• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Witam Was :)

Ja już po wizycie. Szymek ma już ok 3kg i gin stwierdził, że bardzo główką napiera i że mam dużo leżeć i wypoczywać, bo mogę nie dotrwać do następnej wizyty za dwa tygodnie (9 pazdziernika) :-D powiedział, że chciałby żebym dotrzymała jeszcze te dwa tygodnie, a potem mogę już rodzić... w szoku lekkim byłam, bo mówię, że ja myślałam, że mnie listopad zastanie, a on mówi, że jemu się wydaję, że to już nie długo...tak więc chyba mogę się brać za pakowanie torby do szpitala i pranie ciuszków :))

reklama
Ashlee - gratuluje wizyty, no to czekamy na Twoje rozpakowanie z niecierpliwością!! Czyli jednak Szymuś :) Super! u nas przez teściową to imie nie zostało zaakceptowane, powiedziala ze nie bedzie się zwracac po imieniu do dziecka jak to chłopczyk bedzie, i że lepiej już żeby była dziewczynka!! ehh.. dzieciątka nie ma na świecie a już niedogodności!

Nanncy - mam nadzieje ze nie powiele schematu ciążowego Twojej mamy.. biedaczka. Ciekawa jestem czy zdecydowała się potem jeszcze na dzidzi?

Witajcie...
Nanncy odpoczywaj Kochana:)
Ashlee
ale Ci dobrze,Ty juz lada chwila bedzisz tulila Szymka,trzymam kciuki za bezbolesny i szybki porod.
Kasieczek a Ty bidulko mam nadzieje ze nie bedziesz sciskac kibelka do 9go miesiaca....ja na moje mdlosci-wymioty dostalam tabletki ale ne pamietam nazwy:no:,popros moze swojego ginka.

ashlee , ja w 36 tc urodzilam Oliverka:)
kasiu- u mnie ciaza 10 dni mlodsza wiec spokojnie:) najpewniejszy termin porodu jest ten z pierwszych usg albo z pierwszego prenetalnego . bo pozniej juz ciaza rosnie welug siebie . u mnie 13 wrzesnia w Krakowie wyliczyli wage 1056 gram a dwa dni wczesniej bylam u gina u siebie i on podal wage miedzy 900 a 940 :) takze patrz na termin z pierwszego prenatalnego. czasami lepeij poczekac tydzien czy dwa , zeby dzidzia byla naprawde gotowa do wyjscia:) mi z OM wychodzi na dzis 30 tc i 1 dzien ale wiem ze musze 10 dni odjac:)

Ashlee, ależ ten czas pędzi, matko......;-)to już tuż tuż :) Powodzenia!

Kasieczku, przypadki takie jak moja mama są naprawdę rzadkie i to było 30 lat temu ;-) No i tak jak pisze Basik, w dzisiejszych czasach musi istnieć jakiś lek na to, jakiś sposób..cokolwiek. Moja mama w życiu nie słyszała, że w szpitalu mogą dać na to kroplówkę :szok: Trzymam kciuki za jak najszybsze zakończenie Twoich cierpień Kochana !!!!
Ps: z tego co mi wiadomo, nie planowała kolejnego bobaska ale w tamtych czasach mało kto dzieci planował hihi :happy: Jak narazie ja jestem tak przerażona jak i Ty i nawet wczoraj powiedziała do męża, że nie wiem czy dałabym radę być w ciąży drugi raz ;)

Kasiu, Nanncy każda ciąża jest inna, więc nie da się przewidzieć jak nasz organizm będzie się zachowywał. U mnie też tak było, że mama przy mnie miała mocne mdłości prawie do końca, a za drugim razem z moim bratem czuła się świetnie :)

Annie, Emalia hop, hop, gdzie się podziewacie??

Marka u Ciebie też Malutka ładnie rośnie, raz, dwa i będziesz przy końcówce ;)

Mnie już 3 dzień biust pobolewa i pulsuje jak na początku ciąży, aż sama nie wiem co o tym myśleć, czy to jakiś znak, czy sobie zaczynam wmawiać:P

Ashlee - pokaż brzusio bo to pewnie ostatni raz :):):)

Basiu - tabsy mam, brałam 1,5 miecha, potem gin kazał odstawić, 2 dni mnie meczyło ale potem było coraz lepiej, teraz wymiotuje już rzadko - 3 razy na tydzień, cos takiego, tylko ze wtedy porządnie i prawie za kazdym razem sie krew pojawia! tabsy biore teraz doraźnie bo nie chce się już tak faszerowąć i chce dac watrobie troszke odpocząc :)

zdjęcie047.jpg Kasiu gin stwierdził, że dlatego, że jestem wysoka to mi się brzuszek tak rozkłada i nawet nie widać tych 3kg maluszka ;) że było by po mnie widać dopiero jak by miał z 5, ale to ja bym takiego momentu nie chciała doczekać:-D

Załączniki

• zdjęcie047.jpg
    zdjęcie047.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
DSC00696.jpg
Ashlee wiesz mam wrazenie ze mamy podobne brzuszki:) tylko mi jeszcze pare tygodni:)
a co do porodow , czesto jest tak ze jak mowia ze nie dlugo to sie jeszcze przenosi:)
mi mowili ze jeszcze czas a pozniej , cyk pyk i po CC bylo :) a co do tych piersi to ja tez mam takie uczucie , wczoraj mialam wrazenie ze mi eksploduja jak nie wycieknie zadna kropla siary , a leci jej multum:)

Załączniki

• DSC00696.jpg
    DSC00696.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 42

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry