• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Od zagnieżdżenia beta pojawia się w ciągu 24-48h. Jaki masz progesteron po owulacji? Owu w ogole potwierdzona?
Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.

Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.
Progestwron był ok czyli ile wynosił. Co do drożności to może być i tu problem i wtedy nie ma szans naturalnie a może wystarczy tylko udrożnić. Nasienie badane?

reklama
Czemu nie uda się naturalnie? Ja mimo tylu lat endometriozy zaszłam 3 razy w 1 cyklu. Oczywiście zależy to od tego czy jajowody drożne. Plus czy nie ma innych przczyn bo jeśli jajeczko może dostać się do macicy to endometrioza nie jest tu przeszkodą.
Lekarz powiedział, ze jestem przebadana, badania hormonalne ok, jajowody groźne, owu potwierdzona, a nie pyka. Męża badania tez super. Zostało mi jeszcze chyba tylko zrobienie tych badań immunologicznych o których tutaj pisały dziewczyny ( nie pamietam kto)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry