reklama

Staraczki grudniowe 2012

Ja nie wiem czy dobrze będę się czuła z moim 5 cyklem, wśród Dziewczyn, które dopiero zaczynają się starać :-(Czasem zaglądam na "problemy z zajściem w ciążę" i chyba tam powinnam się zadomowić, z tego co wnioskuję po swoich próbach i problemach :confused2:

reklama
Teraz mamy 49 m2 ale kuchnia otwarta na duży pokój i jakoś to mało funkcjonalne.

hmm, a ja mam kuchnię otwartą na salon i jestem bardzo zadowolona, kuchnię mam 5 x 4 i do tego salon 5 x 6 i dzięki temu, że nie ma ściany jest fajna duża przestrzeń przez cały dom. A co do zapachu podczas gotowania to wystarczy dobry okap i po problemie.

z upałami z latem miałam doczynienia, jeszcze wtedy nie mieliśmy rolet, a w salonie mamy 2 okna, każde ma 240 cm x 150 (jedno od południa, drugie od zachodu), słońce świeciło cały dzień, upał w mieszaniu nieziemski!!!! mam nadzieję, że w tym roku te rolety coś zadzą i nie będzie takiej patelni...

nanncy kurcze, próbowałam sobie wyobrazić mieszaknie 38 m2 i kopara mi opadła... to mój salon i kuchnia są dwa razy większe od Twojego mieszkanka... ale wiesz co, czasami lepiej jest mieć mniej miejsca, do takiego właśnie wniosku dochodze jak biorę się za sprzątanie a zwłaszcza mycie podłóg, hehe

Ostatnia edycja:
Nanncy - to też nie jest mój 1 cykl starań, ale mimo wszystko zawsze fajnie jest z kimś pogadać. Ale nasz wątek jest coraz mniejszy (ale to dobrze bo wszystkie dążymy do tego samego celu):tak:

ja zaczęłam starać się we wrześniu ale takiego wątku nie było więc zaczynałam swoją przygodę z BB na wątku https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/starania-po-raz-pierwszy-42617/, potem jakoś wpadłam na Staraczki listopadowe i tutaj i jakoś tak już zostałam, pomimo, że jest już marzec :-)

zaglądałam na wątki Staraczek z lutego i z marca ale jakoś nie odnalazłam się tam...

tutaj i na listopadowych jest jakoś fajniej, znamy się już, każda wie coś tam o drugiej, łatwiej jest doradzić coś, nie wiem jak Wy ale ja się nigdzie nie wybieram, dobrze mi tutaj! :tak:

Ja się tez nigdzie nie wybieram....
Góralka ja bym zdążyła dowieźć żołnierzyki mego na badanie w 30 min także spoko. a co mieszkań to wazne ze ciasne ale wlasne , ja mieszkam teraz w domu (bliżniak ) ale mieszkałam i w 38 m2 i 48 m2 i teraz na 200 m2 i wszystkie te powierzchnie miały swoje plusy i minusy jak we wszystkim

Ja tam nigdzie iść nie chce :)

To było moje pierwsze forum i tu zostaje w tym temacie, też próbowałam na styczniówkach, ale się nie odnalazłam! A was już "znam" i jest mi tu dobrze :)

Annie - czekamy na info :)

Pamiętacie SeeYou ?? - ona już widziała nożki i rączki fasolinki swojej :)

Ja też się zastanawiałam czy się odnajdę na 38metrach, bo wcześniej mieszkałam w dużym domu z ogrodem ale jakoś nie było problemu i świetnie odnalazłam się w blokach. Nie było też wyjścia bo mieszkanie udostępnili nam teściowie gdyż na zakup własnego Nas nie stać a z rodzicami mieszkać nie chcę. Cieszę się, że mam 2 pokoje (narazie sypialnię i salon) więc dziecko będzie później miało swój pokój. Natomiast wiele z moich znajomych ma jedynie kawalerkę, większą metrażowo ale jednak to jeden pokój. I w tym pokoju są z dzieckiem. Przyszłościowo marzy mi się poprostu zwykłe M4 z 3 pokojami ale wiem, że nie będzie mnie nigdy na nie stać :confused:. Czasem jednak tak sobie marzę...ale narazie te plany itak są gdzieś daleko bo Moim Największym Marzeniem jest posiadanie dzieciątka...wszystko inne przestało mieć znaczenie...

Dziewczyny, a ja poszłam na forum dziewczyn, które biorą Dupka i podobne tabsy i jedna mi napisała:"ale przeciez tylko luteina może przyhamować owulacje... a duphaston to dydrogesteron i można go brac spokojnie, on nie zatrzymuje owulacji, dlatego lekarze czesciej go zapisuja gdyby ewentualnie owu sie przesunela np o 2 dni..."
Ja się załamałam.....chyba też powinnam zrezygnować z forum na jakiś czas....tylko mieszam sobie w głowie....nie wzięłam Dupka - teraz mam wyrzuty sumienia : co ja powiem Ginowi? Dlaczego tak zrobiłam? dlatego, że na internecie przeczytałam.....? jezu..........jestem żałosna.....:confused2:

Za sekundkę dorzucę tu jeszcze fotkę mojego dzisiejszego testu owu w 20dc. Pozytyw i kolejne podejście do owu, czy testowa jest lekko słabsza i to już negatyw?
DSC05454.jpg

Załączniki

• DSC05454.jpg
    DSC05454.jpg
    5,9 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
Ciocie kochane przedstawiam Wam mojego Smerfika :-D ma 0,24 cm i bijące serduszko. Pani doktor powiedziała że to jednak wcześniej niż 6 tydzień i za dwa tygodnie już dokładnie sobie określimy wiek ciąży.

iof0r5.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry