reklama

Staraczki grudniowe 2012

kasieczek no brzuch może i ciut opalony ale ogólnie to jestem blada jak ściana, no a nie wiadomo czemu jak próbuję się opalić to opala mi się tylko brzuch :szok: :-D

o kurcze, na serio powinnam wyciagnąć kolczyk? już teraz czy mogę jeszcze poczekać? ajć... średnio mi się to podoba bo jestem do niego przywiązana :dry:

ps. uaktualniłam suwaczek by zgadzał się z wiekiem Bąbelka z ostatniego usg.

reklama
Marcia - no to szalejemy zakupowo :) kurde, ja ubranek kupowac nie musze a i tak kasy pójdzie w cholere na wszystko!!

Karola - nie wiem kiedy powinnaś kolczyk wyciągnąć, ale na bank bedziesz musiała to zrobić, póki co pępek siedzi jeszcze w środku :) A jak się czujesz?? zaraz wkraczasz w 2 trymestr, matko kochana, nie wiem jak tobie, ale mi teraz leciiii czas, że hej!!

kasia ja nadal czuję się fantastycznie, aż nie w to mogę uwierzyć, jem wszystko, nie odrzuca mnie od niczego, nie jest mi niedobrze nic a nic, zero wymiotów, spać też już mi się nie chce, czasami coś tam w brzuchu pociągnie ale to najwyżej łyknę sobie nospę i jest git! :tak:

przed ciążą spowiedzwałam się, że (za przeproszeniem) będę rzygać jak kot, będzie mnie bolał brzuch i będę czuć się fatalnie, ja natomiast jestem pełna energii, nic mnie nie boli. 3 dni temu odwiedziła mnie przyjaciółka z Wrocławia i aż mi nie chciała uwierzyć, że nie wymiotuję, nie mam uciążliwych mdłości itd. :no:

jeśli tak by miało być w kolejnej ciąży to mogę mieć nawet i piątkę dzieci, hehe (chociaż pewnie los mi dokopie i będę się czuła fatalnie) :dry:

Karola--> radzę wyciągnąć kolczyk, bo niedługo skóra się mocno naciągnie, a pępek wywali Ci na wierzch, więc raczej mało bezpiecznie będzie z tym kolczykiem.
Fajnie, że nie masz żadnych dolegliwości, ja też nie mam specjalnie uciążliwych, chociaż pierwszy trymestr był straszny. Teraz, znów, jest ciężko, bo brzuch duży, ale już bliżej niż dalej, więc dam radę:tak:

Karola - życze Ci aby każda Twoja ciaza tak wyglądała!! Jednak jak wiemy każda ciaza jest inna, moja siostra w pierwszej czuła sie fantastycznie, a teraz tragedia, nie dośc ze nudności, bóle głowy, to teraz problemy z szyjka i ból miednicy ( a na to za wcześnie)

Avensis- no tak jest już cieżko, ale ku finishowi sie już mamy :)

Czesc kobietki!

nanncy napisala mi ze jutro wychodzi ze szyjka bez zmian ale nie widza zagrozenia wiec ja wypuszcza.

moje zakupy w hurtowni dzisiaj nie wypalily bo zajechalam i okazalo sie ze zamkniete ze od 12 a bylo za 15 min wiec poczekalam po czym wyszla pani i zmienila karteczke ze od 13 wiec sie wkurzylam i pojechalam do domu. Pojade po nowym roku

Powiedzcie mi, kobitki, czy Wy przed porodem kupujecie laktator? I jakiej firmy najlepszy? I ile i jakich butelek kupujecie, bo ja pojęcia nie mam ile czego będę potrzebować. No i czy konieczny jest podgrzewacz i steliryzator?

Na szkole rodzenia dopiero będzie temat karmienia, ale to jeszcze tydzień, a chciałabym już coś kupić, jeśli trzeba.

Avensis to trudno przewidziec dla pierworodki czy bedzie od razu potrzebowac akcesoriow do karmienia , ja z Patrycja nie mialam pokarmu, moja mama tez nas nie karmila za dlugo wiec tym razem tez sie nie nastawiam wiec poki co kupilam zestaw startowy z aventu o taki AVENT ZESTAW STARTOWY NATURAL BUTELKI SMOCZEK (3761676692) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i kupie jakies mleko na wszelki wypadek. Co do podgrzewaczy i sterelizatorow to zalezy od budzetu, jak mozesz sobie pozwolic na taki sprzet to na pewno ulatwia zycie aczkolwiek szybsze rozwiazanie jesli chodzi o robienie mleka szczegolnie w nocy to ja mialam zawsze wode w termosie i tylko wlewalam do butelki dodawalam mleko i gotowe. Jak Pati byla mala to chcialam kupic sterylizator ale wtedy nie bylo pamietam jak dzwonilam po firmach i mieli tylko takie medyczne po 3000 zl wiec sterylizowalam w szybkowarze a teraz kupie sobie bo na pewno wygodne urzadzonko. Jesli chodzi o laktator to sie zastanawiam a jak chodzisz do szkoly rodzenia to zapytaj czy maja mozliwosc wypozyczenia w razie potrzeby bo wiem ze niektore szkoly maja taka mozliwosc.

dziewczyny tez macie takie uczucie jakby wam brzuch ciazyl ku dolowi, jakos tak codziennie mi coraz ciezej i mam taki dyskomfort?

reklama
Avensis - no ja się nastawiam na cycowe karmienie, bo piersiuchy urosły że hej, siary mogiła! wiec w laktator kupowac bede od razu. Butelki tez w razie "w" czy tam do herbatki na kolke - ale ja po jedną 120 i jedną 240 kupuje z NUK'a szklane. Steliryzator czy podgrzewacz nie uważam za coś niezbędnego. Kasę z tego mogę przeznaczyć na cos bardziej korzystnego! Mam parowar w którym moge dokonać sterylizacji, ale że używać bede jak coś szklanych butelek to w garczku moge je wygotować i po problemie!

Marcia - ciąży ciąży ku dołowi, mi ciut brzucholek się obniżył. Poszłam dziś na spacerek z rana, jakoś doczłapałam do sklepu, ale tempem żółwim bo spojenie dawało o sobie znać, no to teraz leże bo już napiżdża niemiłosiernie!

Zamówiłam brykę dla Małej :) niestety bedzie w 2giej połowie stycznia bo nie mieli mojego kolorku i specjalnie zamówią! Jutro mojego przycisne i zamawiamy to co już wyszukałam!, no i bede spokojniejsza!

nie wiem, mi te święta jakoś mignęły tylko.. nie odczułam ich za bardzo, teraz nie czuje nawet że jutro sylwek!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry