Wiem jak to jest . Ja czasami mowię sobie, że czekam do okresu ...i wkońcu on przychodzi.... po terminie i wielkich nadziejach...i nadchodzi rozczarowanie, To chyba lepiej od razu zrobić test... Sama nie wiem... Jak się tak bardzo chce...to ja czasami..czekam..czekam mając nadzieję, że @ nie przyjdzie... tylko to też stres ..
Dzisiaj mam 2 dzień z CLO. jeszcze 3 dni ... i trzeba zacząć starania :)
Póżniej USG -> czy jest OVU .
Plan jest ... oby tym razem wypalił :)

Hope ..testowałaś ?
Wiem jak to jest . Ja czasami mowię sobie, że czekam do okresu ...i wkońcu on przychodzi.... po terminie i wielkich nadziejach...i nadchodzi rozczarowanie, To chyba lepiej od razu zrobić test... Sama nie wiem... Jak się tak bardzo chce...to ja czasami..czekam..czekam mając nadzieję, że @ nie przyjdzie... tylko to też stres ..
Dzisiaj mam 2 dzień z CLO. jeszcze 3 dni ... i trzeba zacząć starania :)
Póżniej USG -> czy jest OVU .
Plan jest ... oby tym razem wypalił :)

Nie testowałam, szkoda kasy :laugh2: Ale też nie mam testu w szufladzie bo już by mi oczy parzył :sorry2: Może po długim weekendzie. Mam jeszcze czas. Na złudne nadzieje. W sumie dopóki nie wiem, mogę sobie wyobrażać, że coś zamieszkało.

@Ansure czy jest jakiś konkretny powód, że staranka wyznaczacie? Przepraszam, że pytam, możesz nie odpowiadać ale to najczęstszy błąd jaki popełniają staraczki...

Hope, ja w ogóle odpuściłam sobie testy ciążowe. Jak mam wiedzieć, to w dzień @ idę na betę. To jest najpewniejsze... A testy mają gorszą czułość, mylą się przez to, licząc, że każdy kupowałam po 10zł, to nie dużo więcej kosztuje mnie beta hcg...

Z testami jest tak, że jak zrobisz i wyjdzie negatywny, to i tak zostaje nadzieja, a może to zbyt wcześnie, albo się pomylił, albo wadliwy... I nie kończy się na 1 teście... A jak wyjdzie pozytywny, to i tak obawiasz się, że może fałszywie dodatni, albo kreska za blada ,czy wszystko jest ok, i koniec końców i tak idzie się na betę [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hope, faktycznie wyznaczanie starań może nie jest najlepszym pod kątem psychiki rozwiązaniem, ale pomaga to w zorganizowaniu się. Ja przyznam się, że wyliczam sobie ten najkorzystniejszy okres na przytulanie. Nie robię tutaj ani sobie ani mężowi presji, nasza relacja i psychika jest tutaj dla mnie na pierwszym miejscu. Ale to ze względu na to, że mam stymulowane i monitorowane cykle, wiem, że czas stymulacji jest ograniczony. Poza tym jak tego nie przypilnuję, to zmęczenie i obowiązki zawsze weźmie górę [emoji19] najspontaniczniej jest zawsze na wyjazdach, ale teraz nie mamy logistycznych możliwości na powtórne wakacje [emoji4]

Hope, faktycznie wyznaczanie starań może nie jest najlepszym pod kątem psychiki rozwiązaniem, ale pomaga to w zorganizowaniu się. Ja przyznam się, że wyliczam sobie ten najkorzystniejszy okres na przytulanie. Nie robię tutaj ani sobie ani mężowi presji, nasza relacja i psychika jest tutaj dla mnie na pierwszym miejscu. Ale to ze względu na to, że mam stymulowane i monitorowane cykle, wiem, że czas stymulacji jest ograniczony. Poza tym jak tego nie przypilnuję, to zmęczenie i obowiązki zawsze weźmie górę [emoji19] najspontaniczniej jest zawsze na wyjazdach, ale teraz nie mamy logistycznych możliwości na powtórne wakacje [emoji4]

Właśnie.... i tak samo jest u mnie :)
Hope .. nie wyznaczam sobie ..ale tak jak Colorado mam cykle stymulowane i z tego względu ...musi być pewna kontrola. Też nie robimy sobie presji ...chcemy tylko najkorzystniejszy czas wykorzystać ... a jesteśmy po urlopie :) :)
Aczkolwiek tydzień w pracy (akurat miałam @) ..już dostarczył pewnych dawek stresu ;)

reklama
@Colorado1989 @Ansure rozumiem :rolleyes:

Chociaż ja mam okropnie przekorną naturę, zawierzanie tak względnej rzeczy tylko medycynie (która wciąż ma w kwestii rozmnażania więcej pytań niż odpowiedzi) jest trochę zadzieraniem nosa wobec natury. Medycyna ma zawsze stan wiedzy na dziś, na jutro już nie a pojutrze zmienia zdanie o 180°.

Znam bardzo dużo ciąż z bezobjawowych dni płodnych zaraz po miesiączce, na co lekarze reagują często - za wcześnie, ciąża się nie utrzyma, endometrium niegotowe. Mylili się.

Piszę to ponieważ życzę Wam jak najlepiej. Wiem jak destrukcyjne jest comiesięczne wypatrywanie objawów, jak wiele złych myśli rodzi się w głowie i sercu. Jak wiele osób wokół na tym cierpi. Przy stymulacji i gonitwie z czasem jest jeszcze gorzej.

Trzymam kciuki!

Btw u nas beta kosztuje 50 zł

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry