reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki forever!

reklama
po pierwzze nie naezy sie kilogramowo porownywac do innych nawet przy jednakowym wzroscie. ja przy 53 wygladam zdrowo i szczuple ale zle sie czuje. 50-51 dalej wygladam zdrowo ale czuje sie lepiej. ponizej 50 wygladam za chudo. o. cycki mam pierwzy raz w zyciu porzadne i wolalam jak byly naciaganym b niz dorodnym d, bo mniej przeszkadzaly :)

ewcia! kochana! to co jadlas? jakies sprawdzone przepisy?

ewelina dobrze dobrze. laktoza to skladnik mlek i pojecie wezsze niz mleko. nietolerancja laktozy nie musi oznaczac wykluczani bialka a przy aergii na mleko produkt bezlaktozy wcale nie musi byc bezpieczny. tak to rozumiem.

A co powiecie na RITTER SPORT?? ;-)

Ewciu no na pewno masz coś dla czego głowę tracisz...coś do zjedzenia...jeśli na choć jedną rzecz jesteś łakoma to już jesteś troszkę podobna do nas ;-)

Ewelina hahaha:-D
dalej jestem zdania, ze bez czekolady można się obejść:tak::-p

Poczek, mimo wszystkiego, to sporo jadłam... czy to kurczak czy jakieś inne mięsko (wieprzowe) różne wędliny, unikałam tylko tego nabiału i wołowiny... czasami raz na jakiś czas skusiłam się na mizerię, ale to w małych ilościach... kiedyś nie wyobrażałam sobie kawy bez mleka, jak wyszła u Małego alergia, odstawiłam i dziś np. już mi kawa z mlekiem nie podejdzie:no: sama sobie się dziwię, ze kiedyś piłam tylko i wyłacznie z mlekiem:-p
Na mleko alergia Mikołajowi niby przeszła, a teraz czasami jak za dużo ma nabiału, yo potrafi Go wysypać... zresztą nie tylko od nabiału... z tym to wiecznie się zmagam...
a i testy nie zawsze wyjdą wiarygodne, nam nie wyszło nic,a ewidentnie Mały miał oznaki skazy białkowej... także testom ja nie wierzę...

Lili, nie mam nic takiego:zawstydzona/y::sorry2:
no poza kawą, ale to nie do jedzenia a do picia:-D

Pok, ale alergii na mleko mleko, czy białka w mleku? Bo alergia tylko występuje na białko w mleku....hmmm...

no wiadomo, ze na bialko w mleku :) a moze byc mleko bez bialka? ;-)

ewcia
rozumiem, ze jajka sa ok? czyli makaron jest ok? bz pieczywa moge zyc choc wobec braku czekolady kanapka z dzemem dobrze by mi zrobila. zapytam w piekarni, choc znowu kij wie czy nie uzywaa jakiegos spulchniacza/proszku do pieczenia, ktory zawiera slady mlea/proszku.

Ewelinka, da się da, ja w ogóle nie przepadam za słodyczami:-p
ot! Taki typ zew mnie...

Poczku, no u nas na szczęście jajka nie uczulały:tak: możesz spróbować, ale myślę, że nie powinno być problemu:-)
a i mi się wydaje, że aż tak radykalne odstawienie tego nabiału nie jest możliwe, bo dokładnie nie wiesz co wrzucają do produktów, które kupujesz... ja odstawiłam te bezpośrednie i było ok:tak:

Nawet jak bym ważyła 65 kilo, to moje cycki biustonosz potrzebują tylko po to, żeby je było widać :eek: :dry:

Bez czekolady DA SIĘ ŻYĆ !!! Choć nie powiem, to dość trudne :-p

Ja ni mogie jeść słodyczy, bo od razu tłusta, łuszcząca skóra, a czekolady, bo od razu wypryski :baffled:

reklama
Poczku, no u nas na szczęście jajka nie uczulały:tak: możesz spróbować, ale myślę, że nie powinno być problemu:-)
a i mi się wydaje, że aż tak radykalne odstawienie tego nabiału nie jest możliwe, bo dokładnie nie wiesz co wrzucają do produktów, które kupujesz... ja odstawiłam te bezpośrednie i było ok:tak:

tylko u mnie problem taki, ze poza serem sporadycznie i to raczej kozim (ktory pewnie w jakims stopniu krowie mleko zawiera) nabialu nie jadam... dlatego lekarz kazal mi wykluczyc wszystko najbardziej jak sie da.

Do góry