reklama

Staraczki grudniowe 2012

Emalia--> kciuki zaciśnięte, żeby wszystko dobrze szło:tak:

kasieczek--> przygotowania na przyjęcie Córci prawie zakończone. Pokój przygotowany, teraz tylko jeszcze trzeba firankę z księżniczką powiesić, hahaha :-) Torba już spakowana, ale zmieściły się rzeczy tylko dla Małej, więc muszę wziąć jeszcze jedną i spakować klamory dla mnie. Ale tym się zajmę jutro. A poza tym w środę jadę na konsultację anestezjologiczną związana z podaniem znieczulenia zewnątrzoponowego. Mam nadzieję, że będzie brak przeciwskazań do podania.
A u Ciebie jak przygotowania? I jak samopoczucie w sensie emocjonalnego przygotowania do porodu? Będziesz rodzić SN?

reklama
Basik, biedna Ty... Podają Ci cos na to? Kroplowka? Jakies leki? I jak badania krwi? Masz w porządku, czy wychodzi jakies odwodnienie? W ktorym jestes teraz tygodniu, bo ja w telefonie nie widze podpisow...

Basia - widze, że dokłądnie dzielisz mój sceniariusz. No cóż ci mogę powiedziec/ napisać. Trzymaj się kochana. Tak to juz bywa, jedne śmigają do końca ciąży inne bujają się między łóżkiem a wc. Grunt, że jesteś pod opieką!

Avensis - ja czekam aż wszystko zamówione mi przyjdzie, no i komode musimy kupić i będę wszystko porządkować i układać! Tak rodze Sn, widziałam się z położną, swój plan porodu jej przedstawiłam. Emocjonalnie jest tak - bólu się nie boje, reszty tak.

Basia--> współczuję Ci dolegliwości i życzę wytrwałości.

kasieczek--> żeby pomóc sobie w porodzie od jakiegoś czasu już biorę wiesiołek po jednej kapsułce codziennie, a od przyszłego tygodnia będzie brała w większej ilości (skonsultuje ze swoją gin) i będę piła herbatę z liści malin. Czytałam i słyszałam od swojej położnej, że oeparol,czyli wiesiołek wspomaga szyjkę macicy, w sensie, że ułatwia jej rozwieranie i krócej to trwa, a herbata a liści malin "wspomaga" skurcze i część parta porodu się skraca. Mam nadzieję, że tak rzeczywiście jest i że mi to pomoże.

Dziewczyny, jaki materacyk polecacie dla dziecka? Na majowkach polecaja gryczano-kokosowe. Jak patrze w sklepach to kosztuja ok 100zl, czy to jest wlasciwa cena za dobry materacyk? Bo slyszalam o takich za 300-400zl...

Ps a w ogole to swiruje dzis bo nie czuje małej od rana :(((((

Ostatnia edycja:
Nanncy - ja kupiłam materacyk lateksowy - polecany przez pediatrów i fizjoterapeutów. a co do ruchów nie panikuj, moze maluszek się tak przekręcił ze nie czujesz! aj się gina pytałam od kiedy mam liczyc ruchy to powiedziął po 30 tyg bo wtedy już są wyraźne i konkretne. Także spokojnie kochana, nerwami tylko zaszkodzisz!!

Avensis - herbatka z liści malin od 37 tc :) też już się zaoparzyłam i tez działa stymulująco na szyjkę! to zalecenie od położnej, poza tym seks i korzystanie z zycia :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry