• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki forever!

Dzień dobry Moje Kochane Koleżanki :)))
Co tu będę w bawełnę owijać, stresuję się jak jasna cholera!!! Najbardziej mnie przeraża to, ze Maniek nie mówi i jak opiekunki zrozumieją jego potrzeby, a zwłaszcza to, że chce siusiu:sorry2:
Wczoraj był dzień otwarty w żłobku, były koleżanki i koledzy Borisa, było super!!! Grupa liczy 21 dzieciaczków, w tym 15 to roczniaczki, a reszta maluszki takie :sorry2: Boris był noszony przez "ciocie" i bardzo mu się to podobało, tak mu się podobało, że przytulił się do cioci i usnął, i tak wyglądała integracja mojego synka, Ciocia Ela położyła Boriska w jego podpisanym, ślicznym łóżeczku, i tak spał prawie do samego końca imprezy hehe :-) Ciocia Ela już go pokochała :)))))))
Maniek natomiast powyciągał wszystkie samochody i zrobił wielgaśny korowód :-D))) Porządek był taki, ze najpierw sprzęt ciężki, budowlany, a na końcu te pyrtki osobówki :-):-):-) Później wlazł do bujaczka i udawał dzidziusia :-p
Dzisiaj podjechaliśmy jeszcze do CH po worek na buty i antypoślizgi dla Borisa, których nie kupiliśmy, muszę jechać jutro na miasto...
W ogóle, to kupiłam Mańkowi takie majtki treningowe z pampersa, i pomyślałam, zę dopóki się nie wdroży i sam nie zacznie do kibelka chodzić, to będę mu je zakładała.....myślicie, że dobrze se to wymyśliłam? :sorry2:

Proszę mi wybaczyć absencję, ale jestem chodzącym nerwem :eek:
Pozdrawiam wszystkie Koleżanki, i ściskam i buziam!

reklama
Made Twe nerwy w pełni zrozumiałe! Z majtkami treningowymi spróbuj - zobaczysz co powiedzą w przedszkolu. Ale jedno powiem Ci na pewno - Maniek szybko się usamodzielni i w szoku będziesz jak śmignął z wszystkim do przodu. Wiesz Maciuś na początku bardzo często nie zdążył z siusianiem - ale panie w przedszkolu były przyzwyczajone do tego - często musiały przebierać dzieci. I nikt nic nie powiedział. A teraz Maciuś się nie pyta - sam lata i obsługuje się w pełni. Oprócz podcierania pupki. Trzymam kciuki i zamelduj się jutro, bo sama cała w nerwach jestem!

LILUŚ tak a propos - nic się złego nie dzieje z wątkiem :-D - to tylko początek roku szkolnego itp. co oznacza, że nikt już nie będzie miał czasu na BeBe :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Ja ewentualnie mogę honorowo wpadać rano i wieczorem i podtrzymywać dyskusje sama ze sobą :cool2::-p

czesc babeczki
u nas tez przedszkolnie... jutro Ala idzie pierwszy dzień do przedszkola... troche sie boje bo tam tylko po angielsku beda gadulić a Ala choć rozumie juz bardzo duzo słów to jednak jeszcze nie gada płynnie i skladnie... boje sie, że bedzie ryczeć jak nie bedzie tam mogła sie dogadać a ona gada bez przerwy... wiec jak to przetrwa... Adamowi kazalam wziąc popoludniowki co by był dyspozycyjny dla mnie w tym pierwszym tygodniu przedszkola Ali... ehhhh zobaczymy jak to bedzie...

wszystkich pozdrawiam i ściakm mocno :) :tak:

Boogi i made napiszcie jutro jak poszlo! Tez sie denerwuje tymi Waszymi chlopakami kochanymi!
lo matko!maran! Ty tez? Kciukasy zaciskam! W zeszlym roku znajomi posylali do zlobko-przedszkola. Maly po francusku znal wtedy tylko kilka slow a tez jest gadula. W przedszkolu gadal glownie sam do siebie, nie chcial w ogole o przedszkolu rozmawiac (z reszta podobno poradniki radza by nie naciskac, zeby maluch o swoim dniu opowiedzial). Po miesiacu spiewal juz piosenki po francusku, a po pol roku zaczal gadac z pieknym akcentem i doskonaym francuskim "r". Takze nie martw sie kochana, Ala spokojnie da sobie rade!

A ja czytam sobie ksiazke o pielegnacji i jeden znak zapytania mi sie pojawil. Jak odroznic czy sie dziecku ulalo czy zwymiotowalo?

Edit
jeszcze zapomnialam wam powiedziec, ze palemka wczoraj urodzila swoja natalke :)

Cześć:)

Dołączam do Żłopkowej:))

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie nasze żłobkowe i przedszkolowe dzieciaki:)) I mamusie oczywiście:))

I prosze meldować!!

Chciałam się tylko pochwalić żem wczoraj zaliczyła niezły hardcore!!! Byliśmy na odpuście w Wąwolnicy. Taki duży plac i dzikie tłumy ludzi. i co????:crazy: Młoda zrobiła taka awanturę o cyca żeśmy się karmiły:baffled::baffled: potem mega marudzenie i wrzask (spać chciała a nie mogła zasnąć bo nawet w takim zakątku nad rzeczką było dużo ludzi) aż się na nas dziwnie patrzyli:baffled::baffled:a potem była jeszcze mega kupa:szok::szok: przebierana w wózku oczywiście:-)
Na końcu sie okazało że dziecko po prostu nie lubi byc w tłumie - to raz, a dwa że samo chciało sobie wybrać miejsce do siedzenia:) Tuptała sobie aż w końcu siadła kolo takiej dziewczynki w swoim wieku i przez resztę Mszy się bawiły:))

reklama
Cześć!!!

kciuki trzymam za wszystkie dzieciaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas intensywny weekend, miałam nadzieję odespać, niestety się nie udało... oglądamy już z Zuu śniadaniową i czekamy na relacje ze żłobków i przedszkoli :))

Poczku wymioty u takiego maluszka są chlustające, w wiekszej ilości, ulanie tak jak Kotek napisał jest mniejsze. Zauważysz różnicę :)

Moniu ale mieliście przeżycia... najważniejsze, że na koniec Wikusi się podobało !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry