• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki forever!

reklama
po pierwzze nie naezy sie kilogramowo porownywac do innych nawet przy jednakowym wzroscie. ja przy 53 wygladam zdrowo i szczuple ale zle sie czuje. 50-51 dalej wygladam zdrowo ale czuje sie lepiej. ponizej 50 wygladam za chudo. o. cycki mam pierwzy raz w zyciu porzadne i wolalam jak byly naciaganym b niz dorodnym d, bo mniej przeszkadzaly :)

ewcia! kochana! to co jadlas? jakies sprawdzone przepisy?

ewelina dobrze dobrze. laktoza to skladnik mlek i pojecie wezsze niz mleko. nietolerancja laktozy nie musi oznaczac wykluczani bialka a przy aergii na mleko produkt bezlaktozy wcale nie musi byc bezpieczny. tak to rozumiem.

A co powiecie na RITTER SPORT?? ;-)

Ewciu no na pewno masz coś dla czego głowę tracisz...coś do zjedzenia...jeśli na choć jedną rzecz jesteś łakoma to już jesteś troszkę podobna do nas ;-)

Ewelina hahaha:-D
dalej jestem zdania, ze bez czekolady można się obejść:tak::-p

Poczek, mimo wszystkiego, to sporo jadłam... czy to kurczak czy jakieś inne mięsko (wieprzowe) różne wędliny, unikałam tylko tego nabiału i wołowiny... czasami raz na jakiś czas skusiłam się na mizerię, ale to w małych ilościach... kiedyś nie wyobrażałam sobie kawy bez mleka, jak wyszła u Małego alergia, odstawiłam i dziś np. już mi kawa z mlekiem nie podejdzie:no: sama sobie się dziwię, ze kiedyś piłam tylko i wyłacznie z mlekiem:-p
Na mleko alergia Mikołajowi niby przeszła, a teraz czasami jak za dużo ma nabiału, yo potrafi Go wysypać... zresztą nie tylko od nabiału... z tym to wiecznie się zmagam...
a i testy nie zawsze wyjdą wiarygodne, nam nie wyszło nic,a ewidentnie Mały miał oznaki skazy białkowej... także testom ja nie wierzę...

Lili, nie mam nic takiego:zawstydzona/y::sorry2:
no poza kawą, ale to nie do jedzenia a do picia:-D

Pok, ale alergii na mleko mleko, czy białka w mleku? Bo alergia tylko występuje na białko w mleku....hmmm...

no wiadomo, ze na bialko w mleku :) a moze byc mleko bez bialka? ;-)

ewcia
rozumiem, ze jajka sa ok? czyli makaron jest ok? bz pieczywa moge zyc choc wobec braku czekolady kanapka z dzemem dobrze by mi zrobila. zapytam w piekarni, choc znowu kij wie czy nie uzywaa jakiegos spulchniacza/proszku do pieczenia, ktory zawiera slady mlea/proszku.

Ewelinka, da się da, ja w ogóle nie przepadam za słodyczami:-p
ot! Taki typ zew mnie...

Poczku, no u nas na szczęście jajka nie uczulały:tak: możesz spróbować, ale myślę, że nie powinno być problemu:-)
a i mi się wydaje, że aż tak radykalne odstawienie tego nabiału nie jest możliwe, bo dokładnie nie wiesz co wrzucają do produktów, które kupujesz... ja odstawiłam te bezpośrednie i było ok:tak:

Nawet jak bym ważyła 65 kilo, to moje cycki biustonosz potrzebują tylko po to, żeby je było widać :eek: :dry:

Bez czekolady DA SIĘ ŻYĆ !!! Choć nie powiem, to dość trudne :-p

Ja ni mogie jeść słodyczy, bo od razu tłusta, łuszcząca skóra, a czekolady, bo od razu wypryski :baffled:

reklama
Poczku, no u nas na szczęście jajka nie uczulały:tak: możesz spróbować, ale myślę, że nie powinno być problemu:-)
a i mi się wydaje, że aż tak radykalne odstawienie tego nabiału nie jest możliwe, bo dokładnie nie wiesz co wrzucają do produktów, które kupujesz... ja odstawiłam te bezpośrednie i było ok:tak:

tylko u mnie problem taki, ze poza serem sporadycznie i to raczej kozim (ktory pewnie w jakims stopniu krowie mleko zawiera) nabialu nie jadam... dlatego lekarz kazal mi wykluczyc wszystko najbardziej jak sie da.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry