reklama

Staraczki grudniowe 2012

Jedno szczęście też,że nikt tamtędy nie szedł ...
Ale i tak mam załamkę ...
wesele za pół roku a kasa tak ucieka,że głowa boli ...
I koleś jeszcze wymyśla ,,,
Ma lekko wgnieciony bagażnik i trochę porysowany a wymyśla jakbym nie wiem co mu zrobiła ...
na szczęście się dogadaliśmy.
Pojedzie do mechanika i zobaczymy ile za to wyjdzie

reklama
witajcie
przepraszam ze nie odpisuje na wasze posty ale od wczoraj dopadly mnie mdlosci i czuje sie fatalnie;(((( bylam dzis u lekarza ale usg nie wykonano poniewaz jest za wczesnie,na niski progesteron nic nie dostalam poniewaz tu w irlandii nie daja nic na podtrzymanie ciazy:((( wiec na wlasna reke od 2 dni przyjmuje luteine 1 tab dziennie.Dziewczyny ktore przyjmuja lub przyjmowalu lutke lu duphaston napiszcie prosze jakie dawki przykmujecie i do kiedy.Dziekuje

Basik zapomnialam ze ty w Irlandii... Wg napro jedynie wieksze dawki maja sens bo male raczej nie dzialaja i ja od pocztaku max dawka 2x5 a najmniej 2x3 i biore caly czas. Tradycyjny gin kazal mi brac 3x1 dupka ale ja co do lekow trzymam sie tej mojej naprotechnolozki i z jakiegos powodu uwaza ze lutka jest leprza od dupka bo ja pytalam czy nie zmienic bo ta pod jezyk wstretna a dowcipna przy takiej ilosci to sie robi bagno w gaciach ale powiedziala zeby brac lutke

basik - ja przyjmowalam 2 x 1 tabletke , a ty masz dopochwowe czy doustnie?
a tak w ogole to dziewczynki moja Zuzia urodzila sie 13 listopadsa z waga 2650 i 50 cm, niestety po 3 godzinach po urodzeniu dostala infekcji pluc i wyladowala w szpitalu na Ujastku w Krakowie , ale juz od wtorku jest z nami w domku:)

Marka - ja dzis myślałam i myślałam o Tobie!! Jupii!! GRATULACJE! Czekamy na zdjęcia Zuzienki! Super że jesteście już w domku! Zdrówka dla Was!!

Basik - ja progesteron miałam dobry, brałam tylko na zagnieżdzenie dobre. Gin powiedział, ze nie zaszkodzi a pomoże wiec brałam DUpka chyba 2x1, ale nie pamiętam niestety.

Hej !!! U mnie dużo się dzieje. Swędzącej wysypki ciąg dalszy :dry:. Rano po wejściu pod prysznic wszystko wylazło jak nie wiem. Odstawiłam oliwkę, odstawiłam szampon rumiankowy, pomidory, banany, przekąski, odstawiłam nawet MOJE KOCHANE MLEKO smakowe Łaciate... buuuuuuuuuuuuuu !!!!! Bo chyba Wam nie pisałam o mojej ciążowej miłości do:
Mleko Łaciate Waniliowe.jpg:-D:-D:-D

Została mi jeszcze zmiana pościeli. Kupiłam dziś proszek Lovela dla dzieci, nie wiem czy dobry. Wypiorę w nim pościel i jutro będę testować. Jak w kilka dni wysypka trochę nie zelżeje to dzwonię do Gina chyba:confused:.

Aha, a z ciekawszych spraw, umówiłam się na przyszły tydzień na wizytę w komisie dziecięcym, który prowadzi moja była kierowniczka. We wszystkim mi doradzi i pomoże wybrać. Już się nie mogę doczekać :-):-):-)

Kasieczek, uważaj na siebie. Ja dzisiaj też trochę przesadziłam bo pojechałam do Tesco po pojemniki do szafy a potem robiłam porządki z mężem. mam nadzieję, że nie przesadziłam....:szok: Po Twoim poście troszkę przystopuję....

Marcia, umówiłam się na USG prywatnie. Dobrze, że w ogóle pamiętałam bo do mojego Gina idę dopiero w połowie stycznia bo wcześniej się nie dostałam. Tylko, że ja umawiając się mówiłam, że to ma być "usg genetyczne, to które robi się ok 20 tygodnia"... Chyba dobrze powiedziałam??? To to samo co połówkowe? Bo ja nie wiem. Wiedziałam tylko, że genetyczne robi się o 12tyg a potem drugie ok 20tyg. A połówkowe? Lekarz mi zbada co trzeba czy to jakieś inne badanie jest? Aha, i mam mieć 3D.

Basik, współczuję mdłości... :( Ja Duphaston brałam 2x1 a Luteinę 2x2. Przy mdłościach Luteina była dla mnie lepsza.

Butterfly, dobrze, że nic się Tobie nie stało.....

Załączniki

• Mleko Łaciate Waniliowe.jpg
    Mleko Łaciate Waniliowe.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Nanncy to praktycznie to samo mowi sie polowkowe bo jest w polowie ciazy a tak jak w 12 tc jest bardzo szcegolowe bo lekarz sprawdza wszystko po kolei , wszystkie organy, paluszki itd i juz mozna wlasnie zrobic 3d i przy odrobinie szczescia mozna miec sliczne zdjecie buziaka dziecka

Dziewczyny ktore przyjmuja lub przyjmowalu lutke lu duphaston napiszcie prosze jakie dawki przykmujecie i do kiedy.Dziekuje

ja biorę Luteinę dopochwową rano i wieczorem po 1 tabletce (1 tabletka ma 100mg)

współczuję mdłości, u mnie poważnych mdłości nadal brak, wczoraj jedynie było mi trochę niedobrze jak kroiłam surowe udka z kurczaka, bleeeeh, paskudne to było ale z kibelkiem się nie przywitałam, ciągle powtarzałam sobie, że przed chwilą jadłam pyszny budyń waniliowy z jagodami (mrożonymi) i szkoda by go było :-D byłam twarda i udało się zatrzymać budyń :-D

marka gratulacje!!! czekamy na zdjęcia!

butterfly pal licho auto, dobrze, że Tobie się nic nie stało, u nas dziś rano 3 wypadki były, 3 osoby trafiły do szpitala ciężko ranne, wszystko przez poranną szklankę na jezdni :dry:

nanncy mniam, mleko smakowe, u nas dzieciaki taki w szkole dostają, bezsmakowe jest za darmo, a za smakowe (waniliowe, czekoladowe lub truskawkowe) płacą coś tam symbolicznie. ale mi smaka narobiłaś, jutro idę do sklepu, muszę sobie kupić, koniecznie i koniecznie właśnie waniliowe!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jestem w szpitalu ponieważ cały dzień i noc wymiotowalam -jestem pod kroplówka czuje się troszeczkę lepiej, troszkę mniej wymiotuje ale ogólnie czuje się fatalnie;(((

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry