reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

My mamy Tule Jest suuuper. Tylko można nosić od momentu aż dziecko zacznie siadać. Ja mam już umówioną doradce chustowego i mam nadzieje, że nauczy mnie wiązać chustę. Wydaje mi się to super udogodnieniem przy drugim małym dziecku

reklama
O jaki tu ruch! [emoji173]️ super!

Jak tak patrze na te wasze brzuszki to jestem w nich zakochana! Każdy śliczny. U mnie tylko opona tłuszczowa [emoji23] ale na wadze -1kg w ciągu tygodnia zleciał. Ale co sie dziwić jak ja na jedzenie nie mam ochoty, słodkie też niekoniecznie mnie jara :/
Babcia się moja wczoraj śmiała, że jak słodkiego nie chce, tzn że będzie chłopak [emoji23]
Eee tam [emoji12] ja teraz na slodkie nie mam ochoty praktycznie wcalea corka ma byc, a w pierwszej ciazy jadlam non stop a mam synka [emoji12]
Ślicznie wyglądacie dzieaczyny, aż troszkę zatęskniłam za brzuszkiem :) mój brzuszek wygląda teraz tak:
Zobacz załącznik 931052
Ale świetnie [emoji7][emoji7]

O, ruszyłyście wątek ;) super! U mnie 17+3 z @Kaamilaaa obie jesteśmy czerwcówkami :D u mnie jest niewielki brzuszek, ale ostatnio lekarz powiedział, że 'byle jaki' bo twardnieje i mnie wysłał na L4. Także odpoczywam. Jak ten czas leci... Pod koniec stycznia mam połówkowe, oby potwierdziła się dziewczynka, bo już mamy pokój na różowo 8-) @martoosia04 miałaś już USG? Jak się czujesz?

Jeny, jak przeczytałam te wiadomości o papierosach to aż się zatelepałam. Miałam coś napisać, ale sobie darowałam, w ciąży jakaś wojownicza jestem i po co mi to. Jedna, która otwarcie pisze o tym, że jej mama paliła i kielicha sobie w ciąży nie odmawiała i z nią jest wszystko ok, to miałam chęć napisać, że właśnie chyba nie jest ok i jest świetnym przykładem :mad:

Ja kangurka jakoś nie bardzo lubię i też najlepsza dla mnie jest kieszonka. W ogóle zastanawiam się, nad kupnem TULI na później bo o ile ja potrafię zamotać chustę, tak M. czy moja mama już nie bardzo. A noszenie im się bardzo podobało.
Przy kangurku robią mi sie luzy i jakos ciezko mi to ogarnac.. mozw kiedya dojde do wprawy;) narazie kieszonka jest super!
Ja też będę myslec.o nosidle, ale tak jak pisze Wiktorka, to dopiero jak mala bedzie siedziec :)

O, ruszyłyście wątek [emoji6] super! U mnie 17+3 z @Kaamilaaa obie jesteśmy czerwcówkami [emoji1] u mnie jest niewielki brzuszek, ale ostatnio lekarz powiedział, że 'byle jaki' bo twardnieje i mnie wysłał na L4. Także odpoczywam. Jak ten czas leci... Pod koniec stycznia mam połówkowe, oby potwierdziła się dziewczynka, bo już mamy pokój na różowo [emoji41] @martoosia04 miałaś już USG? Jak się czujesz?

Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
IMG_3122.JPG

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]

Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
Zobacz załącznik 931059

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]
Ja miałam z prawej strony w 7+6, czyli na chłopczyka, a już dwa razy lekarz mi powiedział, że prawdopodnie dziewczynka :D

reklama
Ja miałam z prawej strony w 7+6, czyli na chłopczyka, a już dwa razy lekarz mi powiedział, że prawdopodnie dziewczynka :D

Ja jak patrzysz na zdj miałam poprzednio chłopców do góry po lewej a teraz mam okruszka na dole po prawej - i zastanawiam się czy takie umiejscowienie ma znaczenie [emoji23] wiecie, trzeba dokarmiać nadzieje o córce [emoji23]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry